Log in
Thor Header

Outlaw

Desalle: geen breuken maar veel pijn

Het was even schrikken bij de start van de tweede reeks in Uddevalla. Midden in het pak zagen we enkele motoren over mekaar tuimelen, en we waren er vrij zeker van dat die van Clément Desalle er tussen lag. De eerste beelden waren weinig hoopgevend, tot we even later Clement zagen opstaan om op eigen kracht het rennerskwartier op te zoeken. Of het allemaal mee- of tegen valt leest u als u op Thor klikt.

no img


Het goede nieuws eerst. Zaterdag wonnen Desalle en Strijbos de kwalificatie.

Na een mooie wedstrijd, waar achteraf meer had ingezeten werd Kevin Strijbos zondag derde in de eindstand. Het is zijn vijfde podiumplaats.

Het slechte nieuws op zondag is uiteraard de crash van Desalle en het feit dat Jeremy Van Horebeeck de tweede plaats in het WK MXGP over neemt.

Strijbos reed een beresterke eerste reeks. Toen Desalle zijn tweede plaats moest prijs geven wegens opgepompte armen knalde Strijbos zich voorbij Frossard, Van Horebeeck EN zijn ploegmakker naar plaats twee. Hij finishte op luttele seconden van een uitbollende Caïroli.

Dan kwam de tweede reeks, met de ‘heavy’ crash van Desalle. Die raakte ingesloten, toucheerde wellicht iemand anders en ging onderuit. En dat op een ogenblik dat de snelheid nog bijzonder hoog lag. Clement werd minimaal door twee andere rijders geraakt. Hij werd ter plaatse onderzocht. Nadien gaven de scans geen breuken te zien.

Strijbos reed ondertussen in vijfde stelling rond. Caïroli stak toen al de handen uit naar de GP-zege. Guarneri bleek snel een haalbare kaart toen Kevin onder stoom kwam. Maar dan was het op.  Nagl, Van Horebeeck en Caïroli bijbenen lukte niet. Over het waarom van dat stokkende tempo laten we Kevin aan het woord.

Kevin Strijbos: “Het was een goede wedstrijd voor mij. Al had ik meer verwacht na afloop van de eerste manche. Ik reed erg goed en vond de juiste lijnen. Het ging echt snel. In de tweede start werd ik wat naar binnen gedrongen. Ik denk dat Desalle mijn achterwiel raakte, waardoor hij ten val kwam. Ik hoop dat hij in orde komt. Tot overmaat van ramp kreeg ik zand in mijn bril in de eerste ronde. Vraag met niet hoe dat komt, ik weet het niet. Ik kon bij Max aansluiten, maar passeren was er niet bij. Maar goed, de derde plaats is goed.”

En dan de ongelukkige Clement Desalle: “Ik heb echt veel pijn op dit ogenblik (zondagavond). De scans tonen dat er niks gebroken of erg beschadigd is. Maar ik kan me nauwelijks bewegen. Ik heb een heel erg branderig gevoel, en toch is de huid niet kapot. Ik denk dat iemand mijn voorwiel mee nam (Kevin dus, volgens zijn uitleg) en meteen ging ik plat. We zullen afwachten hoe dit evolueert in de komende dagen.”

En wij dus ook, want het zal toch mede van Desalle moeten komen om het Italiaantje te kloppen.

In de MX2-klasse leek Julien Lieber op weg om te stunten. Hij werd zesde. Daarmee evenaarde hij die plaats die hij ook in Spanje realiseerde. Helaas was de slotreeks minder. Al knokte een moedige Lieber zich terug naar de laatste naar de vijftiende plaats. Jeremy Seewer sloot af in de subtop met een 9/10- score. Daarmee werd Jeremy tiende in de eindstand voor Lieber, die meer had verdiend.

Jeremy Seewer: “Rare start in de eerste reeks. Heel wat rijders knalden in het hekken. Ik was heel goed mee maar Valentin Guillod crashte ei zo na in de eerste bocht, dus moest ik van het gas af.  Ik kon mee met Lieber tot het wat begon te regenen. Ik raakte mijn voorwiel kwijt.  Het was heel druk rond mij in de slotreeks, maar ik kon me redelijk handhaven. Maar ook de omloopwas heel raar. Hier had je grip, enkele meters verder niet meer. Je had het vermogen nodig om over de putten te raken. Misschien heb ik te vaak het gas te vroeg dicht gezet.”

Julien Lieber: “Goeie eerste reeks hé. Ik startte als zevend een finishte zesde. Ik reed bijna zo snel als de mannen voorin. In de tweede reeks schoof mijn voorwiel onderuit. Een tweede val kwam er na de ritme sectie en de derde toen de voetrust van Covington in mijn voorwiel belandde. Achteraf bezien ben k niet zo tevreden. Ik maakte te veel fouten.”
 07/07/2014 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountDesmet MotorsportShock TherapyEmxTradeUltimateMxtopshopHPIDhondtLeon SagaertBud RacingMxWorldBakens Motorsportlaurense motorsHaan WheelsPutolineJepfraTVE Sports