Log in
Thor Header

Outlaw

GP Qatar by Kawasaki MX2: sterke Ferrandis mooi tweede

Heel goed, goed en redelijk was het bilan van de drie Kawasakirijders in de MX2.

Over de tweede plaas van Dylan Ferrandis waren ze zeer te spreken.

Ook Petar Petrov deed het behoorlijk.

Vsevolod Brylyakov zagen we iets te veel horizontaal. Maar zwaar gekneusd reed die een puike tweede reeks.

Thor!

no img


Ferrandis ging hard. Was de betere van Jeremy Seewer na twee ronden. Hij gaf de beste man in koers Jeffrey Herlings behoorlijk partij tot Herlings het meende en enkele ronden voor tijd Ferrandis voor voldongen feiten stelde. Het duel met Herlings was op het scherp van de snee, tegelijkertijd op het randje, maar nooit onsportief. In de slotreeks nam Ferrandis de holeshot voor zijn rekening, maar Herlings zat er ook bij. Tot half koers bleef Ferrandis de leider in het vizier houden.

Dylan Ferrandis: “Ik had dit resultaat zelf niet eens verwacht. Ik wist zelfs niet dat ik deze snelheid al had. Zoveel hebben we niet getest. Vorige week reed ik nog in Frankrijk en daar liep de motor van geen kanten. Daarna zijn er nog vele uren werk in gestoken. Het podium is een mooie ‘Dank U’ voor dat werk. De baan lag gevaarlijk en ik kreeg nog dikke armen  toe. In de slotreeks nam ik kopstart maar Herlings passeerde mij. Hij nam wel de risico’s die ik vermeed. Ik wilde geen fout maken.”

Petar Petrov schakelde mis in de start maar hij dreef door en zette een elfde plaats om in de zesde. In de tweede reeks leek hij op rozen te zitten. In de laatste twee ronden werd hij gecounterd door een scherpe Brent Vandoninck en Jeremy Seewer.

Petrov: “Dit is niet mijn favoriete baan. Toch was het een goed weekeinde. We hebben het team beloond door snel te rijden. Ik had, door mijn eigen schuld, een slechte start in de eerste reeks. Ik probeerde zelfs nog om Tonkov in de slotronde te passeren. Ik was meteen vierde in de tweede start. Ik naderde op Jonass, maar dan speelde de vering op. De aanpassingen na de eerste reeks bleken niet de goede. Ik kwam ten val maar werd nog zesde. Niet slecht, de snelheid is er ik ben tevreden met de situatie.”

De Rus Vsevolod Brylyakov op de Monster Energy DRT Kawasaki is een stuk sneller dan vorig jaar. Maar hij valt ook dubbel zoveel. Hij werd in de rug geraakt door een tegenstander. Hij zou toch terug van start gaan. Hij mocht ook starten in de slotreeks. Met veel pijn volhardde Vsevolod en eindigde negende.

“Dit is niet het weekeinde wat ik wenste. Ik ben wel blij dat ik nog heel ben na mijn val in de eerste manche. Ik werd vol geraakt in de ribben en de rug. Ik kreeg enkele ogenblikken geen adem meer. Tussen de reeksen in heb ik pijnstillers genomen. Maar ik kon niet diep ademhalen. Dit was mijn eerste wedstrijd van het seizoen.”01/03/2016 | posted by Stingray

no img
Mx-discountBud RacingEmxTradeUltimateJepfraDhondtHPIlaurense motorsTVE SportsPutolineMxWorldMxtopshopLeon SagaertBakens MotorsportShock TherapyHaan WheelsDesmet Motorsport