Log in
Thor Header

Outlaw

Le retour du Panda.

Vooraf communiceren lijkt wat moeilijk voor Kawasaki. Rond Clément Desalle bleef het oorverdovend stil. Tot ‘Le Panda’ zondag zelf klaarheid bracht. De Waal werd prachtig derde en viel net naast het podium. Van een sterke ‘retour’ gesproken.

Thor.

no img


Vooral de wijze waarop Clément door stak in de start van de eerste manche was echt vet! Hij belandde in derde stalling en weerstond een late aanval van Paulin om ook zo te finishen achter Gajser en Nagl. Een minder goede start in de tweede reeks deed hem nipt naast de top drie landen.

Desalle: “het doet deugd om top drie te finishen. Ik val naast het podium maar het is al een poos geleden dat ik vooraan eindig. Toch mis ik nog wat motortraining, het gevolg van mijn val in februari. De start was vandaag heel belangrijk. De tweede miste ik een beetje en ik verloor plaatsen in de eerste bochten. Na Letland heb ik maar vier keer met de motor gereden. Racen blijkt uiteindelijk de beste training.”

Tom Searle was Strijbos’ zwarte beest in Talavera. Zaterdag ging hij in de kwalificatie in de clinch met Kevin en zondag sprong hij opnieuw in Kevin’s rug. Ook hij zoekt excuses.

Searle: “Ik heb van de week voor het eerst getraind nadat ik vijf weken geleden mijn knie en meniscus kwetste. (Toch reed Searle vorige week de Maxiss?). Ik voelde me hier niet goed, ik sukkelde het hele weekend. In de tweede reeks was ik goed gestart, maar in de afzink raakte ik een ander rijder (Strijbos, tweede keer dus). Ik viel en ik stootte mijn hoofd net zoals twee weken geleden. Het gaat gewoon fout op dit ogenblik.”

Jordi Tixier was nog korter van stof. “Een weekend om snel te vergeten. Dat is moeilijk om te aanvaarden omdat ik hier vorig jaar de MX2-race won. 30/05/2016 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountPutolineLeon SagaertUltimateHaan WheelsJepfraHPIlaurense motorsDesmet MotorsportBakens MotorsportEmxTradeMxWorldTVE SportsShock TherapyMxtopshopBud RacingDhondt