Log in
Thor Header

Outlaw

Enduropale Le Touquet: Nr. 2 voor Van Beveren. Belgen rijden in de kijker maar Daymond Martens blijft overeind.

De weersomstandigheden waren echt “Le Touquets”. Nat, striemende wind, zodat zelfs overwogen werd om de start uit te stellen. Gelukkig kon alles op schema doorgaan, en wij keken achter de warme kachel en zagen Adrien Van Beveren het geesteskind van wijlen Thierry Sabine winnen.

no img


Als hij met de westenwind in de rug zou pissen, dan komt de straal wellicht in België terecht. Adrien Van Beveren uit het Noord-Franse Racquinghem volgt zichzelf op als winnaar in de 40ste Enduropale, de strandcross in Le Touquet.

Maar het strafste verhaal komt wellicht van onze landgenoot Daymond Martens. Als die westwaarts pist, jawel dan pist hij in Frankrijk. Daymond woont pal op de Franse grens in Macon, bij Chimay. De beloftenkampioen BMB in 2012, finishte als tweede. Derde werd de winnaar van vorige week in Hossegor, Julien Tournessi, voor Olivier Pain en Nicolas Cailly.

Van Beveren, vaak ook in België te gast, is een hele mooie winnaar. Martens dan de verrassende jonge wolf, want nog maar 19 jaar. Maar ik hoor U de vraag al stellen: en wat met onze Belgische (Nederlandse) favorieten? Ja hoor ze kwamen allemaal in het stuk voor. In de hoofdrollen zelfs. Marc De Reuver, tot die ten val kwam en ei zo na werd aangereden door Van Beveren (als de vage beelden ons niet bedrogen). Dan Steve Ramon, zeker de sterkste van het lot. Maar ook hij kreeg de Soes kapot. Tom Lahousse, outsider, maar dik voorin tot materiaal hem in de steek liet. Yentel Martens dan. Leider, dan wat teruggezakt en tenslotte vroeg uitgevallen. Na het tweede uur viel de wedstrijd in de goede plooi, al moest je toch altijd weer rekening houden met de pitstops. Martens finishte op vijf minuten van Van Beveren en had zelf dik 40 seconden over op Tournessi. Dit waren de enige drie in dezelfde ronde.

Bij de redactie beschikten wij nog niet over de volledige uitslag.

  1. Van Beveren Adrien  
  2. Martens Daymond
  3. Tournessi Julien
  4. Pain Olivier
  5. Cailly Nicolas
  1. Lillo Gauthier

36. Daniel Drooghaag

37. Pirard Joseph01/02/2015 | posted by Stingray

no img
Mx-discountHaan WheelsMxtopshopPutolineBakens Motorsportlaurense motorsBud RacingDhondtEmxTradeUltimateTVE SportsMxWorldLeon SagaertJepfraHPIShock TherapyDesmet Motorsport