Log in
Thor Header

Outlaw

24MX Honda: Bengtsson sterkste Zweed, maar geen kampioen.

24MX Honda’s Filip Bengtsson reed in de finale van het Zweeds kampioenschap in Uddevalla zondag naar een dubbele reekszege. Hoewel hij niet deelnam aan het volledige kampioenschap bewees hij hiermee nogmaals dat hij de sterkste motorcrosser van Zweden is.

no img


De 40 beste rijders in iedere klasse waren uitgenodigd voor de laatste ronde van het Zweeds kampioenschap.  In de volgorde van de kampioenschapsstand gingen de rijders naar het starthek. Bengtsson pakte de kopstart in de eerste reeks en hij reed de volledige wedstrijd aan de leiding. Aan de meet hield Filip vier seconden over op Rasmus Sjöberg.  Zijn tweede holeshot en een knappe start-tot-finish zege na de pauze zette Bengtsson’s dominantie nog meer in de verf. Deze keer eindigde de 24-jarige crosser 14 seconden voor Filip Thuresson.

Dankzij zijn overwinning in Uddevalla bracht Fillibang zijn totaal qua reekszeges op zeven. Hij miste drie wedstrijden van het kampioenschap. Jesper Jönsson pak de Zweedse MX1 titel voor Rasmus Sjöberg en Filip Thuresson. De Zweedse motorfederatie SVEMO maakte van de gelegenheid gebruik om het  Zweedse MXON drietal officieel voor te stellen. In Ernée zal Filip Bengtsson namelijk samen  met Alvin Östlund en Jesper Jönsson uitkomen voor Team Sweden. Vorig jaar eindigde de Zweden trouwens verdienstelijk 11de in de MXON.

Filip Bengtsson: “Mijn starts waren goed en ook qua rijden liep het lekker. Het was dan ook een opsteker om zo vlot een dubbele reekswinst te boeken! Zeker in de tweede manche had ik een prima tempo zonder hard te pushen. Graag wil ik deze overwinning opdragen aan de familie van Edward Blom. Edward was een goede vriend die net voor het weekend onverwacht om het leven kwam.
Ik zal niet rijden in Mexico of de VS waardoor ik wat meer tijd heb om de MXoN voor te bereiden. De week voor de MX of Nations start ik wel in de ONK ronde van Oss.”07/09/2015 | posted by Stingray

no img
Mx-discountPutolineUltimateDhondtLeon Sagaertlaurense motorsEmxTradeJepfraShock TherapyHPIBud RacingDesmet MotorsportHaan WheelsTVE SportsMxtopshopBakens MotorsportMxWorld