Log in
Thor Header

Outlaw

Onze tip voor 6 juni 2015: Tweede EnduroCross op de Bosuil

Vorig jaar schreven we dat de afwezigen ongelijk hadden. Daar staan we, bijna een jaar later, nog onverkort achter. De eerste EnduroCross, georganiseerd door het KTM Racing Center uit Deurne, was een ongelooflijk sportief succes. De tweede editie moet de twijfelaars over de streep halen. Zowel bij het publiek (gratis) als bij de deelnemers. Er zijn nog plaatsen vrij, gelieve op voorhand in te schrijven.

Een videoteaser en meer info onder Thor.

no img


Zaterdag 6 juni ’15 organiseert KTM Racing Center aan het Antwerp stadion (Bosuil) de tweede EnduroCross, wegens groot succes vorig jaar, onder de reglementen van de BMB.  

EnduroCross heeft zijn sporen reeds verdiend in de VS, ens tilalan – een gevolg van het EK – ook in Europa, onder meer in Schijndel (NL) en nu voor de tweede maal ook in Antwerpen. Aan “den Antwerp” werd vorig jaar al een omloop aangelegd zoals het hoort: technisch maar niet onmogelijk. Elke endurorijder met een beetje ervaring zal zich zeker een weg kunnen banen. Ten opzichte van vorig jaar zal de containerbrug elders worden ingeplant zodat het publiek nog meer overzicht krijgt. De baan wordt opgesmukt door echte enduroelementen. Noem maar op: boomstammen, timmerhout, stenen, zand, banden, buizen… Voor het spektakel zullen de deelnemers ook de containers en bruggen moeten overwinnen.

Er zijn 80 piloten  toegelaten. Die moeten zich na de trainingen kwalificeren. Iedereen krijgt hoe dan ook de gelegenheid om mimimaal drie keer in actie te komen. De reeksen duren rond de 10 minuten om zo naar een finale te komen.

Deelnemen met een crossmotoren is toegelaten. Je moet alleen een enduro demper of een andere die de geluidsnorm haalt monteren. De iInschrijving kost je  45 euro. BMB-vergunning vallen terug op hunBMB-verzekering. Niet-vergunning houders nemen een dagverzekering. Er zijn slechts 80 rijders die kunnen deel nemen.

Voel je je geroepen schrijf je in via kenny@racingcenter.be

Voor meer info neem contact op met kenny@racingcenter.be

Geniet nog eens van de beelden van vorig jaar via deze link:

https://www.youtube.com/watch?v=q7q6bDImS_E

Trouwens als je deze link aanklikt kan je nog een heel aantala amateur opnames bekijken via de menubalk rechts.

 19/05/2015 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountUltimateLeon SagaertHaan WheelsShock TherapyMxtopshopJepfraHPIlaurense motorsMxWorldDesmet MotorsportBakens MotorsportBud RacingPutolineDhondtEmxTradeTVE Sports