Log in
Thor Header

Outlaw

Voorbeschouwing 26e voo Superbiker Mettet 2012

Op 19/20/21 Oktober is het de 26e VOO Superbiker Mettet 2012

"Thor it" voor fotos en uitleg  

Klik op de link hieronder voor een fotoreview van de vorige editie van de Superbiker in 2011

Klik hier voor de foto's

 

no img


Aankomend weekend is het de 26e voo Superbiker te Mettet, een topspektakel van de bovenste plank, dit jaar op een iets latere datum gepland omdat de organisatie rekening wou houden met de al jaren lange samenloop van de Coupe de L'avenir. Jammer genoeg valt er nu een nieuwe wedstrijd plaats in het Belgische motorland, te Zolder, kwestie van communicatie problemen zouden we maar zeggen.

Naar goed getrouwe is het op de Superbiker, gekende koppen kijken van binnen en buitenland, uit alle uithoeken.

Uit eigen land komt dit jaar voor het eerst Clement Desalle aan de start, 2 jaar geleden kwam Clement even kijken en schreef zich direct in om in 2011 aan de start te komen maar moest door kwetsure forfait geven. Grote afwezige is dan Ken De Dycker dit jaar, Keeno neemt deel aan een wedstrijd te Zolder.

Uit de USA komen Bejamin Bostrom, Micky Diamond, de Fransman Seb Tortelli, Zuid Afrikaan Greg Albertyn alsook Dustin Hofman en Frank Monte, Darryl Atkins ligt momenteel in ziekenhuis door zware longontsteking enTommy Hayden kan helaas niet komen door schouder blesure.

Komt het weer tot een spannend duel bij de Superbikers met de razend snelle Fin Mauno Hermunen en de iets minder ervaren Fransman Romain Febvre? Of komt er nieuweling in het programma, de Turkse Supersport rijder, Kenan Sofuoglu er zich mee bemoeien? Deze heeft reeds enkele keren op een crossmotor gereden maar voelde zich direct in zijn sas. Ook wereldkampioen Supermoto Thomas Chareyer is van de party om kemphaan te spelen. Het word een race om naar uit te kijken!

De Freestylers onder leiding van Jimmy Verburgh nemen deze keer Red Bull X-Fighter winnaar 2012, de Nieuw -Zeelander Levi Scherwood mee,  samen met onze landgenoot Gilles Dejonghe, Nick Franklin, Chtris Brock en Martin Koren.

Kaarten zijn aan een voordelige prijs van 35 euro te verkrijgen bij de Suzuki dealers voor deze 3 dagen, aan de kassa betaal je 50 euro, jongeren onder de 16 mogen GRATIS binen! Geen rede om thuis te blijven dus! Nu nog hopen op een stralende zon en de show kan beginnen!

Meer info op www.superbiker.com

 

 

 17/10/2012 | posted by PGM

no img
no img
no img
no img
Mx-discountPutolineDesmet MotorsportHPIJepfraBakens MotorsportShock TherapyTVE SportsUltimateDhondtMxWorldEmxTradeBud RacingLeon Sagaertlaurense motorsMxtopshopHaan Wheels