Log in
Thor Header

Outlaw

GP Qatar Wilvo Standing Construct Yamaha: Vijfde plaats voor Tonkov

De eerste top vijf plaats is binnen voor het Aleksandr Tonkov van het Wilvo Standing Construct Yamaha team. Tijdens de eerste Grand Prix MX2 in Qatar wist Tonkov in de eerste manche vijfde te worden en kwam in de tweede manche op een zevende plaats over de finish.

Alvin Östlund maakte met een twaalfde en een zeventiende plaats in de manches een sterk Grand Prix debuut in Qatar.

Thor!

no img


Tijdens de trainingen op vrijdag liet Aleksandr gelijk zien dat hij zich goed thuis voelde op het circuit. Met een vierde tijd in zowel de vrije training als de tijdtraining stond hij er goed vooraan bij en zag hiermee dat het met zijn snelheid goed zit. Ook in de kwalificatieheat kwam hij goed voor de dag. In de beginfase reed hij op een vijfde plaats maar door een tekort aan wedstrijdritme moest hij gedurende de wedstrijd twee plaatsen prijsgeven en kwam op een zevende plaats over de finish. Voor Alvin was het de eerste keer dat hij op het circuit van Qatar reed. Ondanks dat alles nog nieuw voor hem was, wist hij toch beide trainingen in de top twintig af te sluiten. Helaas kreeg hij in de kwalificatieheat een tegenslag te verwerken want hij kwam in de eerste ronde ten val en moest vanuit de achterhoede aan een inhaalrace beginnen. Al snel had het juiste ritme teruggevonden en wist zich gedurende de wedstrijd terug op te werken naar een twintigste plaats.

Gedreven maakten beide rijders zich klaar voor de start van de eerste manche. Toen het starthek viel kwam Aleksandr niet heel goed weg en kwam pas rond de tiende plaats door de eerste bocht. Gelijk zette hij de aanval in op de rijders voor hem en begon aan een opmars. Dit verliep goed want met een goed tempo wist hij de ene na de andere rijder te passeren. Dit resulteerde in een nette vijfde plaats op de finish. Ook Alvin reed een sterke wedstrijd. Hij kwam buiten de top vijftien uit de start maar had het goede ritme gelijk gevonden en kon goed met de rijders voor hem mee rijden. Geconcentreerd kwam hij gedurende de wedstrijd naar voren en kwam met nog een aantal ronden te gaan aan op een twaalfde plaats. Het tempo werd strak gehouden en dit zorgde ervoor dat hij deze positie in handen wist te houden tot over de finish.

In de tweede manche zat Aleksandr er beter bij na het vallen van het starthek en kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al in de beginfase nam hij de vijfde plaats in handen en wist zich hier goed op staande te houden. Echter na een aantal ronden kwam hij onder druk te staan van Jeremy Seewer. Aleksandr weerde zich kranig en wist hem lang achter zich te houden. Echter in het midden van de wedstrijd moest hij hem laten gaan en viel terug naar een zesde plaats. Aleksandr probeerde deze positie in handen te houden maar kon niet voorkomen dat ook Brent van Doninck er nog langs kwam en hij genoegen moest nemen met een zevende plaats. Alvin kende een moeilijke beginfase maar kwam na een aantal ronden beter in zijn ritme en begon plaatsen winst te boeken. Hij finishte de wedstrijd als zeventiende en heeft hiermee een goed Grand Prix debuut gemaakt.

In het dagklassement eindigde Aleksandr op een zevende plaats en Alvin legde beslag op een veertiende positie.01/03/2016 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountUltimateTVE SportsHPIDesmet MotorsportEmxTradeMxWorldShock TherapyJepfraLeon SagaertDhondtPutolineHaan Wheelslaurense motorsBud RacingBakens MotorsportMxtopshop