Log in
Thor Header

Outlaw

Dan Thornhill wint twee maal in Skegness.

Er liep bij ons een vreemd berichtje binnen over de Skegness Beach Race van afgelopen weekeinde. Dit is een AMCA evenement, zeg maar de VLM van het Verenigd Koninkrijk. Toen we de uitslagen lazen raakten we in de war. Twee maal dezelfde winnaar, en dus 4.30 uur alleen op de motor? Dat intrigeerde ons, en het vervolg leest u door op Thor te klikken.

no img


Skegness, tegen de Noordzee gelegen in Lincolnshire (op gelijke hoogte met Sheffield zeg maar). Dat is zowat het Bredene van Engeland. AMCA organiseert er al een paar jaren de Beach Race, waaraan hoofdzakelijk word deelgenomen door de Britse amateurs.

Zaterdag was het de beurt aan de clubmen. In deze anderhalf uur durende wedstrijd wist Dan Thornhill de zeg te behalen met één ronde voorsprong op de tweede.

Vreemd genoeg won op zondag deze Thornhill ook de Open klasse. Dit maal over drie uur.

In totaal zat Thornhill ruim 4.30 uur op de motor.

Nooit van gehoord dus, tot we hem google-den: Thornhill was drievoudig Maxxis jeugdkampioen, Red Bull rookie in 2013 en in de middenmoot van het Maxxis kampioenschap MX2 2014.

We gaan er nog van horen.

Foto: Dan Thornhill. Credits: Dan Thornhill FB12/11/2014 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountDesmet MotorsportHaan WheelsBakens MotorsportLeon SagaertMxWorldUltimatePutolineBud RacingEmxTradeJepfraDhondtShock TherapyMxtopshoplaurense motorsTVE SportsHPI