Log in
Thor Header

Outlaw

GP Qatar KTM MXGP: Geen GP-zege voor KTM in de MXGP

Als team kwamen ze bij KTM redelijk voor de dag.

Maar ze speelden toch niet mee voor de podiumplaatsen.

Caïroli, Simpson en Coldenhoff finishten achter mekaar op 5, 6 en 7.

Thor!

Credits: R. Archer, Shaun Simpson

no img


Kersvers KTM-rijder Glen Coldenhoff was de snelste KTM-er  in de eerste manche. Hij zat vierde, met Antonio Caïroli op zes. Ze vonden mekaar na een paar ronden, want Coldenhoff verloor en Caïroli won een plaats. Ondertussen was ook Simpson op zeven gekomen. De Schot zou nog de beste man van het verhaal worden want hij werd vijfde voor Caïrole in ‘The Hoff’.

In de tweede reeks was Caïroli het beste mee weg. Met de snelle mannen van reeks één weer voorin leek het als Caïrolo voor eenne kleine ereplaats mocht bikkelen. Dat leek te lukken toen Febvre op drie een foutje maakte en Tony meteen de pijp in dook. Nog later was het helemaal te gek toen hij ook een flaterende Bobryshev van de tweede plaats verdrong. Maar die twee zaten in de juiste flow en gingen Tony terug halen. Vierde dus en achter Van Horebeek vijfde in de eindstand. Simpsons’  achtervolging droeg nu niet zover hij strandde op zeven en ook Coldenhoff kwam pas als tiende binnen.

Caïroli: “Ik ben heel tevreden vandaag. Ik wist niet wat ik mocht verwachten. Ik zat deze maand slechts vier keer op de motor. Top tien en wat punten halen was mijn doe. Ik deed een stuk beter. Dat is goed voor mijn motivatie, zeker omdat ik verbetering zie. Ik ben nog niet op volle kracht. Maar ik blijf voorin mee draaien en dat is prima.”

Coldendhoff: “Ik reed niet zo’n goed voorseizoen. Maar gisteren wist ik dat de snelheid er was in de kwalificatie. Ik  ben tevreden met zoals het nu gaat. Ik had in de eerste reeks een geweldige start, maar mijn armen speelden op. Ik moest het tempo laten vieren omdat het echt glad was op sommige plaatsen. Na een slechte start inde slotreeks werd ik negende maar Strijbos zou me nog passeren.”

Simpson: “Het was een hectisch weekeinde. Een van de meest hectische die ik ooit mee maakte. Mijn starts hebben het een beetje laten afweten. De snelheid was er. Een halve seconde per ronde er af, dat zou ideaal zijn. Dan zat ik top drie. Maar ik ben heel tevreden dat ik hier met dertig punten en een zesde plaats weg kom.”02/03/2016 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountUltimateTVE SportsHPIDesmet MotorsportEmxTradeMxWorldShock TherapyJepfraLeon SagaertDhondtPutolineHaan Wheelslaurense motorsBud RacingBakens MotorsportMxtopshop