Log in
Thor Header

Outlaw

Dutch SX Zuidbroek zondag: Jace Owen wint na incident Partridge en Jaulin

De tweede dag van de Dutch Supercross in Zuidbroek, met de nadruk op ‘broek’ kende een incidentrijke finale. Zo trok uiteindelijk Jace Owen – sterk maar onopvallend – het laken naar zich toe.
Geen Ricky Renner meer op zondag. De rijder uit Tampa, Florida zette aan in de oefeningen, maar al snel bleek dat de rugspieren  en de arm de val van zaterdag niet verteerd hadden. Zo leek Kyle Partridge al bij voorbaat zeker van de zege. Maar een SX moet altijd gereden worden en er zaten verrassingen in de pijplijn.

Thor it voor meer .....

no img


Eerst stak Nick Kouwenberg de hall in brand door nogmaals loeihard van start te gaan. Kouwenberg, die ons ’s morgens bij het ontbijt toch in onzekerheid liet. Hij relativeerde het zaterdagsucces, vermoedelijk om bij zichzelf de druk weg te nemen. “Kouwie”, zoals Kees den Omroeper liet schallen, leidde voor Jace Owen, Sullivan Jaulin, Filip Neugebauer en zaterdagwinnaar Kyle Partridge. Het leek geen walk-over te worden voor Kyle. Die raakte niet voorbij Neugebauer. Meer nog, de Tsjech nam de maat van Jaulin en knalde zich vervolgens naar de tweede plaats achter Owen toen Kouwenberg het zwaar kreeg. In de zevende ronde, precies halfweg maakte ook Partridge de move en ging aan om Jaulin aan te vallen. De twee kwamen ten val, waarbij Partridge met zijn been onder Jaulins spatbord stak. Die probeerde natuurlijk zijn motor vrij te krijgen, tot grote woede en pijn van de kant van Partridge. Een maal het kluwen ontward was de zegekans voor Patridge natuurlijk verkeken en de Amerikaan ging verbaal verhaal halen bij Jaulin. Daar kwam een tik en een helmstoot bij de pas. Wie de schuldige was konden we niet zien. De jury stelde beide in het ongelijk. Ze zouden alle twee gediskwalificeerd worden. De lachende derde was Jason Owen die met ruime voorsprong won voor Neugebauer, Jack Brunell en Kouwenberg. Jammer dat Owen zaterdag de finish niet haalde. Over twee dagen is Nick Kouwenberg eindwinnaar voor Jason Clermont en Filip Neugebauer.

In de SX2 verdedigde Micha-Boy De Wal een tijdlang de Nederlandse eer. Hij zat i derde stelling achter Maxime Desprey en Julien Lebeau. Die twee waren te sterk en werden niet verontrust. Clement Briattte deed een gooi naar de derde plaats maar in fine was het toch Matt Bayliss die het haalde voor Luca Nijenhuis en Iker Llarranaga Olano. In de tweede reeks heerste Matt Bayiss voor het eerst. Llarranaga was tweede in de start voor Lebeau, terwijl  Desprey weer pas in de buik van de groep zat. De twee kopstarters konden voorop blijven. Desprey sloot aan bij Lebeau en liet hem vier ronden voor tijd in de steek. Bayliss werd dagwinnaar voor Desprey, maar die was de betere over de twee dagen.

Ze hebben daar in Groningen een straf evenement neer gezet.02/11/2015 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountHPIBakens MotorsportEmxTradeBud RacingMxtopshopUltimateLeon SagaertJepfraPutolineDesmet Motorsportlaurense motorsTVE SportsShock TherapyDhondtHaan WheelsMxWorld