Log in
Thor Header

Outlaw

3de Endurocross Deurne: Eindelijk haalt Bengt Laeremans zijn slag thuis.

Voor de derde keer op rij toverde het KTM Racing Center Deurne een prachtige organisatie uit de mouw op de parkings van het Bosuil stadion. Hiermee bewijst de organisatie dat het echt kán, twee totaal uiteenlopende sporten die hand in hand gaan met elkaar.

De afwezigheid van de gekwetste Jeff Goblet, winnaar in 2014 én 2015 liet zich nergens voelen.

70 deelnemers maakten er een topdag van!

Thor!

Credits: BMB, Jan Vermeer

no img


Ten opzichte van vorig jaar werd het circuit hertekend. Enkele obstakels zoals de containerbrug/tunnel) verdwenen om plaats te maken voor meer spectaculaire hindernissen: de high-pass kombocht tegen een acht meter hoge wand, een ‘verbrand’ bos en zo meer. De moeilijkheidsgraad werd verhoogd door de druilregen, die alles spekglad maakte. Het werd een kwestie van de juiste hoeveelheid koppel en snelheid op de juiste plaats neer te zetten om zo op of over het obstakel te geraken. Het publiek kon de regelmatige uitschuivers uiteraard smaken. Doorzettingsvermogen werd zeer gewaardeerd en op applaus onthaald. Een bewijs dat de Enduro sport als één grote familie kan beschouwd worden.

Er werd gereden in drie categorieën: niet-licentiehouders, supportklasse en pro-klasse. Via kwalficaties werden tenslotte de rijders uitgezocht voor de finales.

Bij de niet-gelicentieerden ging Gilles Molemans met de grote beker en bijhorende bos bloemen lopen. Opmerkelijk: hij reed met een Montesa trial motor. Het lichte karakter met genoeg vermogen stelde Gilles in staat op Ingmar Jeurissen (MXWORLD testrijder) en Olivier Vanmarcke van zich af te houden.

Bij de support-klasse Moest Emile Quodbach de duimen leggen voor James Ysebaert en eindwinnaar Mathias Vanhoof.

De pro-klasse kon rekenen op een sterk deelnemersveld. Eindwinnaar Bengt Laeremans kwam als eerste over de streep voor Michaël Vukcevic en Dimitri Vanhoenacker.

De eerste vijf rijders uit zowel de support- als de pro-klasse mochten het nog eens tegen elkaar opnemen in een superfinale. Pechvogel van dienst was Andy Truyt. Hij raakte na een knappe remonte in de finale toch in de Superfinale. Hij zou die moeten veralten toen hij na enkele meters net die ene val te veel maakte.

Vuurwerk viel er te beleven in de achterhoede. Bengt Laeremans was voor het ganse deelnemersveld immers te sterk en reed al snel weg van de rest. Dan maar kijken naar de strijd op plaatsen twee en drie waar gedurende de hele wedstrijd regelmatig van positie gewisseld werd. Uiteindelijk trokken Dimitri Vanhoenacker en Mathias Van Hoof de ereplaasen naar zich toe.

In de rand van de organisatie viel nog op te merken dat er enkele politieke gewichten aanwezig waren op uitnodiging van de juiste mensen. Zo werd hen getoond hoe het er aan toe gaat op motorwedstrijden. Zonder dat achteraf de hele stad onveilig wordt gemaakt.31/05/2016 | posted by AmpedUp

no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountMxWorldHaan Wheelslaurense motorsBakens MotorsportDesmet MotorsportPutolineEmxTradeLeon SagaertTVE SportsJepfraMxtopshopDhondtShock TherapyUltimateHPIBud Racing