Log in
Thor Header

Outlaw

LS Honda pakt Spaanse titel!

Het noordwesten van Spanje, meer bepaald in de regio Castilla en Leon in de nabijheid van La Baneza was er afgelopen zondag, de achtste en laatste ronde, van het Spaanse MX1 kampioenschap 2012.

Thor it voor meer info.
 

no img


Hier is Jonathan Barragan erin geslaagd om zijn leidersplaats te behouden en na 2011ook dit jaar de titel in de MX-klasse elite naar zicht toe te trekken, het is de vierde nationale MX1 titel in zijn carrière.

Met slechts 11 punten voorsprong in het klassement kon de Spaanse LS Honda rijder nog niet rusten. De Spaanse MX1 kampioen Alvaro van 2010 was in La Baneza goed om de tweemaal de  tweede plaats af te dwingen. KTM rijder Jose Antonio Butron kon de sterke lijn van afgelopen jaar verder trekken, en kon beide keren het voortouw nemen in het begin van de race om vervolgens met een voorsprong van ongeveer 20 seconden de race te winnen, en eindigde in het kampioenschap op de derde plaats overall.

"Een van mijn doelen in het seizoen 2012 was om de titel in het Spaanse MX kampioenschap met  succes te verdedigen", aldus Jonathan Barragan. "Dat ik erin geslaagd ben, ondanks een vinger letsel, maakt dat deze algemene overwinning nog meer betekenis heeft voor mij. Zowel Jose Antonio en Alvaro waren vandaag duidelijk sneller dan ik, dus besloot om geen extra risico's te nemen voor veiligheid te kiezen. Naar mijn anders over het algemeen nogal teleurstellend seizoen, ben ik erg blij met deze nieue titel. Hierbij dank ik dan ook mijn team die stevast in me is blijven geloven alsook  mijn fans voor hun steun. "


1 Barragan Nevado, Jonathan (HON), 349
2 Lozano Rico, Alvaro (YAM), 342
3 Butron Oliva, Jose Antonio (KTM), 332
4 Cros Cortes, Joan (IIP), 250
5 Laden Armengol, Jaume (KTM), 21915/10/2012 | posted by Geert

no img
no img
no img
Mx-discountPutolineDesmet MotorsportHPIJepfraBakens MotorsportShock TherapyTVE SportsUltimateDhondtMxWorldEmxTradeBud RacingLeon Sagaertlaurense motorsMxtopshopHaan Wheels