Log in
Thor Header

Outlaw

Interview: MXWORLD sprak met Joel Smets van Rockstar Energy Suzuki

Het nieuwe seizoen komt eraan. Niks aan te doen. Eind februari beginnen we aan de GP’s. Wie daar een rol van belang wil spelen moet nu al vol aan de bak. Hoe men dat bij Rockstar Energy Suzuki aanpakt wilden we wel eens horen van rijderscoach Joël Smets. Die moet Kevin Strijbos en Clement Desalle op weg zetten om de favorieten Ryan Villopoto en Antonio Caïroli van de titel te houden.

Het interview onder THOR!

no img


MXWORLD: “Joël wat deden jullie toen het doek viel over 2014?”

SMETS: “Wel we hebben eigenlijk meteen na het seizoen het nieuwe materiaal  ingezet. De rijders zijn dan nog topfit  en scherp, zodat ze meteen kunnen vertalen naar wat ze anders of beter willen. Dat hebben we in Europa gedaan. Aansluitend daarop  zijn onze mannen van een verdiende vakantie gaan genieten.”

MXWORLD:” Wat stond er na de vakantie op de agenda?”

SMETS: “We zijn dan met het team vertrokken naar Portugal. Meer bepaald in de Oostelijke Algarve, in het badplaatsje Monte Gordo. Dat ligt tegen de Rio De Guadiana, en dus de Spaanse Grens. Daar hebben we twee weken puur op de fysiek gewerkt. Ik weet dat sommige van onze rijders deze stage een “boot camp – (laagdrempelige manier van sporten nvdr.)” noemen. Dat was het formele gedeelte voor november."

MXWORLD: “Er werd ook met de motor getraind?”

SMETS: “ Natuurlijk. Eerst is Kevin vertrokken naar de USA. Clement is wat later gevolgd. We verbleven in Temecula, Californië.  Op de as tussen Temecula en het 45 km hogerop gelegen Corona moet zowat de dichtste concentratie circuits liggen ter wereld. We hebben er zeker 7 tot 8 verschillende omlopen aangedaan. Zowel privé circuits als publieke banen. Het was wel vreemd. Toen we daar aan kwamen, op de vlucht voor het slechte weer in Europa, viel daar plots ook 10 cm sneeuw. Dat hadden ze in Californië in geen 25 jaar mee gemaakt. Gelukkig is alle smos daar op één dag ook weer weg. We hebben er echt goed kunnen trainen. De banen worden daar perfect in orde gehouden. Door de aanwezigheid van topcircuits en het mooie weer kan je de planning natuurlijk volledig laten kloppen.”

MXWORLD: “California, sun, sea….het vraagt om ontspanning toch?”

SMETS (lacht): “ Oh ja? We zijn wel gegaan om ons voor te bereiden op het WK, niet om vakantie te nemen. Neen, we hebben echt weinig aan ontspanning gedaan. Onze training was veeleisend.  Dan ben je ’s avonds tevreden met een maal en een goed bed. Twee rustdagen zijn opgegaan aan Anaheim I en II. Wat betreft de SX daar vindt ik dat zeker Anaheim de perfecte match maakte tussen sport en spektakel. Het is gewoon goed gedaan en de sport wordt zeker niet verdrongen door overbodige ballast of bombastische shows. Neen, we hebben er van genoten (ze zagen 2 x stalgenoot Ken Roczen winnen nvdr). Dankzij Kevin konden we ook een keer op bezoek bij Oakley, en we zijn ook langs gegaan bij Pro Circuit.”

MXWORLD: “ Daar heb jij herinneringen aan  menen we.”

SMETS: “Jazeker. Toen ik mijn eerste overzeese GP ging rijden, was ik eigenlijk nog helemaal niet bekend in de GP’s. Via Roger De Coster raakte ik in contact met Mitch Payton van Pro Circuit. Het resultaat was dat ik flink kon besparen op mijn USA-trip omdat Pro Circuit mij een degelijk motor ter beschikking stelde. Mitch gekscheerde wel eens ooit dat hij mijn ontdekker was. Bij nader inzien is dat een beetje het geval.”

MXWORLD: “Terug naar de voorbereiding toe. Wat nu?”

SMETS: “ We zitten nu in fase drie. Alles staat nu in het teken van de voorbereiding van de GP’s. Motortrainingen zijn intensiever en ook fysiek wordt alles wat scherper gesteld. Ons eerste optreden is voorzien voor Hawkstone Park, daarna Valencia en tot slot Mantova. En daarna gaat het om de knikkers.”

MXWORLD: “Bedankt Joël, en succes met het team.”

Om U helemaal goed te informeren en uw trips te plannen geven we u een stukje mee uit de MXWORLD voorjaarskalender.

08-02-2015 Groot-Brittannië – Hawkstone Park via Birmingham, dan 20 km noord-oost Shrewsbury) met Rockstar Energy Suzuki Team.

15-02-2015 Frankrijk – Valence (Industriepark Auréats, 900 km van Belgie), met Rockstar Energy Suzuki Team

22-02-2015 Italië – Mantova (Italiaans: Mantua. Starcross, andere datum dan normaal, Lombardije, toch zo’n 1130 km via Verona), met Rockstar Energy Suzuki Team.29/01/2015 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountHaan WheelsHPIShock TherapyMxtopshopDhondtMxWorldPutolineDesmet MotorsportUltimateJepfraBakens Motorsportlaurense motorsEmxTradeTVE SportsLeon SagaertBud Racing