Log in
Thor Header

Outlaw

Kemea Yamaha: Graulus, Paturel en Van Doninck, dus compleet in het nieuw.

Hans Corvers en zijn buddy Marnicq Bervoets in het Kemea Team (voor alle duidelijkheid: Kom Er Maar Eens Achter), gooien voor 2015 het roer 180° om. Luke Styke verhuisde terug naar de onderkant van de aardbol. Petar Petrov trok naar Engeland en Cyril Genot staat op eigen benen. Kemea gaat dit seizoen in zee met Damon Graulus, Benoit Paturel en Brent Van Doninck.

De winter van Kemea Yamaha onder Thor.

no img


MXWORLD: “Benoit Paturel? C’est qui?

CORVERS: “ Benoit is afkomstig uit Sallanches. Hij zal minimaal twee jaar voor ons rijden In 2014 was hij tot de slotproef in de running voor de titel bij de Elite MX2. Maar hij kwetste zich aan de schouder en werd derde. Bij Bud Kawasaki zou hij geen WK kunnen rijden. Jacky Vimond, een goede vriend van Marnicq, wist echter dat Benoit supersnel is en zo krijgt hij bij Kemea een kans. Jacky blijft overigens ook fysical trainer van Paturel.”

MXWORLD: “Graulus is een ander verhaal?”

CORVERS: “Die heeft vorig jaar sterke dinges laten zien. Marnicq weet perfect dat Graulus een top talent is. We hebben 2 weken met Yamaha gesproken om Damon aan boord te halen. Hij werd overigens Frans kampioen Elite MX2. Geen slappe competitie toch?”

MXWORLD: “Tot slot de jongste, Brent Van Doninck?”

CORVERS: “Ook dit is een verhaal van relaties. Stefan Everts en Marnicq komen na al die jaren nog goed overeen. Brent werd vorig jaar vierde in het EMX250 verhaal. Hij zou dit jaar graag de sprong maken naar het WK. Dat zou hij gekund hebben, maar niet in een Belgisch team. Dat betekende dus verkassen naar god weet waar. Bij ons mag Brent het EMX250 winnen, en dan mag hij het seizoen daarop zeker naar het WK.”

MXWORLD: “Welke faciliteiten krijgen jullie bij Yamaha?”

CORVERS: “Onze blokken komen van Rinaldi. Op dat vlak toch een van de toppers denk ik. We hebben dan ook voornamelijk getest in Italië.

MXWORLD: “Zijn jullie ook naar het buitenland gegaan om voor te bereiden?”

Corvers: “Natuurlijk, in de buurt van Rinaldi’s werkplaats. En uiteraard ook vanwege het weer. Toen het materiaal op punt stond zijn we naar de regio Valence vertrokken.  Dan is er een weekje stage bij gekomen in de streek rond Limoges. Nu focussen we op de wedstrijden. We debuteren in Castiglione Del Lago. Dan keren we naar België terug om alles  definitief op punt te stellen. Valence wordt onze tweede wedstrijd en de rijders blijven nog een poos in die regio om zich te prepareren voor Qatar. De afreis is voorzien op 25 februari. “

MXWORLD: “Qatar voor Damon en Benoit, maar wat met Brent?”

CORVERS: “Brent zal in Lommel de BMB-opener rijden. Daarna zien we nog wel. Voor hem begint het EMX250 pas op 19 april in Italië.”

MXWORLD: “Laat ze er maar eens achter komen!”30/01/2015 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountHaan WheelsHPIShock TherapyMxtopshopDhondtMxWorldPutolineDesmet MotorsportUltimateJepfraBakens Motorsportlaurense motorsEmxTradeTVE SportsLeon SagaertBud Racing