Log in
Thor Header

Outlaw

Gareth Swanepoel komt naar de supercross in Zuidbroek(NL)

De Supercross in Zuidbroek komt steeds dichterbij. Nog iets meer dan 2,5 weken en dan barst het geweld los in de Eurohal te Zuidbroek. De laatste puntjes worden op dit moment op de i gezet en de contracten met de rijders worden afgerond. In de week voor de wedstrijd komt het circuit in de hal te liggen. De tekeningen zijn al klaar en ook dit jaar belooft het weer een mooie en uitdagende baan te worden wat voor zowel het publiek als de rijders interessant is.

Thor it voor meer info
no img


Naar het evenement toe bouwen de spanning rustig op want er komen een paar echte grote namen naar de supercross in Zuidbroek. 1 van deze rijders is de Zuid Afrikaan Gareth Swanepoel, die in Europa verschillende successen in het Wereld Kampioenschap MX1 en MX2 bij elkaar reed. In de sterk bezette MX2 klasse wist hij in 2007 vijfde te worden in de eindstand. Ook in de MX1 klasse heeft Swanepoel veel goede dingen laten zien met als beste resultaat een achtste plaats in de eindstand van het Wereld Kampioenschap. Daarna vertrok hij richting Amerika waar hij tot op dit moment nog steeds rijdt. Zijn beste resultaten wist hij binnen te halen met het Star Valli Yamaha Team. Tijdens de national in Southwick in 2011 wist hij de eerste manche van de MX2 klasse te winnen en versloeg toen Tyla Rattray en Dean Wilson. Dankzij een vijfde plaats in de tweede manche stond hij aan het einde van de dag op het podium naast Wilson en Rattray. Ook in supercross weet hij de weg want in de supercross lites race in Los Angeles wist hij een vierde plaats te behalen. Kortom een mooie naam die goed in het rijtje van namen past die we in de afgelopen weken al bekend hebben gemaakt.
 
Ook van Nederlandse zijde blijven de aanmeldingen binnen komen. We zijn dan ook erg blij dat Micha Boy de Waal in ons midden zal zijn tijdens de supercross. De Waal staat bekend voor zijn ijzeren vechtlust en mag toch zeker als een talent voor de toekomst worden gezien. Momenteel staat hij op een achtste plaats in het Open Nederlands Kampioenschap MX2 met alleen de wedstrijd in Harfsen nog te gaan. Micha Boy zal op de Beursfoon Rockstar Suzuki RMZ-250 rijden en zal proberen om het de zwaardere MX1 machines lastig te maken. 1 ding is zeker, het woord opgeven komt bij hem in het woordenboek niet voor!
 
De Supercross in Zuidbroek wordt op 2,3 en 4 november verreden.
 
Let op: Op zaterdag en zondag komen er vier internationale klassen aan de start:
 
-SX1/SX2
-125cc
-85cc
-65 cc kleine en grote wielen
 
Daarnaast komt de SX2 Cup aan de start op beide dagen.
 
De SX1/SX2, 125cc, 85cc en MX2 Cup rijden voor prijzengeld.
 
Vrijdag 2 november is een leuke dag voor de amateurs en de kleinere jeugd. De volgende klassen komen op deze dag aan de start:
 
· 65 cc kleine en grote wielen
· 85cc kleine en grote wielen
· SX2 Hobby
· SX1/3 Hobby
· Demonstratieshow SX Inters.
 
De demonstratieshow van de inters zal bestaan uit een superpole, Americano Race en nog vele andere spannende showelementen waarbij het publiek vermaakt zal worden.
 
Voor de mensen die nog geen kaarten hebben besteld, dit kan in de voorverkoop op de website http://dutchsupercross.nl/tickets. Rijders die nog niet hebben ingeschreven, doe dit snel want de verschillende klassen beginnen vol te lopen. 
 


16/10/2012 | posted by Marcel

no img
Mx-discountPutolineDesmet MotorsportHPIJepfraBakens MotorsportShock TherapyTVE SportsUltimateDhondtMxWorldEmxTradeBud RacingLeon Sagaertlaurense motorsMxtopshopHaan Wheels