Log in
Thor Header

Outlaw

SX Anaheim 3 250: Cooper Webb blijft winnen, 2 maal zelfs

De finale Anaheim III voor de 250 werd in twee keer gereden. Na de eerste start reed Cooper Webb (Yamalube Star Racing Yamaha) hij aan de leiding, maar na zes ronden werd de race afgevlagd. De oorzaak: in de start was Zach Osborne (Rockstar Energy Husqvarna) in het hekken geerden. De officials bekeken het gebeuren op een video en oordeelden dat het hekken niet goed functioneerde. De race werd gestopt en moest volledig worden over gedaan.

no img


In de herstart vond Jessy Nelson (Troy Lee KTM) het beste zijn weg voor Webb, Osborne, Aaron Plessinger (Yamalube Star Racing Yamaha) en Tyler Bowers (Monster Energy Kawasaki). Het Waterloo was er voor de winnaar van vorige week, Malcolm Stewart (Geico Honda), die ten val kwam. Nelson reed hard, en pas in de negende ronde kon Webb de beslissende move maken. Dat gebeurde toen Jessy een foutje maakte in de whoops en Webb door stak naar de leiding. Nelson probeerde de flater te herstellen in de volgende bocht, maar Webb had daar een snellere lijn, en bezette definitief rang 1.

Even voordien had Plessinger de maat genomen van Osborne. Die heeft nog steeds last van een gebroken linkerduim.  Matt Bisceglia raakte niet van de vijfde plaats af. Die had hij ingenomen na de val van Bowers.

Cooper Webb:  “Ik was niet gelukkig met de herstart. Maar als ik boos ben kan ik nog harder rijden.  Een goede avond voor het team. Winst voor mezelf, een derde plaats voor Aaron. Mijn kamergenoot Cole Martinez rondde af als tiende. Al bij al een geweldige avond.”

Na drie zege’s op vijf wedstrijden leidt Webb met een boni van 18 punten op Jessy Nelson die zich herpakte in Anaheim III. Bowees betaalt het gelach en zakt naar vier, gepasseerd door de toch wel regelmatige Osborne.

Uitslag Anaheim III – 250 West

1.  Cooper Webb
2.  Jessy Nelson
3.  Aaron Plessinger
4.  Zach Osborne, Chesterfield
5.  Matt Bisceglia
6.  Shane McElrath
7.  Josh Hansen
8.  Justin Hill

9.  Alex Martin
10. Cole Martinez

Stand West na 5 wedstrijden:
 

1.  Cooper Webb 111
2.  Jessy Nelson, 93
3.  Zach Osborne 87
4.  Tyler Bowers 84
5.  Justin Hill 78
6.  Aaron Plessinger 74
7.  Malcolm Stewart 68
8.  Shane McElrath 64
9.  Josh Hansen 61
10. Alex Martin 59

Foto Cooper Webb, credits Yamalube Star Racing.01/02/2015 | posted by Stingray

no img
Mx-discountHaan WheelsMxtopshopPutolineBakens Motorsportlaurense motorsBud RacingDhondtEmxTradeUltimateTVE SportsMxWorldLeon SagaertJepfraHPIShock TherapyDesmet Motorsport