Log in
Thor Header

Outlaw

SX Anaheim 3 450: Dungey is the man!

In het Angels Stadium kan sinds de renovatie van 2013 ongeveer 45.000 man binnen. Laat ons er vanuit gaan dat het stadion niet helemaal uitverkocht was. Dan kunnen we toch stellen dat op 3 x Anaheim SX een dikke 100.000 mensen naar het spektakel komen kijken. En zaterdag trok Ryan Dungey alle ogen naar zich toe.

no img


De Red Bull KTM-rijder deed in Anaheim een dikke zaak. Won zijn eerste SX van het seizoen en diept de leiding in de stand nog wat uit. Hoewel Roczen (RCH Suzuki) hier eerder vertelde dat hij niet panikeerde, dan zal hij dat toch moeten bij schaven. Want naast Dungey bleven ook Cole Seely (HRC Honda) en Eli Tomac (Geico Honda) hem voor.

Geen verrassing, die zege van Dungey. Hij zette de snelste kwalificatietijd neer. Won ook zijn heat voor Roczen en Trey Canard (Honda HRC), de winnaar van vorige week aan de overkant van de baai.

In de A-reeks werd Tomac winnaar voor Chad Reed (Discount Tyre) en Blake Baggett (Yoshimura Suzuki Factory).

Dungey moest in de finale Baggett voor laten, en werd gevolgd door Seely, Canard, Mike Alessi (Smartop Suzuki). Roczen was zesde voor Tomac. Dungey stootte net voor de zandbak door naar de leiding. Na een foutloze finale verstevigt hij zijn leidersplaats in de stand. Seely was in dezelfde beweging mee gekomen naar de derde plaats. Een ronde later werd Baggett opgepeuzeld door Canard. Roczen en Tomac klitten aan mekaar vast gedurende zeven ronden. Dan passeerde Ken Baggett. Een ronde later volgde Tomac en beiden kregen een plaats cadeau toen Canard een fout maakte.

Dungey aan de leiding, Seely tweede, het verhaal zat hem in de derde plaats. En dat werd beslist in het voordeel van Tomac. In de allerlaatste ronde werkte hij zich voorbij Roczen.

Door de zege diept Dungey de kloof op Roczen uit tot 11 punten met Tomac op 23 punten. “The championship ain’t over yet!”

Uitslagen Ananheim III - 450

1. Ryan Dungey, KTM, 25
2. Cole Seely, Honda, 22
3. Eli Tomac, Honda 20
4. Ken Roczen, Suzuki, 18
5. Trey Canard, Honda, 16
6. Chad Reed, Kawasaki, 15
7. Blake Baggett, Suzuki, 14
8. Justin Barcia, Yamaha, 13
9. Jason Anderson, 12
10. Joshua Hill, Yamaha, 11

Tussenstand na 5 wedstrijden:

1. Dungey, 107
2. Roczen 96
3. Tomac, 84
4. Canard, 84
5. Anderson, 74
6. Barcia, 58
7. Seely, 45
8. Short, 43
9. Milsaps, 43
10, Reed, 42

Foto: Dungey en de gekwetste Wilson. Credits KTM01/02/2015 | posted by Stingray

no img
Mx-discountHaan WheelsHPIShock TherapyMxtopshopDhondtMxWorldPutolineDesmet MotorsportUltimateJepfraBakens Motorsportlaurense motorsEmxTradeTVE SportsLeon SagaertBud Racing