Log in
Thor Header

Outlaw

Regio goed vertegenwoordigd tijdens het ONK-motocross in Gemert

Het ONK-motocross is weer terug in Gemert als openingswedstrijd uit een cyclus van zeven wedstrijden. Weer of geen weer, de wedstrijden in Gemert gingen vroeg in het seizoen altijd door zonder dat rijders en publiek tot hun enkels in de modder stonden. Dat is motocross op het zanderige Wolfsbosch circuit in Gemert.

De editie op 15 maart wordt gekenmerkt door deelname van een groot aantal rijders uit de regio waarvan het grootste deel lid is van organiserende vereniging MAC St. Christoffel. Helaas zonder Jeffrey Herlings. Voor hem past de wedstrijd in Gemert niet in zijn voorbereiding op weg naar zijn derde wereldtitel.

no img


In de MX2-klasse is Lars van Berkel een van de favorieten voor een topnotering. Lars heeft afgelopen winter de overstap van Honda naar Kawasaki gemaakt. Of deze overstap van ‘rood’ naar ‘groen’ een juiste beslissing is mag hij in Gemert gaan bewijzen. Het trainingsmaatje van Jeffrey Herlings heeft er zelf alle vertrouwen in. Andere Brabanders in de MX2 zijn o.a. MON-kampioen John Cuppen uit Escharen, Dylan van Veghel uit Oss, Eric Leijtens uit Waspik, Brian Bogers uit Eindhoven en Sven van de Mierden uit Valkenswaard.

Een beetje onopvallend behaalde Wiljam Saris uit Bakel afgelopen jaar de derde plaats in de eindstand in de zware MX1 klasse. Het circuit in Gemert ligt hem zodat een podiumplaats opnieuw in het verschiet kan liggen. De 23-jarige Jeroen de Groot uit Boekel werd vorig jaar kampioen MX1 bij de MON. Hij heeft dit jaar gekozen voor het ONK-motocross van de KNMV waar zijn deelname gezien wordt als een welkome aanvulling van het internationale deelnemersveld. Gemert wordt voor Jeroen de eerste krachtmeting met zijn nieuwe tegenstanders. Andere Brabanders zijn Paul Spierings uit Sint Michielsgestel, Carlo Rombouts uit Hoeven en Mike van den Bogaert uit ’s-Hertogenbosch.

Voor de MX1 en MX2 hebben zich meer deelnemers gemeld dan dat er plaats is achter het starthek. Van de 60 gegadigden mogen er uiteindelijk 40 naar het starthek. Wie dat zijn wordt ’s morgens bepaalt in de tijdtraining.

Nog drukker is het in de klassen waar de jeugd actief is: de 125cc en 85cc. Behalve een twintigtal sterke buitenlanders is er in deze klasse ook plaats voor de beste Nederlandse jeugdrijders. Onder hen ook enkele crossers uit de omgeving van Gemert. In de 85cc zijn dat Raoul Kanters uit Handel, Raivo Dankers uit Heesch, Jelle Bankers uit Bakel, Steyn Nooijen uit Deurne, en Loeka Thonies uit Boekel. Erik de Bruyn uit Gemert en Rudy van de Heuvel uit Lieshout mogen in de 125cc klasse laten zien wat ze kunnen.
Om in aanmerking te komen voor een start in Gemert krijgen de 125cc en 85cc coureurs de gelegenheid om zich in twee voorwedstrijden in de kijker te rijden. De eerste wedstrijd was zondag 1 maart in Heerde waar Rick Elzinga de 85cc won voor Raivo Dankers. In de 125cc ging de zege naar Noud van Kraaij. De tweede wedstrijd waarin de jeugd zich mag bewijzen wordt zondag 8 maart in Boekel verreden.

De trainingen beginnen zondag 15 maart in Gemert om 9.00 uur. Parkeerplaatsen voor het publiek zijn gelegen op en rond het (verharde) industrieterrein. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur met de start van de 85cc, daarna de 125cc, MX2 en MX1. Kinderen tot 12 jaar (mits onder begeleiding) hebben gratis toegang, jeugd 13 t/m 15 jaar betaald een tientje en de entree voor volwassenen vanaf 16 jaar is 20 euro.

 

 10/03/2015 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountHaan WheelsTVE SportsDesmet MotorsportLeon SagaertJepfraDhondtBud RacingMxWorldShock TherapyPutolineHPIBakens Motorsportlaurense motorsUltimateEmxTradeMxtopshop