Log in
Thor Header

Outlaw

GP Qatar Rockstar Energy IceOne Husqvarna: Zwaar weekend voor de MXGP rijders

Waar hij vorig jaar nog schitterde moest Max Nagl het in Qatar met een tiende plaats stellen.

Ook voor Christophe Charlier verliep de ‘desert race’ niet volgens plan.

Thor!

no img


Met een twaalfde en een zesde plaats in twee reeksen klasseerde Nagl zich als tiende in de eindstand. De snelheid was er maar Nagl had problemen met zijn starts. Daarenboven bleek Losail niet zo passeervriendelijk. Reeks twee bracht beterschap en een al wat beter ogende zesde plaats.

Ondertussen bleek ook dat Christophe Charlier zich twee weken voor de GP blesseerde. Eens te meer – en dat is niet alleen op IceOne bedoelt – moeten we vaststellen dat slecht nieuws vaak heel summier, of helemaal niet, bekend gemaakt wordt. Terwijl dat in het voetbal vaak goed is voor een volle pagina. Dit even terzijde. Niet volledig fit scoorde Charlier twee keer een zeventiende plaats.

Max Nagl: “De snelheid en het rijden waren goed, maar de eerste wedstrijd was toch moeilijk. Gelukkig hebben we in de loop van het weekeinde nog wat verbeteringen kunnen aanbrengen. Ik kon niet starten zoals ik hoopte. De meeste toppers reden zowat aan een gelijke snelheid, dus een goede start werd plots heel belangrijk. Het resultaat is niet wat ik verwachtte. Het is nog maar de eerste wedstrijd. Ik ben blij dat we weer rijden. We hebben buiten het seizoen heel hard gewerkt en we hebben een competitieve motor. Ik heb er alle vertrouwen in dat het beter zal gaan als het seizoen vordert.”

Christophe Charlier: “Twee weken geleden viel ik op training in Italië, waarbij ik een lichte blessure op liep. Ik kreeg het advies om de twee eerste GP’s te laten schieten, maar ik besloot zelf om te racen. Doel was om zoveel mogelijk punten te behalen en meer rijtijd op de motor te krijgen. Het was een moeilijke wedstrijd. Gelukkig voel ik me nu een stuk beter. Als we terug keren naar Europa hop ik volledig terug fit te zijn.”

 01/03/2016 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountUltimateTVE SportsHPIDesmet MotorsportEmxTradeMxWorldShock TherapyJepfraLeon SagaertDhondtPutolineHaan Wheelslaurense motorsBud RacingBakens MotorsportMxtopshop