Log in
Thor Header

Outlaw

Kenny Janssens wint voor eigen volk in Kampenhout (VLM).

VLM was dit weekend te gast op Kampenhout -Berg de organisatie lag in handen van MC de Bergcrossers met als plaatselijke piloten Joeri De Cremer en Kenny Janssens.
's Morgens lag het circuit er nog vrij droog bij maar de hemelsluizen gingen geregeld open en dat zorgde ervoor dat het circuit in de loop van de dag een gehele metamorfose onderging. Maar dat deerde de aanwezige piloten niet. Bij de inters stonden 23 piloten aan de start die weer voor het nodige spektakel moesten zorgen. Plaatselijke piloot Kenny Janssens zette de beste tijd neer tijdens de tijdtraining...

Thor it voor een volledig verslag

1é Manche. 
We kregen een superstart te zien van Jelle Grade die een duidelijke kopstart nam met Sven Breugelmans en Kenny Janssens als naaste belagers. Al tijdens de eerste ronde gaat Jelle Grade in de fout door over de wal heen te gaan en zo neemt Sven Breugelmans het roer over maar echter niet voor lang want Breugelmans merkt bij het nemen van een springschans dat hij gekweld word door een lekke achterband en gaat meteen aan de kant voor zijn collega's en verlaat het circuit. Zo krijgt Kenny Janssens de leiding in handen. Op de tweede plaats is het Tom Cuyvers die er Jelle Grade probeert achter te houden en dat lukt hem aardig. Wesley Verheyen die ten val kwam wist toch al vlug de vierde plaats in te nemen. Maar ook de jongere garde weet zich aardig mee voorin te mengen. Kenny Janssens bouwt zijn voorsprong elke ronde verder uit en krijgt geen tegenwind van zijn achtervolgers. Tom Cuyvers weet tot meer dan half wedstrijd de tweede plaats in handen te houden. Jelle Grade was in de fout gegaan en viel terug naar de achterhoede. Terwijl Janssens genoot van zijn koppositie werd er duchtig geknokt aan het achterwiel van Cuyvers door Wesley Verheyen en Bram Schoepen. Het waren spannende laatste ronde's. Voor Kenny Janssens moet het een deugddoende zegeronde geweest zijn na al die tweede plaatsen om voor eigen publiek de overwinning binnen te kunnen halen. Hij bouwde een ruime voorsprong op van bijna 15 seconden op Wesley Verheyen die tweede werd. Bram Schoepen werd nog verwezen naar de vierde plaats door Wouter Van Massenhoven die op een rustige manier de ganse manche's zich wist naar voor te werken. De pas papa geworden Glenn Berghans reed een mooie vijfde plaats. Jammer dat Breugelmans al zo vroeg uit de wedstrijd verdween met zijn lekke achterband.
 
2é Manche
Sven Breugelmans zat nog zeer fris en nam kopstart tijdens de start van de tweede manche. De tweede plaats word ingenomen door Kenny Janssens en Jelle Grade bevind zich op de derde plaats. Ook Sven Wouters nam een goede start. Voor Wesley Verheyen viel het anders uit hij raakte de eerste ronde verstrikt in de touwen en moest achteraan beginnen. Breugelmans fietste een stukje weg van zijn naaste belagers maar Grade bestookte het achterwiel van Janssens. Sven Wouters reed een beetje eenzaam op een vierde plaats. Als Wesley Verheyen eenmaal de aansluiting weer te pakken heeft weet hij elke ronden meerdere plaatsen goed te maken. Grade die eerst Janssens enkele meters had laten gaan trekte een tandje bij en reed op korte tijd naar het achterwiel van Janssens die al het mogelijke deed om de sterk opkomende Grade achter zich te houden. Grade sloeg toe op één van de springschansen en nam de tweede plaats uit handen van Janssens. Ook nu weer reed Wouter Van Massenhoven ijzersterk en ging aankloppen bij Sven Wouters . Breugelmans reed onbedreigd aan de leiding en won de tweede manche maar Grade leek goed in zijn vel te zitten en wist nog terug te komen tot vier seconden achter "den Breugel" en reed nog 20 seconden weg van Janssens die derde werd maar de eindoverwinning te pakken had. Van Massenhoven haalde de vierde plaats binnen. Sven Wouters eindigde vijfde. Breugelmans zag door zijn lekke band in de eerste manche de eindoverwinning aan zijn neus voorbij gaan die moest hij laten aan de plaatselijke man Kenny Janssens die eindelijk beloont werd voor zijn harde werken. Maar de primus van de dag was de mooie prestatie van Wouter Van Massenhoven die als tweede het podium mocht betreden. Jelle Grade reed een sterke tweede manche en werd de derde man op het podium. Bij de inters MX2 was het Wesley Verheyen die na een helse achtervolging de eindoverwinning naar zich toe trok. Bram Schoepen werd beste inter B nadat hij in de eerste manche van zich had laten spreken.
 
Volgend weekend is VLM te gast in Dessel.27/08/2012 | posted by Carine Discart

Mx-discountDhondtTVE SportsShock TherapyBakens MotorsportEmxTradeMxWorldPutolineHPIlaurense motorsBud RacingDesmet MotorsportJepfraLeon SagaertUltimateMxtopshopHaan Wheels