Log in
Thor Header

Outlaw

Vanuit Sardinie, Joel De Busser voor Wilvo Nestaan Husqvarna Factory

“Hallo, Joël hier. Ik bel vanuit Sardinië. Hoe is het in België? Want hier regent het…….” Klink het deze namiddag aan de telefoon. Joël, spilfiguur binnen het team, had ons beloofd een seintje te geven als ze aan racen toe kwamen.

Wat hij te vertellen had vindt U onder Thor!

no img


Jacky Martens en zijn bende trouwe vennoten verdelen de aandacht in 2015 over twee vlakken. Alexander Tonkov zal de MX2-Husky bestieren terwijl het team, na de overstap van Romain Febvre versterkt werd met een …….. MXGP-rijder.

Dean Ferris maakte vorig jaar een doortocht als invaller bij IceOne racing. Jammer genoeg brak hij in Brazilië zijn dijbeen. Twee gekwetsten dus op het einde van 2015. Maar die miserie ligt volledig achter de rug.

DE BUSSER: “Je weet dat de arm van Tonkov er verschrikkelijk uit zag. Gedurende zijn verblijf thuis werd hij operatief geholpen. Er werd huid van het been getransplanteerd naar de opperarm, want door de schaafwonde was er huid te kort. Hij heeft drie weken in het ziekenhuis verbleven. Ik mag wel zeggen dat hij ginds geholpen werd door de meest bekwame chirurg.”

MXWORLD:”Hoe verliep de revalidatie van de rijders?”

DE BUSSER: “ Voorspoedig, zeker in het geval Tonkov. Hij had normaal vlugger teruggekeerd, maar de Russische administratie stak daar (weer nvdr) een stokje voor. Hij was begin januari  terug bij ons.

MXWORLD: “En Ferris dan?”

DE BUSSER: “Dean onderging reeds in Brazilië een operatie. Daar werd een pin in het dijbeen aangebracht. Hij had hierbij geluk dat het een mooie breuk was. Dean stapte al onmiddellijk na de operatie met krukken. Hij is al terug van begin december. Ze staan alletwee scherp door de training.”

MXWORLD: “En de voorbereiding?”

DE BUSSER: “We hebben het seizoen afgesloten met de Sponsordag. Zo kunnen we iets terug doen voor de mensen die  ons steunen. Je hebt zelf kunnen ervaren dat dit voor de meesten een echte belevenis is. Rijden met een GP-motor, voor ons kan het. Daarna was het tijd om de magazijnen aan te vullen met de spullen voor 2015. De motoren werden ook al een eerste keer getest. Er werd ook een trainingsstage ingelast in Franrkijk.”

MXWORLD: “Je belt vanuit Sardinië. Rijden jullie het volledige Italiaanse kampioenschap?”

DE BUSSER: “Neen, enkel Rio Sardo. Daarna  trekken we naar Hawkstone Park en vervolgens naar Valence. Valence is een perfecte omloop waar je de laatste afstellingen  kan doen. Daarna gaat het materiaal de krat in voor Qatar.

MXWORLD: “Nog iets bijzonders?”

DE BUSSER: “Ja toch wel. Tonkov zal met een model 2016 gaan rijden.”

Succes mannen.

We plaatsen fotos van vorig jaar (site Husqvarna). Husqvarna liet een fotoshoot doen, die volgende week openbaar wordt.

Video: https://www.facebook.com/video.php?v=872713029455524&fref=nf29/01/2015 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountHaan WheelsHPIShock TherapyMxtopshopDhondtMxWorldPutolineDesmet MotorsportUltimateJepfraBakens Motorsportlaurense motorsEmxTradeTVE SportsLeon SagaertBud Racing