Log in
Thor Header

Outlaw

BMB: Hoe moet het nu verder met Jeffrey Dewulf?

Op het circuit van Mont Saint Guibert heeft Jeffrey Dewulf zich verzekerd van de vierde plaats in het Belgische Kampioenschap Inters Open. De SDS Racing-rijder werd vijfde in het dagklassement tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen. De overwinning ging naar Jeremy Vanhorebeek, de Yamaha-rijder wist zich tevens te verzekeren van de titel. MXWORLD.BE betaalt Jeffreys’ rekeningen niet, en maakt ook zijn planning niet. Maar verdient deze knaap geen plaats op het WK?

no img


In de trainingen wist Jeffrey de vijfde tijd op de klok te zetten. De start van de eerste manche was redelijk, de eerste manche over 20 minuten en een ronde wordt op een tiende plaats begonnen door de Yamaha-rijder. Het circuit is behoorlijk vlak gemaakt wat de snelheid hoog maakt en de verschillen tussen de rijders minimaal. Inhalen is bijzonder risicovol maar het lukt Jeffrey om zich op te werken naar de zevende plaats.
De start van de tweede manche is wel goed, Jeffrey komt achter Steve Ramon als tweede uit de eerste bocht. Landgenoot Vanhorebeek volgt op de derde plaats en hij weet naar de leiding door te stoten. Het trio Vanhorebeek, Ramon en Jeffrey neemt afstand van de achtervolgers. De Australier Ferris heeft geen beste start gehad en knokt zich terug naar de derde plaats! Deze heeft Jeffrey lang in handen maar Ferris is sterker en wordt derde voor de door Jaxstore gesteunde crosser.
Ook de start van de derde manche is goed, achter Yamaha-collega begint Jeffrey op de tweede plaats aan de wedstrijd. In de tweede ronde komt Ferris voorbij, hij is sneller maar met behulp van nieuwe rijlijnen wordt het verschil klein gehouden. In de vierde ronden gaat het echter mis, Jeffrey komt ten val en verliest tijd en plaatsen. Het stuur is krom maar eerder dit jaar hebben wij van Romain Febvre geleerd dat je daarmee gewoon door kunt rijden. Dat deed Jeffrey ook maar dat verliep niet vlekkeloos en hij gaat nogmaals onderuit. Een grote steen komt onder het zand vandaan en daar rijdt Jeffrey bovenop waarna hij hard tegen de grond gaat. Ondanks wat schade aan mens en machine gaat Jeffrey verder en kom hij van de 18e plaats nog terug naar de 14e plaats wanneer de finishvlag valt.07/09/2015 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountMxtopshopBud RacingPutolineLeon SagaertDhondtDesmet MotorsportHaan WheelsJepfraShock TherapyMxWorldlaurense motorsHPITVE SportsUltimateEmxTradeBakens Motorsport