Log in
Thor Header

Outlaw

De (hele en halve) Belgen in Gemert

Je kon enkele minuten na afvlaggen al lezen wie de ONK-opener gewonnen had. Marcel was weer razendsnel als vanouds. Vandaag blikken we terug op de sterke prestaties van enkele Belgen in “Gimmert”, waar zondag een gewone KNMV-cross wordt gereden. We krijgen de laatste weken heel wat opstekers over MXWORLD.BE, omdat we er vaak vlak boven op zitten. Dank u, en wij doen zo voort.

no img


Tallon Verhelst rondde de 85 cc af met de veertiende plaats. Jammer dat hij in de slotronden van de eerste manche nog twee plaatsen moest weg geven. Na een slechte start in de slotreeks kon hij nog zes posities goed maken.  Glen Bielen werd achttiende. De slotreeks was zijn beste. Daarin werd hij 15de nadat hij eerder af klokte op  18. Voor Storm Steensels werd het een studiewedstrijd. In dergelijk internationaal talent  pakt hij voorlopig nog geen punten. Rick Elzinga, met al een pak Europese ervaring, wees Michel Haarup en de sterk achtervolgende Loeka Thonies terug.

In de 125 cc, in België ergens weggemoffeld, was het drummen om een startplaats. 55 rijders schoven aan om te trainen. Na echt knappe wedstrijden met schitterende duels tussen Jorge Prado Garcia en een nijdig achtervolgende Conrad Mewse, werd Cyril Genot derde. Mooie cross, maar Garcia en Mewse waren toch te sterk.  Mathias Van Roy begon twee keer met een top vijf start.  Hij zou blijven knokken en viel net buiten de top tien in de eindstand. Jago Geerts werd daarin 14de. Geerts leek op weg naar een toprit in de slotreeks waar hij als derde door kwam na een ronde. Maar in de daaropvolgende omlopen zakte hij helemaal terug, wellicht als gevolg van stuurfouten. Geerts herpakte zich. Hij bezette in de zevende ronde terug de zesde plaats. Maar twee ronde later viel hij uit de punten. Yannick Vertommen haalde in de slotreeks het laatste punt op. Eerder werd hij vijftiende. Geen score voor Diga-rijder Miro Shivonen. In de slotreeks klom hij van buiten de top tien naar de zevende stek, maar verdween wat later uit de wedstrijd.

In de MX2 kregen we een adembenemende finale. Brent Van Doninck lag op zegekoers. Hij moet enkel de slotreeks winnen. Hij ging de slotronde in met een krappe marge op Aleksandr Tonkov (Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing), winnaar van de eerste reeks. Terwijl Brent foutloos de reeks had gereden raakte Tonkov pas in de slotfase aan het wiel van de Herentalsenaar. De speakers moesten noodgedwongen wachten tot de rijders achter de bedrijfsgebouwen van Van de Laar uit kwamen. Zij zagen dat in de slotmeters de GP-ervaring van Tonkov de doorslag gaf. Jammer voor  Van Doninck, want hij verdiende de zege. Er lag wel een ferme troostprijs klaar. Brent mag mee naa Argentinië voor de GP! Hij deed ook een stuk beter dan teamgenoot Benoit Paturel (Kemea yamaha) die met een twaalfde en veertiende plaats de top tien niet haalde. Cédric Grobben draaide in de tweede reeks behoorlijk mee voorin, maar zakte dan terug naar elf. Eerder werd hij negentiende. Twee maal punten ook voor Ludovic Brevers, al moest die telkens vanuit de achtergrond komen. Dieter Vromans en Thomas Vermijl waren bij de gelukkigen die zich kwalificeerden Voor Bjorn Ingvi Birigisson (Creymert)  en Jonas Salaets was dat niet het geval.

De MX1 was een zuivere oefengalop voor Jeremy Van Horebeek. “Vertrouwen tanken” volgens de Belgische omroeper. Zonder meer de beste man in de baan. Maar de moedigste was Jeffrey Dewulf. Verbluffend reed hij naar een tweede plaats achter the Jerre. In de finale  zou hij pas zesde worden, en verloor een dik verdiende podiumplaats. Een daarvan, de tweede, ging naar Filip Bengtsson. Kees de omroeper had die gedurende de week bezig gezien in Lommel. Kees: “Bengtsson reed daar sneller rond dan mannen voorin de WK-stand.” En Bengtsson (24MX Honda) rondde af met een hele mooie tweede plaats in de slotreeks, goed voor het zilver, voor de regelmatige Ceriel Klein-Kromhof, favoriet voor de titel. Yentel Martens werd achtste. Hij reed mooi binnen de top tien met een 12/7-score die iets beter was dan de 9/12 van Marvin Vandaele. Dean Ferris (Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing) verprutste zijn eerste reeks. Adel verplicht oordeelde hij en zette dat netjes recht met een tweede plaats in de finale. Mike Vanderstraeten werd twaalfde. Hij werd niet echt beloond voor zijn inzet. Twee keer moest hij van ver achtervolgen. In de eerste manche bracht hem dat op de zesde plaats. Maar een val in de slotreeks gooide hem terug naar de negentiende stelling. Daarmee eindigde hij nipt voor Kristof Salaets ook twee keer goed voor punten. Andy Truyts deed het redelijk met een veertiende plaats in de slotreeks en het laatste punt in de opening. Nick Triest gaf op in reeks een en Roy Silliën moet de overstap nationaal/inter nog verteren.16/03/2015 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountHaan WheelsMxtopshopPutolineBakens Motorsportlaurense motorsBud RacingDhondtEmxTradeUltimateTVE SportsMxWorldLeon SagaertJepfraHPIShock TherapyDesmet Motorsport