Log in
Thor Header

Outlaw

Supercross Bercy voorbeschouwing: 30 jaar jong!!!

Ja, er zijn reeds negenentwintig edities van de klassieke Parijs-Bercy Supercross aan ons voorbij getrokken! Zesentachtig nachten van SX racen (een wereld-record) hebben reeds twintig "Kings of Bercy" gekroond vaak onder een uitgelaten sfeer in het Palais Omnisports, dit in het midden van de City of Lights!  De dertigste jubileumeditie van Bercy, gesteund door Monster Energy, is de plaats voor alle MX en SX fans die in het weekend van 9-10-11 november zal betwist worden.

Thor it voor meer info.

no img


Amerikaans contingent!
De natuurlijke leider van het traditioneel  erg sterke Amerikaanse contingent zal Geico Honda's Eli Tomac zijn, die had een indrukwekkend seizoen, met zijn 250cc West Coast titel, en zijn goede prestaties tijdens de Nationals! Velen denken dat Tomac nog sterker voor de dag zal komen op een 450 machine. Bercy zal een goede test van die voorspelling zijn...

Justin Brayton en Jake Weimer zijn geen onbekenden voor de 450-klasse. Justin is een voormalig Koning van Bercy en hij zal er rijden voor zijn nieuwe team JGR op de Yamaha. Jake Weimer won één nacht vorig jaar en zal uitkomen voor het Factory Monster Kawasaki team.

"We kunnen Geico-Honda, JGR-Yamaha en Monster-Kawasaki,niet genoeg bedanken om zo'n grote inspanningen te doen voor deze 30ste verjaardag. Het verzenden van de jongens hun eigen motoren naar Parijs kost handen vol geld maar toch doen we dit", zegt Xavier Audouard, Bercy's sportdirecteur. "Bercy is de meest prestigieuze SX wedstrijd buiten Amerika, we hebben een grote erfenis hier, zodat je de factory rijders het best op hun vertrouwde Amerikaanse motoren moet laten starten vinden wijzelf  is zeer belangrijk voor onze organisatie, en  dit is zeer gewaardeerd!".

De voltooiing van het Amerikaanse team zal Geico's Honda Wil Hahn zijn, die aantreed in de 250, maar heeft bewezen dat hij erg snel is op een 450. Eerder dit jaar nog heeft hij enkele top 10 plaatsen gescoord aan de oostkust en zal nu opnieuw rijden op de gloednieuwe  450 voor Bercy. De vijfde US 450 rijder is niemand anders dan de regerende koning van Bercy, Kyle Chisholm, die had een up-and-down seizoen en  is momenteel nog in gesprek voor een zitje. Als Kyle niet aanmelden bij een team voor Bercy, moet hij op een standaard Yamaha starten (die werkte heel goed voor hem vorig jaar) ...

Kan Pourcel winnen?
Geconfronteerd met die Amerikaanse rijders zal Fr ankrijks meest beroemdste Supercross rijder van afgelopen jaren (2009/2010 East Coast 250 Champion), Monster Kawasaki Christophe Pourcel het niet makkelijk hebben. Zoals zo vaak het geval, zal de raadselachtige Fransman een groot vraagteken zijn!

Zijn SX vermogen is bewezen. Zijn "Bercy" vermogen (hij was de jongste koning ooit, in 2006) ... en zijn 450 bekwaamheid idem dito (4e in de 2012 MX1 eindstand, met 3 manches / 1 GP overwinningen en acht podia)! Maar Pourcel heeft niet één SX edstrijd meer gereden sinds mei 2010,  en als dit niet genoeg is ook nog nooit gereden op een 450 in SX. Zal zijn technische vaardigheden, gladde rijstijl en SX record en ook zijn sterke motivatie om zich te bewijzen in 2012, tegen een zeer sterke Amerikaanse delegatie, voor zijn eigen thuispubliek genoeg zijn om Pourcel op het podia, of zelfs om Koning van Bercy te worden?     Ook het feit dat nu bekend is dat Pourcel er zal starten op een KTM motor die hij niet genoeg aan de tand heeft kunnen voelen roepen vele vraagtekens op! Idem het twijfelachtige uithoudingsvermogen van Pourcel's gevolg van zijn dramatische 2007 GP crash moet een factor zijn binnen om rekening mee te houden. . De Franse hoop dat hij het wel kan is groot en velen willen dit niet missen ( de zaterdag editie was reeds uitverkocht tien weken voor het evenement start)!

 Als Pourcel niet levert wat men er van verwacht, dan kan het lokale publiek rekenen op een aantal ernstige "tricolore" talent om de Amerikanen een run voor hun geld te stoppen. "Superpole" kunstenaar Greg Aranda heeft reeds één nacht gewonnen in Bercy! Cedric Soubeyras, Fabien Izoird en Cyrille Coulon hebben VS-ervaring, uitstekende Europese SX referenties en zelfs podium ervaring in Bercy. Voor hen is dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, en een persoonlijke test tegen de Amerikanen!

250 Class, gesponsord door 100%
Een andere Amerikaanse rijder die zal concurreren in de 250-klasse met de steun van 100%, is één van de meest bekende in de MX sport: Tyler Villopoto zal op een Monster-Kawasaki Pro Circuit voor het CLS team, dat Tommy Searle onder dak heeft in 2012 bij de MX2. De jongere broer van Ryan, heeft de stijl en de snelheid, de genen factor, en de internationale ervaring (hij reed de Canadese open), maar mist SX race-ervaring, dus het zal heel interessant worden om te zien hoe hij zich aanpast aan de specifieke omgeving Bercy's ...

Hij zal er geconfronteerd worden met Frankrijks 250 toptalent in de MX2 Valentin Teillet, rijdend voor Rockstar Bud Racing Kawasaki. Valentin heeft grote SX stijl, maar heeft nog nooit kunnen deelnemen aan de eerdere Bercy, wedstrijden als gevolg van blessures. Hij is zeker een favoriet om de "Prins van Bercy" titel claimen dat wel.

De Europese 125 Kampioen, Silver Action KTM's Tim Gajser, zal de derde wild card in deze klasse voor zijn  rekening nemen. Gajser is met zijn 16 jaar eenheuse sensatie, door velen beschouwd als Europa's "volgende" grote talent. Gasjer die een supercrossbaan vlakbij huis heeft in Slovenië kent de knepen van het vak, en sprak hij reeds de wens om in Amerika te rijden in de toekomst, maar Bercy zal zijn eerste grote SX ervaring zijn. Is hij in staat zijn om te concurreren met Teillet, Villopoto en de beste Franse jongens, en zo zijn eerste visitekaartje afgeven op een internationale SX scene?

Ipone FMX Show
Bercy "motto" is "100% SX, 100% FMX, 200% SHOW!". Sinds de originele "jump wedstrijden", die je al zag bij McGrath's, Lamson's en het uitvoeren van de opzwependen Metzger's, clickers en NAC-NAC's voor het grote plezier van de fans, is Bercy ook het huis en de grote scène van de Franse Freestyle!

Voor het eerst in de geschiedenis, is er een Franse Freestyler die momenteel in een positie zit om de top van zijn sport te bereiken: Tom Pagès. Hij zal er Nieuw-Zeeland's Levi Sherwood uitdagen voor de "X-Fighters" 2012 titel in Sydney, dit was op 6 oktober laatstleden! Wie verloor in Sydney kan weer voldoening putten aan een overwinning in Bercy!  De Bercy Ipone SX Show heeft een meer ontspannen formaat, omdat er geen wedstrijd is, maar drie intense - collectief en individueel - expressie sessies ...

Verder zal "Taka" Higashino, 2012 X-Games gouden medaillewinnaar en regelmatige Bercy bezoeker, zal  ook toetreden tot de fiesta. Zoals ook de Noorse kunstenaar Andre Villa en Spaanse legende Edgar Torronteras.

Nogmaals, de supercross van Bercy, gesponsord door Monster Energy, zal ook dit jaar weer de moeite lonen  om de trip te maken. Het kruin van de Europese SX  talenten, in zowel SX en FMX, tegen de US boys beloofd nu al spektakl van de bovenste plank! Evenals een grootste show, waaronder een aantal speciale "30th anniversary" extravaganza!

9/10/11th of November, 2012.


 -          Official website : http://www.supercrossbercy.com/supercross-de-bercy.html
 
-          Facebook : : https://www.facebook.com/supercrossparisbercy
 
-          Tickets : http://www.supercrossbercy.com/infos/news/la-billetterie-est-ouverte-reservez-vite-.html
 
-          Bercy 2012 Official Clip :  http://www.motoverte.com/site/video-pret-pour-bercy-30--67366.html16/10/2012 | posted by Geert

no img
no img
Mx-discountPutolineDesmet MotorsportHPIJepfraBakens MotorsportShock TherapyTVE SportsUltimateDhondtMxWorldEmxTradeBud RacingLeon Sagaertlaurense motorsMxtopshopHaan Wheels