Log in
Thor Header

Outlaw

Kevin Strijbos en Joel Smets vervoegen Rockstar Energy Suzuki.

Kevin Strijbos zal het Rockstar Energy Suzuki World MX1 team vervoegen voor 2013. Dit is tevens de derde keer dan dat hij voor het team uit Lommel aan de start zal komen. Naast Strijbos zal ook voormalig Suzuki rijder en vijfvoudig Wereldkampioen Joel Smets het team gaan vervoegen. Joël zal er het sportieve gedeelte op zich nemen van Clement Desalle en Kevin Strijbos.

Thor it voor meer info.

no imgStrijbos, die dit jaar als herboren leek behaalde maar liefst drie podia in de MX1,kon als zesde overall eindigen, en is de nieuwe MX1 Britse Kampioen!

De nu 27-jarige Strijbos kwam op het internationale toneel als een Suzuki rijder, met erg sterke prestaties in de 125cc tijdens tal van Europese wedstrijden om vervolgens zijn eerste Grand Prix als een 16-jarige piloot af te werken op de RM250. Het was ook Kevin Strijbos die de RMZ450 haar allereerste GP overwinning gaf dit is al van 2005 geleden. Kort daarna belande hij in een moeilijke periode waarin letsels hem grotendeels aan de zijlijn hielden. Rijdend voor een privé team in 2012, kon Strijbos vrij en ongedwongen zijn plaats aan de top terug innemen, tevens liet hij zien dat er nog degelijk rekening met hem moet worden gehouden en dat hij nog kan groeien.
 
"Ik heb een goed jaar gehad en ik heb het gevoel dat ik nog iets te geven hebben," zei Strijbos, die ook voordien al met de factory bike kon rijden. "Ik heb bewezen dat ik goed ben op deze motor en deed het verre van slecht vorig jaar, toen ik inviel voor Steve. Terug het team vervoegen voelt als thuiskomen. Ik ken er al de mensen, de plaats en de manier van werken. Ik hoop dan ook dat de derde keer de goede keer zal zijn voor mij”

Clement Desalle die voor zijn vierde jaar op rij bij de 'gele armada',vertoeft. Heeft met Strijbos naast zich iemand die ook al bijna 'deel van het meubilair uitmaakt' ! Maar met Joël Smets erbij is hij zich terdege bewust van de professionaliteit en werking van de Belgische uitstraling die het team zal dragen. Na 2 jaar concurreren met Strijbos op de RM-Z in 2004 en 2005, zal dit trio de centrale spil vormen voor een spannende en krachtige groep in het hart van het Rockstar Energy gesteunde collectief.

Joël Smets

"Toen ik met Grand Prix racen stopte had ik enige tijd nodig om een tijdje weg te zijn van het racen , maar na een tijdje begonnen we met onze ontwikkeling van het jeugdprogramma in België. Hierin hebben we een goede vooruitgang geboekt met tal van jonge rijders, " zegt Smets. "Naast het begeleiden van team voor de Motocross of Nations, heb ik erg veel geleerd over coaching en het overbrengen van mijn ideeën naar rijders. Nu ben ik enthousiast over deze uitdaging om mijn opgedane ervaring te delen op het hoogste niveau. Ik heb altijd in goed contact met Sylvain en Suzuki gebleven de afgelopen jaren, en we bespraken deze vergelijkbare rol al eens bijna een jaar terug, dus het is geweldig om het nu ook te kunnen doen! En ik hoop echt dat ik iets kan bijdragen aan het team en de rijders.”

 Sylvain Geboers

"Met Clement en Kevin hebben we twee totaal verschillende rijders, met twee verschillende benaderingen van het kampioenschap en, belangrijker is, we kennen elkaar allemaal en dit is echt de beste manier om te werken, dus ik ben blij. Kevin is terug aan boord en toonde in 2012 dat hij nog steeds kan meedraaien aan de top van een wedstrijd, hij heeft het talent en de snelheid om hoge ogen te halen. Met ook het aantrekken van Joël in het team hebben we een zéér sterke kern binnen het team en dus hoop ik op een memorabel seizoen in 2013.”
 

 17/10/2012 | posted by Geert

no img
Mx-discountPutolineDesmet MotorsportHPIJepfraBakens MotorsportShock TherapyTVE SportsUltimateDhondtMxWorldEmxTradeBud RacingLeon Sagaertlaurense motorsMxtopshopHaan Wheels