Log in
Thor Header

Outlaw

Ken De Dycker naar 24MX Honda Racing

Honda MXGP satelietteam 24MX Honda Racing heeft een overeenkomst bereikt met de Belgische toprijder Ken De Dycker.

Meer onder Thor!

no img


Voor 31-jarige De Dycker wordt het een warm weerzien met de Honda CRF. Voordien reed Ken al meerdere jaren op Honda. Volgend jaar begint hij aan zijn zesde seizoen op een rode motor. Met meer dan 175 GP’s, een MX der Naties titel en 15 reekszeges in de hoogste categorie geldt hij als één van de meest ervaren rijders in het FIM MXGP wereldkampioenschap. Sinds 2006, liet de grote Belg zes top-5 plaatsen in de WK eindstand noteren. Op nationaal niveau heeft ‘Keeno’ Duitse, Britse én Belgische MX1 titels op zijn palmares.

Het voorbije seizoen was er één om vlug te vergeten voor De Dycker. In de GP van Duitsland brak hij zijn schouder waardoor hij de resterende WK wedstrijden miste. Toch raakte hij op het einde van de zomer weer fit. Hij leidde Team Belgium naar een derde plaats in Ernée, meteen zijn vijfde MX der Naties podium. In eigen land werd hij vice-kampioen na Jeremy Van Horebeek.

Ken De Dycker: “Ik ben erg blij met mijn nieuwe start bij 24MX Honda Racing. Ik ben super gemotiveerd om mezelf te bewijzen en om terug te slagen na twee teleurstellende seizoenen. Toen ik de 24MX Honda CRF450R voor het eerst aan de tand voelde, was ik meteen verkocht! Het is een hele fijne motor die makkelijk stuurt en ook nog eens flink wat power heeft. Persoonlijk voelt het alsof ik nog niet klaar ben met MXGP daarom kijk ik zo uit naar deze nieuwe uitdaging. Tot slot ook een dikke merci aan al mijn supporters die me zijn blijven steunen, ook als het moeilijk ging!”

Marc Boone, teameigenaar 24MX Honda Racing: “Volgens mij is De Dycker ontzettend onderschat als rijder. Telkens weer laat Ken zien dat hij tot straffe prestaties in staat is als hij in z’n element is. Voor een nieuw team als het onze was het bovendien niet alleen zijn snelheid die de doorslag gaf. Ook zijn ervaring om de motor mee te ontwikkelen en het team op sleeptouw te nemen zijn cruciaal. Daarnaast is Ken ook een ontspannen en vriendelijke kerel, dankzij zijn rustige vastberadenheid past hij perfect in ons team.”

Davy Dousselaere, Honda Motor Europe off-road manager: “Het is geweldig om een rijder met zoveel ervaring en een knap palmares opnieuw te verwelkomen in de Honda familie. We hebben gemerkt dat Ken nog altijd de honger en ambitie heeft die nodig zijn om te presteren. Als je  hem bezig ziet op de motor is het iemand  die dingen doet die slechts weinig rijders nadoen. Voor elke motorcross fan is dat natuurlijk fantastisch! Ik ben er zeker van dat hij met de steun van het 24MX Honda Racing team en een competitieve motor zijn volledige potentieel kan benutten!”02/11/2015 | posted by Stingray

no img
Mx-discountShock TherapyTVE SportsBud RacingHaan WheelsUltimateMxWorldPutolinelaurense motorsHPIDesmet MotorsportDhondtMxtopshopBakens MotorsportEmxTradeJepfraLeon Sagaert