Log in
Thor Header

Outlaw

Dutch SX Zuidbroek zaterdag: Kyle Partridge bevestigt, Nick Kouwenberg maakt publiek gek.

Ongelooflijk wat ze in het puntje van Groningen voor mekaar kregen. In de Eurohal van Zuidbroek werd een perfecte SX-baan aangelegd door Freddy Verherstraeten. De enige beperking was de hoogte, niet de lengte van de sprongen. De mix van leem en zand bood de perfecte grip. Zelfs AMA SX topper Kyle Partridge was niet beroerd om te stellen dat dit de “best soil ever” was. Vrijdag mochten de regiorijders hun ding doen. Zaterdag  was de zaak bijna uitverkocht.

Thor it voor meer....

no img


De zaterdag finale SX1 begon met een val voor Ricky Renners, een van de favorieten. Maar dat ging voorbij aan het publiek omdat Nick Kouwenberg de holeshot lukte voor Jason Clermont en Kyle Partridge. Het dak van de barstensvolle zaal ging er drie ronden lang van af. Toen moest Nick  inbinden voor Partridge die een ronde eerder Clermont had opgepeuzeld. Kouwenberg bleef verbazen door stand te houden op twee. Tot hij enkele ronden voor tijd wer gegrepen door Jace Owen en de verbazend sterke  Filip Neugebauer. Iedereen leek zich neer te leggen bij deze stand, maar Owen en Neugebauer reden mekaar van de sokken in de slotronde zodat de Europese kampioen EMX250 toch tweede werd voor Clermont, Sullivan Jaulin en de wat tegen vallende Nick Wey.

De SX2 reden twee manches. Julien Lebeau ging best van start voor Chris Bayliss, Clement Briatte en Mattthew Bayliss. Maxime Desprey miste zijn start helemaal. Eerst moest hij fel bikkelen met Spaans MX2-kampioen Iker Llarranaga  Olano en daarna met Matt Bayliss. Daarna botste hij op een sterke Chris Bayliss. Die hield hem lang aan de praat en Lebeau was niet meer te achterhalen.

De tweede manche was minder spannend, ook al omdat Desprey meteen het initiatief opeiste voor Matt Bayliss en Llarranaga Olano.  Lebeau was vierde. Hij raakte halfkoers voorbij Llarranaga, maar kon de twee voor hem niet meer bij benen. De reeks- en dagzege was voor Desprey, voor Lebeau en Matt Bayliss.

Eerder op de avond kende de wedstrijd van de SX2 Cup een onlogische ontknoping. Onze landgenoot Jago Geerts was met afstand de beste. Hij won de race voor Joey Clayton. Er kwam een rijder ten val. Iedereen negeerde de zwaaiende gele vlaggen, dat is waar. Na een lange overlegtijd besloot de jury om Geerts en Clayton, de nummers één en twee te diskwalificeren. Zij waren de enige die de dubbel namen en werden zo de zondebokken. Toch waren er voldoende logische alternatieven: wedstrijd stil leggen, of allemaal diskwalificeren, want iedereen had boter op zijn hoofd. We werpen geen blaam naar de jury. Het lijkt nodige dat men naar een ander systeem moet gaan zoeken voor de betekenis van de vlaggen. Er ligt in een SX meestal wel ergens iemand neer, meestal zonder erg. De organisatie die geen schuld trof is de dupe. Geerts liet Zuidbroek voor wat het was en reed terug naar Balen.02/11/2015 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountUltimateLeon SagaertBakens MotorsportDesmet MotorsportMxtopshopEmxTradeShock TherapyJepfraMxWorldBud Racinglaurense motorsTVE SportsDhondtHaan WheelsPutolineHPI