Log in
Thor Header

Outlaw

Charlier klaar voor thuis-GP

Nadat hij in Matterley Basin werd geveld door buikgriep heeft Christophe Charlier zich de voorbije dagen goed hersteld. Dit weekend keert de 24MX Honda rijder terug naar Villars sous Ecot. Dit is de plaats waar hij zich in 2009 tot Europees MX250 kampioen kroonde. Hoewel het met de GP 250 cc van 1998 al een poos geleden is dat de grote kannonen er aan de start verschenen, maakt de Moto-Club de Villars zich op voor een historisch weekend!

Thor!

no img


Speciaal voor deze gelegenheid werd de baan in het oosten van Frankrijk (Franche-Comté regio nabij de Zwitserse grens) helemaal gerenoveerd. De typische, harde heuvelflank omloop kreeg een nieuwe jasje aangemeten met heel wat nieuwe obstakels. Precies die combinatie van oud en nieuw klinkt erg aantrekkelijk! Als voorbereiding van de MXON met Team France deed Christophe Charlier Villars nog aan in 2013 maar ondertussen is het parcours dus ingrijpend gewijzigd. Je mag zelfs gerust van een nieuwe baan spreken waardoor iedereen ook met gelijke wapens zal strijden. Aan de andere kant zullen Franse rijders wel op vertrouwde taferelen worden onthaald met vele luide supporters en enthousiast zwaaiende ‘tricolore’ vlaggen! Met sterpiloten aan beide kanten van de Oceaan en een brede generatie talentvolle piloten mag de motorcross in Frankrijk momenteel gerust van hoogconjunctuur spreken. 

Ook voor ‘CC23’ wordt de Franse GP een belangrijke wedstrijd. Betere rondetijden en een knappe start in de eerste, voortijdig afgevlagde eerste race moeten Charlier vertrouwen geven. Christophe weet dat hij alles in handen heeft om op zoek te gaan naar twee top-10 noteringen. Teammaat Filip Bengtsson is bijna helemaal hersteld van zijn zware klapper in Valkenswaard die ‘m opzadelde met een stevige hersenschudding. Sinds de GP van Spanje stond Fillibang vervolgens aan de kant. Het Zweedse talent heeft inmiddels de training hervat en zal ter voorbereiding van de GP van Maggiora uitkomen in de BK-ronde van Kester.

Christophe Charlier: “Het wordt gaaf om voor eigen volk te kunnen rijden op zo’n geweldige baan! De laatste weken waren heel zwaar en frustrerend voor mij. Zeker vorige week in de UK. Ik had een goed gevoel maar op zondagmorgen sloeg die buikgriep keihard toe. Eerlijk gezegd heb ik zoiets nog nooit meegemaakt, zo heftig was het. In de eerste hulp toen ik net van de motor kwam, had ik even het gevoel dat ik zou sterven! Ook de vlucht terug naar huis was een hel. Gelukkig is dat nu allemaal verleden tijd. Villars wordt zeker interessant hoewel het circuit totaal anders is dan toen ik er de EK titel pakte. Ik wil mezelf in de MXGP bewijzen en uit ervaring weet ik dat de bal aan het rollen kan door twee goede resultaten. Daar ga ik voor dit weekend.”29/05/2015 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountUltimateLeon SagaertHaan WheelsShock TherapyMxtopshopJepfraHPIlaurense motorsMxWorldDesmet MotorsportBakens MotorsportBud RacingPutolineDhondtEmxTradeTVE Sports