Log in
Thor Header

Outlaw

Brenda Wagemans Europees Kampioen te Wangi!

 

Dit weekend waren onze belgische IMBA ladies te gast te Zwitserland. Het weekend begon met stralend weer op zaterdag. Een zonovergoten Wangi, een goede sfeer tussen de teams en een mega fuif in de avond... Aanhoudende regen in de nacht maakte het circuit zeer glibberig. Maar dat vond onze slijkduivel Brenda Wagemans niet zo erg. Zij zette de snelste tijd neer en mocht als eerste achter het starthekken. Dat beloofde....
 
Thor it voor meer
 
no img


Het circuit was echt een kolfje naar Brenda's hand en ze won op overtuigende wijze de reeks voor een supergoed rijdende Mariëlle De Mol en kopstarter Florence Pillet. Nicky Van Wordragen werd zesde waardoor Brenda naderde tot op 1 punt. Ook een mooie prestatie van Jessica Van De Velde op plaats 9. Vicky Balcaen kwam ten val en bezeerde zich aan haar been. Jolien Vleminckx ploeterde moedig rond. Marlies Dictus ging niet van start.
 
Ondertussen bleef het maar regenen. De spanning steeg want Brenda wou echt voor de titel gaan. De andere categoriën werden afgelast om het circuit te sparen voor de Imba. In overleg met de inrichtende club werd er een stemming gehouden tussen de teamleaders. Deze besloten de 2de reeks te laten doorgaan. Het ging immers om een Europees kampioenschap en de deelnemers zijn dan ook geen watjes.
 
Dat bewezen al de dames dan ook tijdens de 2de reeks!! Met een goed gevulde baar gingen ze weer met volle moed van start. Opnieuw kopstart voor de zwitsers Florence Pillet. Maar na enkele ronden zette Brenda de puntjes op de i en nam de leiding over. Nicky Van Wordragen reed met haar andere moto en bleef lange tijd in het wiel van Brenda. Mariëlle De Mol kwam helemaal uit de achtergrond naar een 3de plaats gereden. Jessica Van De Velde was ook in topvorm en ging met Nina Zünd de strijd aan voor de 6de plaats. Jolien zag de zwitserse bodem… Onze belgische supporters telden de minuten!!!  
 
Op het einde van de reeks kwam Nicky ten val waardoor Brenda relaxed haar laatste rondjes kon rijden. Modderig maar met een stralende lach kwam zij als eerste over de finish. De titel was binnen!!! Onze Mit Kapit werd europees kampioen!!! Op de huldiging ging heel de tent uit zijn dak voor onze kersverse kampioen! Allez LouLou !!!!

In het dagklassement, op 1 Brenda Wagemans, 2 Mariëlle De Mol, 3 Nicky Van Wordragen, 4 Florence Pillet, 5 Catja Rasmussen, 6 Nina Zünd, 7 Jessica Van De velde, 8 Johanna Göhlich,
9 Nadinne Keller, 10 Nina Zünd. 
Imba Kampioenschap 2012
1 Brenda Wagemans, 2 Nicky Van Wordragen, Catja Rasmussen.
Klik hier voor de volledige eindstand van het kampioenschap

De Nationcup werd gewonnen door het Nederlandse team, ons Belgisch team eindigde op een knappe 2 de plaats voor Denemarken.
Als teamleader kijk ik terug op een pracht van een jaar. De samenhorigheid binnen ons team, de vriendschap met de andere teams… Het was genieten van begin tot einde.  
Bedankt aan Brenda Wagemans, Marlies Dictus, Vicky Balcaen, Britt Van Roy, Jolien Vleminckx, Kathleen Van Haeren en Jessica Van De Velde. En natuurlijk aan al de trouwe supporters die altijd paraat stonden om ons team te helpen.
Ik ben trots op jullie !!!
 
Betty
 


12/10/2012 | posted by Betty

no img
no img
no img
Mx-discountUltimateTVE SportsHPIDesmet MotorsportEmxTradeMxWorldShock TherapyJepfraLeon SagaertDhondtPutolineHaan Wheelslaurense motorsBud RacingBakens MotorsportMxtopshop