Log in
Thor Header

Outlaw

Lille SX : Stewart vs Febvre vs Webb vs Pourcel ... vs Simpson!

Op 14 en 15 Nobvember is het niet alleen de 2de SX te Lille, (voorheen Bercy, Parijs) maar zal het een startlijst hebben om U tegen te zeggen met de aanwezigheid van James Stewart en broer Malcolm maar nog heel wat ander Amerikaanse en Europese toppers! Meer via Thor

no img


Zoals Ernée het bewees, de Fransen weten hoe ze een geweldig MX evenement kunnen brengen, daar staat ook de SX van Bercy voor gekend en hoog aangeschreven bij de Europese SX wedstrijden. Ook James Stewart weet dat want hij reed ooit nog maar 2 wedstrijden buiten de USA en die waren in Parijs!

Malcolm kwam bij zijn eerste race in de SX te Frankrijk op het podium te staan bij de openingswedstrijd vorig jaar en deze keer staan beide broers tegenover elkaar te LIlle. "We kunnen niet allebei winnen in Lille, dus we gaan gaan voor 1 en 2!", zei Malcolm tijdens een interview op het Red Bull Straight Rhythm event.

Uit het Amerikaanse continent zal Cooper WEBB als een van de meest gemotiveerden zijn kans wagen om die overwinning in de wacht te slepen op Franse bodem, hij heeft nog wat goed te maken na zijn briljante maar puntloos inspanning op de MXDN. Maar deze keer weet Webb, die de regerend 250 West Coast SX Champion is, dat Romain FEBVRE beperkte SX ervaring heeft maar bij deze flamboyante en veelzijdige MXGP wereldkampioen weet je maar nooit! Tenslotte staan er weel een horde Franse fans aan de kant hem aan te moedigen....

Voormalig wereldkampioen en de Amerikaanse 250 SX kampioen Christophe Pourcel, voor het eerst op een Amerikaanse fabrieks 450cc motor, eveneens als Jordi TIXIER, 2014 MX2 wereldkampioen en Dylan FERRANDIS, lid van het winnende 2014 MXDN team, zijn vastbesloten om de Amerikanen het niet makkelijk te maken in Rijsel!

Franse fans zullen ook rekenen op hun "SX-specialisten", zoals multi-Franse en Euro kampioenen Fabien IZOIRD en Cedric Soubeyras, eveneens huidige Britse Arenacross kampioen Thomas RAMETTE, lokale held Cyrille COULON, Nicolas AUBIN, Valentin TEILLET, Xavier Boog, etc. Maar met Weston PEICK en Shane McElrath, zal het toch een super-sterke Amerikaanse line-up worden en kan het Frankrijk vs USA gevecht een andere uitslag geven dan wat we zagen in Ernée!

Maar het zal in feite een "Frankrijk vs USA vs Rest van de Wereld" worden met bevestiging van Brits kampioen en MXGP # 4 Shaun SIMPSON, eveneens het Zwitserse trio van MX2 ster Valentin GUILLOD en de Auberson Brothers, Killian (op 300 2-takt) en Kevin. GUILLOD is bekend om zijn spring vaardigheden en SIMPSON rijdt SX sinds zijn mini-bikes dagen. Killian Auberson heeft gewonnen op de Franse SX Tour (op 250). Meest opwindende "Rest van de Wereld" team in jaren ook!

De race-indeling voor die spannende SX1 strijd zal de klassieke "semi-finale, laatste kans, Main Event", aangevuld met de menigte-favoriet "Superpole" zijn. Het SX2 Franse kampioenschap zal een spannende ondersteunings klasse worden, met SX Tour piloten als regerend kampioen Thomas DO of Florent RICHIER, evenals wild cards Maxime DESPREY, regerend prins van Lille, Darian SANAYEI, en voormalig Vrouwen wereldkampioen Livia LANCELOT , eerste vrouwelijke in Europa om de uitdaging aan te gaan met de grote jongens!

FMX zal beschikken over drie legendarische rijders, Nate ADAMS, Edgar Torronteras en Mat Rebeaud! FIM Wereldkampioen en X-Fighters reguliere David RINALDO heeft een aantal van de meest extreme new-school tricks op zijn repertoire. Japans rijzende ster, Genki WATANABE. Monster Energy zal dubbel-front-flipping BMXer Pat GUIMEZ meebrengen om de show te voltooien!

"Het is onderdeel van onze doelstelling in Rijsel om fans uit de Benelux en het Verenigd Koninkrijk om de grootste en meest prestigieuze SX buiten Amerika te trekken", zegt Xavier Audouard, de directeur Event Sports.

"Met de trein, Lille ligt op 35 min van Brussel, 1 uur van Parijs, 90 minuten van Londen en 2 ½ uur uit Amsterdam. Uit al deze steden, kunnen fans eigenlijk naar Lille en terug op zondag en het hele event beleven, oefensessies, handtekeningen sessie, alles is inbegrepen in het ticket en die beginnen bij € 49,5! Evenement begint om 07:00 en eindigt om 10:35 op zaterdag en op zondag van 15:00-18:35. De deuren openen om 10 uur elke dag, de trainingen beginnen om 01:00 zaterdag en zondag 11:00 ".

"Dit evenement is een unieke gelegenheid voor een heel wat Europese fans om een ​​geweldige dag door te brengen in het Lille Stadion, wat een nieuw, overdekt, modern faciliteit is, en genieten van James Stewart zijn come-back race Romain FEBVRE en Shaun Simpson SX uitdagingen, Cooper Webb's revanche race (enzovoort), een aantal Freestyle extravaganza, dit alles voor een redelijk betaalbare prijs! ".

Meer info vind je op www.supercrossbercy.com

Deelnemerslijst

JAMES STEWART #7 – USA – SUZUKI YOSHIMURA RED BULL

ROMAIN FEBVRE #461 – FRANCE – YAMAHA FACTORY RINALDI MONSTER ENERGY

CHRISTOPHE POURCEL #377 – FRANCE – HUSQVARNA ROCKSTAR

COOPER WEBB #17 – USA – YAMALUBE STAR RACING YAMAHA

MALCOLM STEWART #50 – USA – HONDA GEICO

WESTON PEICK #28 – USA – YAMAHA TOYOTA JGR

Shaun Simpson #24 – GREAT BRITAIN – KTM HITACHI REVO

DYLAN FERRANDIS #4 – FRANCE – KAWASAKI MONSTER ENERGY

JORDI TIXIER #911 – FRANCE – KRT KAWASAKI MONSTER ENERGY

Valentin Guillod #92 – SUISSE – YAMALUBE STANDING CONSTRUCT YAMAHA

SHANE McELRATH #30 – USA – KTM TLD LUCAS OIL

FABIEN IZOIRD #871 – FRANCE – HONDA SR MOTOBLOUZ

CEDRIC SOUBEYRAS #120 – FRANCE – YAMAHA 2B

CYRILLE COULON #5 – FRANCE – KAWASAKI VHR

XAVIER BOOG #121 – FRANCE– KAWASAKI MONSTER ENERGY BUD RACING

NICOLAS AUBIN #3 – FRANCE – SUZUKI OB’1

THOMAS RAMETTE #620 – FRANCE – KTM LR MOTORSPORT

VALENTIN TEILLET #737 – France – HONDA SR MOTOBLOUZ

LOIC ROMBAUT #19 – France – KTM

ADRIEN LOPES #15 – France – KTM LR MOTORSPORT

KEVIN BALLANGER #221 – FRANCE – YAMAHA

KILLIAN AUBERSON #902 – SUISSE – KTM 300 2T

KEVIN AUBERSON #594 – SUISSE – KTM

 31/10/2015 | posted by PGM

no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountHPIBakens MotorsportEmxTradeBud RacingMxtopshopUltimateLeon SagaertJepfraPutolineDesmet Motorsportlaurense motorsTVE SportsShock TherapyDhondtHaan WheelsMxWorld