Log in
Thor Header

Outlaw

Beursfoon neemt rustige start in Boekel

Het Beursfoon KTM Rockstar team heeft zondag in het Brabantse Boekel haar eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap gereden. Het team heeft ten opzichte van de andere jaren een hele rustige voorbereiding gekend. Eind 2015 werd er toch wel enige vermoeidheid geconstateerd bij de nog jonge rijders waardoor er besloten is om een wat langere pauze te nemen.

Thor

no img


Vanaf midden januari heeft het team verschillende trainingsstages afgewerkt en vanaf nu zal er weer collectief getraind worden en zullen de puntjes op de i gezet gaan worden. Omdat de rijders nog niet veel met hun nieuwe motoren hebben gereden, hebben ze afgelopen zondag in Boekel op hun trainingsmotoren gereden.

Ivano van Erp mocht in de 65cc grote wielen het spits afbijten en wist in de tijdtraining een tijd neer te zetten waarmee hij vier seconden sneller was dan de tweede man. In de eerste manche zat hij er redelijk goed bij na de start en al snel wist hij door te stoten naar de koppositie. Hij sloeg een klein gaatje maar na een aantal ronden begon toch de vermoeidheid toe te slaan door het harde trainen van de afgelopen weken. Hierdoor moest hij het tempo iets laten zakken en werd hij gepasseerd. Ondanks dit wist Ivano op een nette tweede plaats te finishen en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Ivano probeerde tussen de manches zo goed mogelijk te herstellen en ging met goede moed van start. Hij kwam redelijk uit de start en na een goede eerste ronde kwam hij alweer op een vijfde plaats voorbij start/finish. Echter in het midden van de wedstrijd kwam hij ten val en werd teruggeslagen naar een zevende plaats. Binnen een aantal ronden wist hij de verloren posities terug te winnen en kwam moegestreden op een vierde plaats over de finish waarmee hij in het dagklassement derde werd.
 

Sem Beijer was samen met zijn teammaten Ivano en Rasmus Pedersen acht dagen op trainingsstage geweest in Spanje. Tijdens deze stage heeft hij een virus opgelopen waardoor hij de hele week met 41 graden koorts in bed heeft gelegen. De afspraak werd gemaakt dat wanneer hij geen koorts meer zou hebben, hij mocht rijden in Boekel. Sem was tenslotte bang dat wanneer hij deze wedstrijd over zou slaan, hij gelijk een achterstand op zou lopen.

Met veel pijn en moeite wist Sem er in de tijdtraining een zestiende uit te halen in de 85cc kleine wielen. In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start en kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat de vermoeidheid al snel toesloeg wist hij er toch een mooie achtste plaats uit te halen. Tussen de manches nam hij rust en hoopte hij dat hij de tweede manche op een zo goed mogelijke manier zou kunnen volbrengen. Opnieuw zat hij er redelijk goed bij na de start en kwam in de top tien door de eerste bocht. Echter ditmaal was de accu na een aantal ronden leeg waarna hij besloot om de wedstrijd rustig uit te rijden. Hij werd veertiende en dit leverde hem in het dagklassement een elfde plaats op. Aangezien de volgende NK-wedstrijd pas over drie weken is in Oldebroek, mogen we aannemen dat Sem hier weer volledig hersteld is en ouderwets kan vlammen.

Het klapstuk van de dag was ongetwijfeld de 85cc grote wielen met maar liefst 80 rijders die zich in de ochtend hadden ingeschreven. De organisatie besloot om in twee groepen te trainen. Kay Karssemakers wist in de eerste groep een zesde tijd neer te zetten en Rasmus Pedersen zette in de andere groep een hele snelle tweede tijd op de klokken.

In de eerste manche zaten beide rijders er goed vooraan bij na de start met Kay die kopstart pakte en ook Rasmus kon ruim in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Helaas kon Rasmus in de vierde ronde een andere gevallen rijder niet meer ontwijken waardoor hij ook zelf ten val kwam. Hierdoor kwam hij niet verder dan een twintigste plaats. Kay reed een nette wedstrijd en wist op een vierde plaats over de finish te komen.

Gemotiveerd stonden beide door HGS ondersteunde rijders achter het starthek voor de tweede manche. Het was opnieuw Kay die als een raket vertrok en als leider door de eerste bocht kwam met Rasmus daar op een tweede plaats niet ver achter. Rasmus zette gelijk de aanval in en stootte door naar de koppositie. Met een strak tempo begon hij weg te lopen bij zijn achtervolgers. Echter in de laatste ronde maakte hij twee kleine foutjes en verloor de koppositie. Lichtelijk teleurgesteld kwam hij toen op een tweede plaats over de finish. Kay werkte opnieuw een strakke wedstrijd af en wist op een vierde plaats over de finish te komen, wat tevens zijn daguitslag was.

De kop is er af. Aankomende zondag rijden de 85cc grote wielen hun tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in Heerde. De komende weken zal het team hard gaan werken met haar trainers om de laatste puntjes op de i te zetten zodat de teamleden in Axel, bij de eerste wedstrijd om de Dutch Masters, en in Oldebroek mee kunnen strijden voor de overwinningen.02/03/2016 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountUltimateTVE SportsHPIDesmet MotorsportEmxTradeMxWorldShock TherapyJepfraLeon SagaertDhondtPutolineHaan Wheelslaurense motorsBud RacingBakens MotorsportMxtopshop