Log in
Thor Header

Outlaw

Last but not least: de story van Tonkov en Ferris

We hadden ze nog niet vermeld, de mannen van het Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Team van Jacky Martens. Maar we waren ze niet vergeten. Tijdsgebrek is waar het ons aan mankeert. Onder Thor het verhaal van de Husqvarna’s.

no img


Tonkov werd uiteindelijk zevende in de MX2. Dat  resultaat kwam tot stand na een 8-7 in de reeksen. Ferris reed een hele sterke eerste manche in de MXGP en finishte als dertiende. In de slotreeks vond hij niet datzelfde ritme en klokte hij zich binnen op de achttiende plaats.

Tijdens de oefeningen slaagde Aleksandr er niet in om een goede tijd te zetten. Het leek te beteren in de kwalificatie, waar hij als zesde startte, maar nog werd voorbij gereden door Julien Lieber en Jeremy Seewer.

Hij was ook zesde in de eerste reeks, waar de verschillen tussen de rijders ongemeen klein bleven. Hij viel terug naar zeven maar probeerde aan te klampen. Na een val verloor Tonkov twee plaatsen, maar gelukkig kon hij er een terug inpikken. Het omgekeerde deed zich voor in de slotreeks. Na een mindere start kwam hij in achtste stelling en hij zou later door stoten naar zeven. Momenteel parkeert Tonkov op rang vijf in het WK.

De zesde plaats in de kwalificatie was er goed voor Ferris, die enkel werd gepasseerd door Romain Febvre. Dat puike resultaat kon niet herhaald worden in de reeksen. In de herstart van de eerste reeks vertrok Ferris als derde, maar dat was te hoog gegrepen. Gelukkig kon hij wel de dertiende plaats behouden. Dean reed na een zesde startplaats in reeks 2 constant binnen de top tien in de eerste ronden. Maar hij kon geen stand houden om na een val door het ijs te zakken en zeventiende te worden. Nochtans toonde Ferris enkele dagen eerder veel snelheid toen hij tweede werd achter Shaun Simpson in Wuustwezel.29/05/2015 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountUltimateLeon SagaertHaan WheelsShock TherapyMxtopshopJepfraHPIlaurense motorsMxWorldDesmet MotorsportBakens MotorsportBud RacingPutolineDhondtEmxTradeTVE Sports