Log in
Thor Header

Outlaw

Mx Ladies Day Lille: Betty vertelt.

Eerlijk gezegd, we hebben ons zondag verslapen. We hebben nog een andere hobby te vervullen. Dat was nu uitgerekend zaterdagnacht het geval. We waren redelijk tijdig op weg naar huis, maar de ex-collega’s vonden het nodig om mij nog aan een anti-woninginbraak onderzoek te onderwerpen. Nee de gitaren en versterkers waren niet gestolen. Vervolgens nog een ademtest. Negatief, wat had u gedacht? Zo werd het later dan gedacht. Verslapen en niet naar Lille dus, maar een mailtje naar Betty om ons in te seinen. Haar rapport vindt U onder THOR.

no img


Reeds bij het krieken van de dag liepen er dames rond in crosstenue. Het was duidelijk dat ze er zin in hadden. Het circuit lag zo vlak als een biljart en dat onder een stralende hemel. Toen iedereen op post was waren we er klaar voor. Klokslag 10 uur stonden de dames B klaar voor hun eerste sessie. Ze waren zo talrijk we ze in 2 groepen moesten splitsen.

Ook verscheidene mini-ladies toonden hun kunnen op het grote circuit.

De dames A waren nog niet uit hun wedstrijdritme en knalden er lustig op los.

Er werd volop getest met de nieuwe modellen van 2015.

Racing Center, VB Racing, WMX en Vmac hadden hun handen vol. De ladies die nog nooit met een motor gereden hadden maakten hun debuut met de pitbikes van Geecobikes. En ze waren meteen verkocht. Al de ladies straalden. Maar ook de talrijke toeschouwers, waaronder Joël Smets, genoten.

Tot onze grote verrassing kregen we RTV op bezoek. Zij maakten een korte reportage: Dames met ballen tonen motorskills! En “ballen” hebben ze onze Ladies.
Hun loopwedstrijd in crosstenue toonde hun fysieke krachten. We kregen ze nog niet moe, want ze trainden nog een ganse namiddag.

Men stelde mij na afloop de vraag wat het hoogtepunt van de dag was.

Daar ben ik formeel in: de groepsfoto van 93 Mx Ladies met stralende gezichten tezamen op het circuit van Lille!

Ladies en mini-ladies (onze jongste was 6 jaar) uit België, Nederland en zelfs uit Duitsland die daar als 1 hechte groep Mx Ladies staan. Ik was trots, de samenhorigheid en de vriendschap onder de dames is fantastisch.

De  dag werd afgesloten met een gezamenlijke drink in de kantine. Vele glunderende gezichten bij het uitdelen van de tombola prijzen. De dames kregen ook nog een goodiebag als aandenken. Moe maar voldaan keerden allen huiswaarts, nog napratend over hun fantastische dag.

Ik dank hierbij in eerste instantie de mensen van Mc Lille die weer voor een super circuit zorgden. De dealers die hun motor ter beschikking stelden. De sponsors die zorgden voor mooie tombola prijzen. De de vele fotografen die honderden foto’s trokken, MX-World, Motorgazet en Motocrossplanet voor hun knappe artikels. Natuurlijk ook RTV om onze Mx Ladies in beeld te brengen. Ook Ninetytwostylez voor het Mx Lady logo. Extra dank aan al de mensen die een handje toestaken en de toeschouwers die het nog gezelliger maakten.

Maar vooral dank je wel aan al de aanwezige Mx Ladies, jullie maakten van deze dag een topper!

Betty Vanlommel.10/11/2014 | posted by Stingray

no img
Mx-discountMxtopshopBakens MotorsportDesmet MotorsportUltimateLeon SagaertPutolineShock TherapyTVE SportsHaan WheelsBud RacingDhondtEmxTradeHPIlaurense motorsJepfraMxWorld