Log in
Thor Header

Outlaw

GP Qatar KTM MX2: Herlings begint er aan met een dubbelslag

Jeffrey Herlings, die – dat mag gezegd worden – door blessures twee wereldtitels aan zijn neus zag voorbij gaan, is op schitterende wijze aan 2016 begonnen. De beste rijder in de voorseizoenscrossen won in Qatar zijn vierde en vijfde reeks op rij. Hij was de KTM-topper.

Ook Pauls Jonass deed het zeer goed.

Davy Pootjes ook, maar die zou zich kwetsen bij een zware val.

Thor.

no img


Herlings won in Losail zijn 48ste GP. Valkenswaard en 50, het behoort nu tot de mogelijkheden. Hij klopte ene aanklampende Dylan Ferrandis en zijn ploegmaatje Pauls Jonass, de nummer twee in het WK MX2 van vorig jaar. Mooi om zien was het spijkerharde duel waarin Herlings de sterk aandringende Ferrandis onder de duim hiel. Het mooiste moment van Qatar volgens mij. De slotreeks was eerder een formaliteit, voor wat betreft de reeks- en GP-zege.

Herlings: “En toch  had ik niet het gevoel dat ik reed zoals het hoorde. Wel in de tweede reeks. Daar zat ik comfortabel in de wedstrijd en haalde ik maximaal rendement. In de slotreeks domineerde we. In Thailand zal het warm zijn. Ik ben fysiek en mentaal  heel sterk. Ik voelde me niet eens bedreigd door Ferrandis in de eerste manche. Ik kon mijn moment uitkiezen omhem te passeren.”

Herlings keerde overigens meteen terug naar Nederland om er te trainen.

Jonass kon pas laat aan zijn voorbereiding beginnen wegens het herstel van een duimblessure. Twee derde plaatsen was dus zeker binnen het verwachtingspatroon.

Jonass: “Misschien was het wel goed dat ik geen voorbereidingswedstrijden reed. Zo kwam ik naar hier zonder  hoge verwachtingen. Ik wilde wel mijn best doen en punten pakken. Maar ik dacht dat top tien al goed zou zijn. Mijn duim heeft de afgelopen maand toch veel last veroorzaakt. Ik heb drie keer met de motor gereden voor Qatar.”

Ook Pauls zou terug naar het koude Europa keren.

Davy Pootjes, hij startte mee in de spits, maar zou zwaar vallen. Hij raakte een grote kei en liep een sleutelbeenbreuk op.

Pootjes: “Zondag ben ik terug naar Nederland gevlogen waar ik geopereerd wordt. Het herstel zou twee weken duren, dat is niet zo lang. Het ging zo goed, die eerste reeks. Ik zat zesde halfweg. Er lag een grote kei voor de aanzet van een sprong. Ik raakte die, kreeg een kontwipper en maakte een zware val. Ik weet dat de snelheid goed is. Over twee weken mag ik terug rijden en ik zal klaar zijn voor Valkenswaard.”

Team Manager Dirk Gruebel zag die eerste GP wel zitten: “ Dit as een perfecte start voor ons. Het was leuk om Jeffrey terug in actie te zien en zijn volle potentiëel te zien benutten. We hebben kunnen zie tot wat hij i staat is. De grote verrassing was Pauls. Hij was gekwetst aan de ligamenten van zijn duim en reed een paar keren afgelopen week.  Sterk dat hij twee keer derde wordt. Ook Davy reed goed tot hij die steen raakte.”02/03/2016 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountUltimateTVE SportsHPIDesmet MotorsportEmxTradeMxWorldShock TherapyJepfraLeon SagaertDhondtPutolineHaan Wheelslaurense motorsBud RacingBakens MotorsportMxtopshop