Log in
Thor Header

Outlaw

Enduro ISDE 2014: Een zilveren, twee bronzen medailles.

Een Zes Dagen Enduro is slechts afgelopen wanneer de aankomst lijn wordt overschreden. Dit gezegde werd nog eens bewezen door de jonge en talentvolle Zweedse rijder Kévin Olsen die onze Duitse assistentie deelde op zaterdagochtend.

Thor voor meer……

no img


Zijn machine wou niet starten en de jonge gast, slechts 19 jaar oud, zag zijn gouden medaille in rook opgaan en vooral ook zijn derde plaats op het podium van de Junior Trophy.

Gelukkig was dit niet het geval voor onze jongens die zich alle drie aan de start bevonden van de finale cross na een verbindingsrit van een dertigtal kilometer. Wim Vanderheyden wisselde zijn achterband in de hoop een mooi resultaat neer te zetten als ervaren motorcrosser. Maar onze zilveren medaillewinnaar vond geen goede grip bij de start en miste daardoor nipt de holeshot. Dankzij Jeremy Fraselle die zich in zijn buurt bevond werd hij niet ingesloten in de eerste bocht. Omdat hij nog steeds last had van zijn rechterpols, nam hij niet te veel risico's op de springbergen en reed hij in het midden van het peleton terwijl Jéremie na twee snelle ronden, zijn ritme moest laten zakken.

Pierre Schmits trok goed zijn plan maar kon niet verhinderen dat de tenoren hem na 3 ronden dubbelden.

Ondanks 3 opgaves (Cédric Cremer, Jérôme Martiny en Michael Despontin), eindigt onze ploeg 9de in het landenklassement en keert terug met 1 zilveren (Wim Vanderheyden) en twee bronzen (Jéremie Fraselle en Pierre Schmits) medailles na een wedstrijd waar 50 % van de deelnemers moesten opgeven! Alleen al deze statistiek bewijst de moeilijkheid van deze ISDE editie in Argentinië.10/11/2014 | posted by Stingray

no img
Mx-discountPutolinelaurense motorsHPIMxtopshopMxWorldHaan WheelsTVE SportsBud RacingDhondtJepfraLeon SagaertEmxTradeBakens MotorsportDesmet MotorsportShock TherapyUltimate