Log in
Thor Header

Outlaw

GP Qatar Suzuki MXGP: Harde maar positieve race voor Strijbos en Townley

Een echt succes willen ze dit niet noemen bij Suzuki MXGP. Het gemis aan sprekende resultaten van Kevin Strijbos en BenTownley werd enigszins goed gemaakt door een boel ervaring die werd opgedaan bij de start van het WK 2016.

Thor

no img


De start van de eerste reeks was niet denderend. Strijbos kon niet mee gaan met de leiders, bleef vervolgens wel keihard vechten en werd achtste. Zijn beste resultaat van de avond. Ben Townley knalde zijn Soez in het starthekken en bereikte vanuit de laatste positie net niet de top tien.

Ook in de tweede start moest Strijbos midden in het pak gaan zitten. Hij raakte daar niet echt weg en werd negende. Voor Townley begon de slotreeks al door bibbergeld te betalen. Hij reed de motor stuk in de sighting lap en moest de reserve nemen.

Stefan Everts: “ Het was een zware start. We hadden een goede winter en we meenden echt dat we beter klaar waren. Het was een harde wedstrijd en zowel Ben als Kevin kenden door het weekeinde problemen om zich aan te passen aan de baan. We hebben veel gezien en geleerd, zaken die ons gaan helpen. Zo bijvoorbeeld al de nieuwe regel met het vervangen van de motors. Goed, het was hard maar we blijven lachten en werken.”

Kevin Strijbos: “Het was een slecht weekeinde. We sukkelden en het leek er op alsof we niet genoog voorbereid waren. Veel kan ik daar niet over zeggen. Mijn tijden vrijdag waren slecht. Vandaag heb ik het geprobeerd. Ik dacht dat ik goed reed, maar dat was niet zo. Ik had een slechte start in de eerste reeks en ik werd negende. Niet goed, maar het gaf toch tekenen van beterschap. In de tweede reeks maakte ik een wheelie en daarna liep het mis. Ik had geen energie om te doen wat ik moest doen; We hebben echt hard gewerkt dus dit is een beetje een raadsel.”

Ben Townley: “Ik vertrok samen met de man naast mij en we knalden beiden in het hekken. Dom, het is jaren geleden dat me dit nog overkwam. Een positive noot: vannacht hebben we de motor aangepast en ook nog eens tussen de warmp-up en de eerste reeks. Dat was goed, echt goed voor vorderingen. In de eerst reeks voelde het aan dat ik wat spinnenwebben en roest in mijn kop had. En de baan was echt hard voor mijn debuut. Het was tricky, verraderlijk zelfs. Er zaten zoveel gaten in de omloop. Positief is dat ik van de 21ste naar de tiende plaats reed in één ronde. Ik kon mee met mannen die voorin rijden in dit WK.  In de warm-up van de slotreeks kreeg ik een technisch probleem. Stefan vertelde me dat hij in 18 jaar cross niet een keer een reserve motor had moeten nemen.”

 29/02/2016 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountUltimateTVE SportsHPIDesmet MotorsportEmxTradeMxWorldShock TherapyJepfraLeon SagaertDhondtPutolineHaan Wheelslaurense motorsBud RacingBakens MotorsportMxtopshop