Log in
Thor Header

Outlaw

Wie anders dan Herlings wint Weston Beachrace, Ken de Dycker derde

Wie anders dan Jeffrey Herlings kon vandaag de Weston Beachrace winnen? 65.000 Toeschouwers waren getuige van een schitterende wedstrijd die in totaal drie uur duurde.  Shaun Simpson nam aanvankelijk de leiding maar een crash sloeg de Yamaha-rijder terug naar de tweede plaats. Ken de Dycker ging wat te hard van stapel in de openingsronde en crashte enkele keren, Keeno moest ook nog doordat hij een kleinere tank had meer pitstops maken dan winnaar Herlings...

Thor it voor de reacties van de topdrie

no img


Jeffrey Herlings –winnaar Weston beach race 2012
“Het was echt goed. Ik was verrast hoe goed het liep eigenlijk, ik moest me in het begin wat inhouden om energie te sparen. Ik lag zelfs 30 seconden achter maar ik reed een lekker tempo en ik moest slechts twee pitstops maken om te tanken wat zeker heeft geholpen. Het was zeker iets waar ik van houd, heel iets anders dan motorcross of normale Grand Prix' rijden. Ik denk er zelfs aan dat dit iets is wat ik in de toekomst nog wel wil doen, ik vind zelfs dat iedere rijder dit een keer moet hebben meegemaakt. Ik had niet verwacht al mijn eerste deelname te winnen, ik ben dus wel verrast met mijn resultaat. Ik kwam zelfs een paar keer ten val, reed nog eens hard door de omheining op een bepaald stuk maar ik wil ook nog Shaun Simpson en Ken de Dycker feliciteren omdat het toch wel erg zwaar was. Het rechte stuk was echt te gek, meer dan 160 km/h wat een geweldig gevoel geeft echt te gek! De sfeer was erg goed en je kan niet op race-snelheid rijden tussen de amateurs, zij rijden van links naar rechts en je weet niet altijd waar ze gaan uitkomenmaar het was wel leuk om samen met hen te rijden. Dat was eigenlijk wel moeilijk, dat samenrijden maar ik had geen valpartijen met andere rijders. Een grote dankjewel voor de mensen van KTM, zij hebben gezorgt dat ik een goede motor had. De organisatie was goed, de vlaggemannen deden goed hun werk en eigenlijk was het niet zo gevaarlijk als ik op voorhand had gedacht.  Ik ben blij dat ik heb meegedaan!"

 
Shaun Simpson – tweede plaats
“Het was een geweldig weekend en leuk om daar deel van uit te maken. Ik ben blij dat ik heelhuids ben aangekomen. Alles verliep geod buiten die crash toen ik wat nerveus reed toen ik aan de leiding reed, ik moest daardoor een extra pitstop maken. Ik reed achter twee man aan en er waren twee lijnen, ik dacht een derde lijn te creëren en ze zo voorbij te rijden maar ik reed over een duin in een zacht stuk waardoor ik over mijn stuur vloog. Ik dacht dat ik ook nog een radiator had stukgereden toen ik in aanraking kwam met iemand anders maar ik moet volgend jaar zeker terug te komen om te winnen. Het is leuk zoveel volk op de been te zien voor een motorsportevenement en het is voor iedereen weer eens iets anders. Het was leuk door zoveel volk te worden aangemoedigt."
 
Ken de Dycker – derde plaats
“Mijn wedstrijd was Ok maar in de eerste ronde reed ik wat te gek en probeerde dingen te springen wat eigenlijk niet mogelijk was. Ik kwam enkele keren ten val waardoor ik kwam vast te zitten. Het was een plezante wedstrijd wat ik nog nooit had gedaan. Rijden met de amateurs was eigenlijk nog het leukste, zoveel volk voor je zien rijden die zo gekken dingen uithalen, ik was gewoon aan het lachen in mijn helm toen ik aan het rijden was. Ik wil dit zeker nog meer doen maar ik moest doordat ik een kleinere tank had dan de anderen vier pitstops maken. Het was een goed weekend eigenlijk."
 


14/10/2012 | posted by Marcel

no img
Mx-discountPutolineDesmet MotorsportHPIJepfraBakens MotorsportShock TherapyTVE SportsUltimateDhondtMxWorldEmxTradeBud RacingLeon Sagaertlaurense motorsMxtopshopHaan Wheels