Log in
Thor Header

Outlaw

Honda Jtech: Damon Graulus en Henri Jacobi naar WK MX2

Na afloop van de BK-finale in Mont-Saint-Guibert deelden we u al mee dat Damon Graulus (20) zou verkassen naar Honda Jtech. Vandaag viel het formele persbericht in de bus. Naast Graulus vervoegt ook de Duitse rijder Henry Jacobi  (18) de renstal. Ze zullen het WK MX2 rijden.

 

Meer onder Thor!

no img


Damon Graulus werd in 2003 Belgisch kampioen in de 65 cc-klasse. Nadien – en dat is echt sterk – won hij vijf jaar op rij de Master Kids om in 2013 ADAC te gaan rijden. Hij zou dat jaar ook Belgisch kampioen worden, en als derde eindigen in de EMX250. vorig jaar veroverde Graulus de Franse titel Elite MX2. Het verhaal van dit seizoen kennen we: winnaar onder meer in Assen, maar hij strandde op de tweede plaats in de EMX en ook in het BK. Wat nog op de plank ligt is een mogelijke Nederlandse titel.

Henry Jacobi reed hoofdzakelijk in eigen land. Hij reed ook voor het Duitse team in de MXoN in 2014. In de GP van Mantova klokte hij in de top tien.

Davy Dousselaere, Honda Motor Europe Off-road manager: “ We zijn echt blij dat we twee jonge en getalenteerde rijders bij Honda kunnen brengen. Ze hebben beide mooie resultaten behaald en vastberadenheid getond in de laatste wedstrijden. Damon won beide reeksen in Assen. Afgelopen weekeinde won hij de slotreeks van het Belgisch kampioenschap. Hij won op zijn 250 tegen de dikke motoren. Henry was achtste in de eindstand van Mantova, in zijn rookie jaar. Beide rijders beschikken over de nodige vaardigheden zowel in het zand als op de harde banen. Dat is een groot voordeel. Bij de eerste testen voor het Jtech team hebben ze zich heel snel aangepast op de CRF250F, met snelle rondetijden. Met de nodige verbeteringen aan het model 2016 wordt het potentiëel een stuk groter. We hebben er alle vertrouwen in dat we met Damon en Henry de juiste  keuze maken voor de toekomst. We kijken er naar ui om met hen de voorbereidingen in Italië aan te vangen. Zo bereiden we hen het beste voor op het volgende seizoen.”

Gabriële Rinaldi , team manager: “Ik ben er trots op dat we een langdurige overeenkomst hebben met Damon en Henry, namelijk voor drie jaar. Het is een uitdaging om goede resultaten te halen. We beginnen in oktober al te testen en te trainen met hen. We geloven natuurlijk in hun talent, potentiëel en jeugdigheid. Maar met het nieuwe team en motor laten we niks aan het toeval over en beginnen we meteen te werken. Zo kunnen we onze dromen realiseren, namelijk door hard te werken.”

Ook Iller Aldini, de technische directeur heeft zijn mening over de komst van de twee: “De reden achter de keuze voor Damon en Henry is de wens van het team om met jonge, getalenteerde en vastberaden rijders te werken. Het doel is om samen met de rijders te evolueren, goede resultaten te behalen. Ik ben blij met deze keuze omdat beiden reeds bewezen dat ze snel zijn. Ik heb er alle vertrouwen in voor 2016. Ik sta te popelen om met hen te werken.”10/09/2015 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountHaan WheelsPutolineDhondtMxWorldJepfraTVE Sportslaurense motorsBud RacingShock TherapyHPIMxtopshopLeon SagaertDesmet MotorsportUltimateEmxTradeBakens Motorsport