Log in
Thor Header

Outlaw

Persverslag Steffi Laier WMXoEN

De allereerste WMX of European Nations werd in het Franse Castelnau de Lévis gehouden. Ik was dan ook uiterst blij met de nominatie om mijn land te verdedigen samen met Larissa Papenmeier. Beiden hadden er dan ook goede hoop op om een mooie eindnotering te laten zien tijdens deze WMXoEN.

Thor it voor meer info.

no img


Het circuit in Castelnau was een typisch Franse track, beenhard, overal stenen, en vele hellingen. Normaal gezien een track die ik erg leuk vind om op te rijden, na de GP in Valkenswaard had ik mezelf de kans geboden om op enkele harde tracks te gaan trainen. Maar ik voel aan dat er nog een lange weg af te leggen is om terug te staan  waar ik stond!

Al bij al is het voor ons Duitse team een geslaagd  weekend gebleken. Deze Nations race is toch helemaal anders dan de normale races die we rijden. Géén tijdsreeks en de kwalificatiereeks telt niet mee voor de startopstelling bij de race zelf! Na een goede vrije training, hadden we gelijk de kwalificatiereeks te rijden. De startopstelling, was bepaald door 2 mensen die blind de namen van de landen hadden getrokken, was voor ons vrij gunstig met een 4de plaats. Er werd besloten om Larissa als eerste naar het starthekken te laten rijden in alle verdere races. Dat betekende voor mij pas als 15de oprijden om mijn plaatsje uit te kiezen om aan de race te beginnen.

In de eerste reeks kwam ik allesbehalve goed uit de start, stond te ver naar buiten waardoor ik geen kans had om binnendoor te snijden. Toch zat ik er rond een 7de plaats vrij goed bij. Ik vocht de hele reeks en kon als 2de over de finish rijden, het verschil met de eerste was te groot om dicht te rijden daar ik teveel tijd had verloren om naar de top te rijden. Larissa kon na mij over de finish rijden op de 3de plaats. Na deze eerste reeks het team Duitsland een gedeelde eerste plaats met Franrijk!

Tweede reeks werd een copy van de eerste, als 7de uit de start gekomen begon ik aan een iets snellere remonte. Halfweg de race kon ik het gat met Fontanesi dichtrijden en  was zo voor het verdere verloop van de race met haar in gevecht. Ik kon haar maar niet op een foutje betrappen, of een gaatje vinden om haar te verschalken op deze harde en vrij gevaarlijke track die vol stenen lag bezaait. Aan de finish hadden we zo hard gestreden dat het gat op Lancelot amper 2-3 seconden was! Indien er nog 2 extra ronden hadden geweest werd het zeker een gevecht met drie. Dus kon ik beslag leggen op plaats 3 en Larissa kon ook een mooie race op plaats 5 afsluiten.

Maar het reglement van de Nations is zo opgesteld dat enkel de 3 beste resultaten tellen voor de eindstand. Jammer genoeg verviel dus het resultaat van Larissa. Maar ons Duitse team kon dankzij deze goede resultaten toch beslag leggen op een 2de plaats in de eindstand.  Beiden hebben  we ons uiterste best gedaan om het Duitse team op het podium te krijgen en zo te maken dat onze Natie trots kan zijn.  Het werd een erg leuk weekend met mooie races en veel mooie strijd tussen de dames onderling.     

Speciale dank voor deze race aan;

Markus Schullenberg van DMSB, Teammanager Duitsland Hubert Nagl, Mefo-Sport, UFO-Plast, Split Designs, Rabbit Racing, Kawasaki Benelux Racing, en teammaatje Larissa Papenmeier voor het goede harde werk samen om dit resultaat neer te zetten!     

Steffi Laier - Geert Gelaude

Hieronder een mooi videofragment van deze race!

http://youtu.be/CU1S1nt7NtQ24/04/2013 | posted by Geert Gelaude

no img
Mx-discountMxtopshopShock TherapyEmxTradeTVE SportsHPIlaurense motorsJepfraDhondtHaan WheelsDesmet MotorsportBud RacingBakens MotorsportLeon SagaertUltimateMxWorldPutoline