Log in
Thor Header

Outlaw

Selectie voor WK junior-motorcross definitief

Yves Devlaminck, bondscoach van de junior-motorcrossers van de Belgische Motorrijdersbond FMB/BMB, heeft zijn definitieve selectie voor het WK junior-motorcross bekend gemaakt. Als voorbereiding op het WK op 9 en 10 augustus in Lierneux (provincie Luik) komt de selectie nog twee maal bijeen.

Thor voor meer info.

 

no img


Negentien jonge rijders in drie klassen en nog twee reserve-rijders. Dat is de selectie voor het junior-wereldkampioenschap motorcross van FMB/BMB bondscoach Yves Devlaminck. Voor elke klasse (65 cc, 85 cc en 125 cc) mag België als organiserend land in principe zeven rijders en een reserverijder afvaardigen.

Devlaminck koos voor de 65 cc-klasse (10-11 jaar) Denzel Vervaet, Lars Verboven, Junior Bal, Pako Destercq en Travis Verburgh.

Voor de 85 cc-klasse (12-14 jaar) viel zijn keuze op Jago Geerts, Tallon Verhelst, Glen Bielen, Jens Steensels, Emilio Vannieuwenhuize, Ian de Sweemer, Jeremy Maitre en reserverijder Wesley Smolders.

Voor de categorie 125 cc (14-17 jaar) selecteerde Devlaminck Cyril Genot, Nathan Renkens, Bryan Engelen, Nolan Cordens, Mathias Van Roy, Yannick Vertommen, Jordi Van Mieghem en reserverijder William Devillet.

Devlaminck zegt dat het redelijk gemakkelijk was om de selectie te maken. De enige klasse  waar het wat moeilijker was, was de 65 cc-categorie. De FMB/BMB laat voor die 65 cc-klasse niet alleen eigen rijders die in het buitenland rijden toe, maar ook coureurs uit de rangen van de liefhebbersbonden. Zij kunnen een FMB/BMB-startvergunning voor één dag aanvragen.

“Onze bedoeling is zo open mogelijk te zijn,” zegt Stijn Rentmeesters, secretaris-generaal van de FMB/BMB. “Het is niet omdat we die klasse bij de FMB/BMB niet hebben dat we geen rijders naar het WK willen afvaardigen. We willen de beste rijders van ons land naar het wereldkampioenschap laten gaan.” En omdat het WK in Wallonië wordt verreden, vormt het geen probleem voor die 65 cc-rijders om aan een wedstrijd deel te nemen. Het Waalse gewest kent niet zo’n strenge beperking op motorcross voor jongeren als het Vlaamse Gewest.”

Bondscoach Yves Devlaminck zal in komende weken nog twee stages met de geselecteerde rijders organiseren (eerder waren er voor een grotere groep al stages in mei en juni). Deze woensdag en donderdag had er een tweedaagse stage plaats in Noord-Frankrijk waaraan een zestiental coureurs deelnam.

Op 22 juli heeft een tweede en laatste stage plaats op het terrein in Lierneux waar op 10 augustus het wereldkampioenschap wordt verreden.  Daar zullen nagenoeg alle geselecteerden acte de présence geven. Bij de laatste twee samenkomsten wil Devlaminck de jongeren het ‘rode-duivel’-gevoel meegeven.

“Motorcross is een individuele sport, maar we proberen wel een ploeg te vormen met onze kleuren,” zegt Devlaminck. “We trachten elkaar bij de stages ook beter te leren kennen om zo een collectief te maken.”

De 33-jarige Devlaminck is sportleraar van beroep. Hij heeft zelf ook nog motorcross gereden maar begon door omstandigheden pas laat, op 18-jarige leeftijd. Na zijn sportstudies begeleidde hij een aantal motorcrossers en sinds 2007 heeft hij een eigen motorcross-school.


fotos van Jago Geerts en Cyril Genot. Credits: BMB04/07/2014 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountDesmet MotorsportHaan WheelsLeon SagaertJepfraTVE SportsDhondtShock Therapylaurense motorsBakens MotorsportMxtopshopMxWorldBud RacingUltimateHPIEmxTradePutoline