Log in
Thor Header

Outlaw

GP Qatar Honda Gariboldi: En de winnaar is? Tim Gajser!

Kijk, er wordt de laatste jaren wat afgezeken over de motorcross. Het is zakkenvullerij, de omlopen trekken op niks, ze zijn met te weinig, je moet een zak met geld mee brengen……

Daar zal hier en daar wel iets van waar zijn.

Maar  als ik voor het tweede jaar opnieuw mee mag beleven dat een snotaap zichzelf, mij, en ook de gevestigde wereldtop verbaast, dan kan ik alleen maar blij zijn dat motorcross mijn favoriete sport is.

Dank U wel Tim. Een geluk dat ik U na Bastenaken niet meer uit het oog verloor.

Thor!

no img


Eerst een staalkaart:

Tim Gajser is geboren op 8 september 1996 in Ptuj (Slovenië), onder de Oostenrijkse grens bij Graz en zo’n 100 km boven Zagrebd.

Zijn parcours tot nog toe:

Werd Europees kampioen 65 cc in 2007. Twee jaar later werd hij Europees kampioen 85 cc voor Samuele Bernardini (ook goed in de MX2) en Lars Van Berkel. Geblesseerd werd hij nog tweede in het WK Juniores 125 van 2010. Na het zilver in het EK van 2011 werd hij in 2012 Europees EMX125 en Wereldkampioen Juniores 125 cc. Gasjer verloor slechts 2 reeksen. 2013 werd een wisseljaar waarin hij zowel EMX250 als WK MX2 reed, waarin hij 20ste werd. Met als uitschieter een zesde plaats in Bastenaken. In 2015 was hij de revelatie van het seizoen. Om vorig jaar wereldkampioen te worden met 5 GP-zege’s en evenveel reeksoverwinningen.

Het Gajser report van Qatar……

Gajser nam een indrukwekkende start in het WK MXGP. De Sloveen werd vorig jaar wereldkampioen MX2. Ondanks het feit dat hij nog (een aantal jaren) MX2 mocht blijven rijden, stapte hij over naar de MXGP-klasse. Met bij zijn debuut een regelrechte MX-hattrick: 2 reekszege’s en de eindzege en de leiding in het WK. BAM!

Gajser bemande het ganse weekeinde de frontlijn. Derde in de vrije oefeningen, vierde in de tijdstraing, tweede in de kwalificatie. En dan op zaterdagavond de absolute kroon op het werk: een dubbele reekszege. Negentien jaar is Tim in  september geworden.

De manier waarop Gajser won? Gaan we niet uitleggen, u heeft ondertussen kans genoeg gezien om dat mee te beleven. Hij versloeg in elke geval wereldkampioen Romain Febvre en Evgheny Bobryshev, telkens in een rechtstreeks duel.

We gaan daar nog plezier aan beleven. Bezie het ook eens van die positieve kant!02/03/2016 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountUltimateTVE SportsHPIDesmet MotorsportEmxTradeMxWorldShock TherapyJepfraLeon SagaertDhondtPutolineHaan Wheelslaurense motorsBud RacingBakens MotorsportMxtopshop