Log in
Thor Header

Outlaw

Petar Petrov vervoegt het KEMEA Reytec Yamaha team.

 

Na een succesvol debuutjaar in het WK MX2 blijft het Kemea Reytec Yamaha team niet bij de pakken zitten. Voor 2013 ligt het hoofddoel opnieuw in het WK MX2. Door de leeftijdsregel betekent dit dat Kenny Vandueren niet meer kan aantreden in de MX2 klasse en de overstap moet maken naar de MX1 klasse. Wij willen Kenny graag bedanken voor het fijne seizoen dit jaar en wensen hem veel succes volgend jaar in de MX1 klasse.
 
Thor it voor meer
no img


Dit weekend bereikte het team een overeenkomst met de jonge belofte Petar Petrov voor drie seizoenen. De pas 18-jarige Bulgaar liet de voorbije seizoenen meerdere malen zien dat hij over een flinke dosis snelheid beschikt en is supergemotiveerd om volgend seizoen op de Yamaha zijn plaats vooraan opnieuw te bevestigen.
 
Ook Yamaha stelt opnieuw vertrouwen in het Kemea Reytec team en zal ook de komende drie jaren het team voorzien van technische steun. 
 
Petar Petrov: “Ik ben superblij dat ik volgend jaar opnieuw op de Yamaha mag deelnemen aan het WK MX2. Dit seizoen kon ik mijn capaciteiten niet tonen door een vroege blessure maar ik wil graag Marnicq en het team bedanken voor het vertrouwen. Het voelt een beetje dat ik terug thuis kom. Ik heb vroeger in mijn jeugdjaren altijd met een Yamaha gereden en ik hou enorm van de motor. De sfeer in het team is super en ik zie er naar uit om er volledig voor te gaan in 2013. Binnen een maand mag ik opnieuw beginnen met rijden en ik sta te popelen om de motor in gang te stampen. Mijn doel volgend jaar is top 10 , maar ik hoop toch nu en dan dicht bij de top 5 te komen.”
 
Teammanager Marnicq Bervoets: “Petar is een grote aanwinst voor het team. Het is een gemotiveerde piloot die ook heel hard werkt. Hij lijkt al een tijdje mee te draaien in het WK maar is pas 18. Hij heeft dus nog een grote groeimarge en mits de juiste begeleiding ben ik ervan overtuigd dat hij volgend jaar mooie dingen kan laten zien. De bedoeling is om nog een jaar in de MX2 te rijden en nadien de overstap te maken naar de MX1 klasse.”
 
Teameigenaar Hans Corvers: “Na een succesvol debuutjaar in het WK is dit opnieuw een grote stap vooruit. Ons doel dit jaar was regelmatig punten scoren, waar we ook beter dan verwacht in geslaagd zijn. Met Petar hebben we nu een piloot in huis die in de top 10 rijdt, en wie weet kan hij ook regelmatig eens komen piepen in de top 5. Samen met Yamaha, die ons nog extra steun zullen bezorgen de komen jaren ben ik ervan overtuigd dat wij als team samen met Petar kunnen verder uitgroeien.”
 
De volledige line-up van het Kemea Reytec team zal binnenkort bekend gemaakt worden. Momenteel is het team in een afhandelende fase om Kevin Fors als tweede rijder naast Petrov te behouden.
 
Foto Credit Bavo Swijger
 


11/10/2012 | posted by Marcel

no img
no img
Mx-discountPutolineDesmet MotorsportHPIJepfraBakens MotorsportShock TherapyTVE SportsUltimateDhondtMxWorldEmxTradeBud RacingLeon Sagaertlaurense motorsMxtopshopHaan Wheels