Log in
Thor Header

Outlaw

GP Zweden: de laatste nieuwsjes en uitspraken.

Drie artikels over de GP van Zweden. Als u te veel info krijgt, zeg het dan. Dan kunnen we de stukken wat korter maken. Maar ach, als dit het geval was dan zien we dat wel aan onze statistieken die aangeven dat we toch op de goed weg zitten. In elk geval, u krijgt hier de laatste nieuwsjes, want zondag is er alweer een nieuwe GP. En daarna wordt het een heel drukke juli-maand….

Nog een maal Thorren voor Zweden dus.

no img


Ken De Dijcker. Het doet ons deugd dat Ken eindelijk weer eens onder de mensen komt. U weet het beter of wij: twee blessures  verknalden het voorseizoen van de Red Bull KTM-piloot. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. In Zweden, waar Kn in 2007 zin eerste GP won kwalificeerde hij als zevende. Gestart in de top tien kon Ken zich  handhaven, en zelfs nog twee plaatsen winnen. Achtste dus. Jammer genoeg reed ook Ken zich vast achter Desalle, waardoor hij pas negentiende door kwam na één ronde. Kne sloot af als twaalfde.

Ken de Dycker :”Het rijden gaat elke GP beter en beter. Ik heb steeds minder pijn in de hand. Nu nog werken aan betere starts. Dan zou ik  mee moeten kunnen met de top vijf”.

Voor Jeremy Van Horebeeck van Yamaha Factory Racing loopt het geweldig. Elf keer op rij staat hij op het podium in de MXGP-klasse. Dat er nog een zege ontbreekt maakt hem niks uit.

”Ik zit nog maar pas op de MXGP motor, terwijl de tegenstand dat al jaren doet. Ik maak me niet ongerust,” vertelde Jeremy ons onlangs in Kester.

De “Jerre” startte als vijfde, maar zou uiteindelijk op de derde plaats belanden na duels met Desalle, Strijbos en Frossard. In de slotreeks verzekerde Van Horebeeck zich van de tweede plaats in de eindstand door Caïroli steeds in het vizier te houden.  Dor de val vanClement Desalle krijgt Van Horebeeck ook de nummer twee in de WK-seand in handen.

Jeremy Van Horebeek: “ Het was niet gemakkelijk zondag. Normaal hou ik van dit soort omlopen. Die past bij mijn stijl. Zondag moest ik constant met mezelf en de motor vechten, het liep eigenlijk voor geen meter. Ik was super tevreden dat ik derde werd. De motor werd aangepast voor de tweede reeks. Dat pakte goed uit. Ik kon weer vloeiend rijden; We stonden weer op het podium”.

En het laatste stukje info komt van Standing Construct KTM. Daar zorgde vooral de Zwitser Valentin Guillod voor sensatie.

In de eerste manche pakte Valentin een hele goede start en dook in de kopgroep de eerste bocht in. Even maakte hij een spannend moment mee omdat hij in aanraking kwam met Jeffrey Herlings. Hij bleef er net op zitten en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Vanaf het midden wist hij deze positie in handen te houden tot over de finish. Damon Graulus kwam redelijk goed uit de start. In de eerste helft van de wedstrijd hield hij stand op de twaalfde plaats tot hij na een fout maakte en terugviel. Later nam Damon de vijftiende plaats definitief in handen.

Guillod zat er ook in de tweede reeks weer goed bij. Na een aantal ronden werd hij gepasseerd door Dylan Ferrandis en viel terug naar een vierde plaats. Ook Tonkov zou langskomen, maar dat was het genoeg voor Guillod die zijn tweede vijfde plaats van de dag pakte. Damon bikkelde voor continu voor een vijftiende plaats. Na enkele schermutselingen moest hij vrede nemen met de zeventiende plaats. In het dagklassement eindigde Valentin vierde en Damon zestiende.

 

 

 09/07/2014 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountDesmet MotorsportHaan WheelsLeon SagaertJepfraTVE SportsDhondtShock Therapylaurense motorsBakens MotorsportMxtopshopMxWorldBud RacingUltimateHPIEmxTradePutoline