Log in
Thor Header

Outlaw

KEMEA rapport Talavera: uitersten voor Benoit Paturel, Valentin Guillod en Brent Van doninck

Met een tweede plaats in de eindstand van de GP van Spanje in Talavera heeft Benoit Paturel het KEMEA Yamaha team het eerste podium van dit seizoen geschonken.

De Fransman, die vierde en tweede werd in de reeksen bewees hiermee dat hij over het potentieel beschikt om zich vooraan in de strijd voor het podium te mengen. 

Thor!

no img


Benoit was het ganse weekend voorin te vinden en voelde zich in zijn sas op deze omloop. Een derde plaats in de kwalificatiemanche zorgde voor een goeie startplaats en een pak vertrouwen voor de wedstrijden op zondag. In de eerste reeks kwam Benoit na 1 ronde als negende door en viel hij meteen aan om zo snel mogelijk naar voor te schuiven. Hij kwam uiteindelijk op de vierde plaats terecht in het wiel van Pauls Jonass, maar slaagde er niet meer in om hem te verschalken.

In de tweede reeks had de Fransman een raketstart en schoot hij slechts enkele cm tekort om de holeshot award te winnen. Hij kwam wel als eerste uit de bocht en reed twee ronden aan de leiding. Eens Herlings de leiding had genomen probeerde Paturel zo goed mogelijk aan te klampen met de WK leider en sloegen ze beiden een kloof op de rest. Paturel kon uiteindelijk makkelijk zijn tweede plaats behouden en finishte binnen vrij korte afstand van Herlings. Hiermee werd hij tweede in de eindstand en doet hij een goeie zaak in de stand van het WK. Hij verstevigt zijn vierde plaats in de tussenstand en heeft nu 11 punten voor op de vijfde plaats.

Voor Brent Vandoninck verliep het weekend een pak minder goed. Hij sukkelt reeds enkele weken met een blessure aan de duim en kon niet voluit rijden. Hij kwam in de kwalificatie reeds vroeg ten val en verliet de wedstrijd. In de eerste manche was Brent buiten de top 20 gestart maar kwam hij al snel de top 15 ingedoken. Hij reed op de dertiende plaats toen hij halfweg in de fout ging. Hij raakte niet onmiddellijk meer op gang en had veel pijn aan de duim waarop hij besloot de strijd te staken. Hij ging niet meer van start in de tweede manche en zal deze week laten onderzoeken wat er met de duim moet gebeuren. 

Naast Paturel voelt ook Valentin Guillod zich erg goed op de Spaanse omloop. Ook dit jaar deed hij menig monden openvallen met zijn mega scrub over de sprongen in Talavera. Met een vierde plaats in de kwalificatie bewees hij dat ook de snelheid goed zat. 

Bij de start van de eerste manche werd Guillod in de eerste bocht naar buiten gedreven en kwam hij ten val. Hij ging helemaal achteraan terug van start en kwam reeds als 16e door bij de eerste passage. Hij reed supersnelle rondetijden en kwam nog terug naar de zevende plaats. In de tweede reeks kwam de Zwitser als 8e over de streep na een goeie start. Hij reed lang als zesde rond maar moest in de slotfase nog twee plaatsen prijsgeven. Hij werd negende in de eindstand en blijft ook op deze plaats staan in de tussenstand van het WK.

Benoit Paturel: “ Het is fantastisch om op het podium te finishen! Ik heb even een moeilijkere periode gehad maar de laatste wedstrijden groeide het vertrouwen. Ik heb het wedstrijd per wedstrijd bekeken en dit is het mooie resultaat. Ik moet iedereen van het team en achter mij bedanken om in mij te geloven maar in het speciaal wil ik Jacky Vimond bedanken. Het is dankzij hem dat ik hier sta! Hij doet alles voor mij, zowel voor de cross als ernaast en ik ben hem daar enorm dankbaar voor! Dit smaakt alleen maar naar meer en ik kijk al uit naar volgende week voor mijn thuispubliek.”

Brent Vandoninck: “ Ik sukkel reeds met duim sinds ik terugkeerde van mijn heupblessure. De dokter had mij reeds aangegeven dat het geopereerd zou moeten worden, maar dat ik als ik echt wou wel kon rijden. Aanvankelijk lukte het wel om te rijden maar het werd steeds erger. Ik probeerde deze week met een brace te rijden maar dat was nog pijnlijker. Ik ga nu deze week enkele dokters raadplegen en zien wat het best is om de duim terug in orde te brengen. Het is beter om nu te stoppen en proberen nog enkele wedstrijden te rijden op het einde van het seizoen dan nu verder te sukkelen. Dat werkt alleen maar demotiverend en brengt niets op. Ik hoop binnen 7/8 weken terug te zijn en dan nog enkele mooie dingen te laten zien.”

Valentin Guillod: “ Ik ben eigenlijk tevreden over dit weekend. Het rijden ging heel goed en ik voelde mij sterk op de motor. Het resultaat is spijtig genoeg niet navenant maar  zonder die crash in de eerste manche ging de einduitslag een pak beter geweest zijn. Ik reed de snelste ronde van de eerste manche kon veel tijd goedmaken op de eersten. In de tweede manche voelde ik al snel de inspanning van de eerste manche maar al bij al kijk ik tevreden terug op de Spaanse GP.31/05/2016 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountPutolineLeon SagaertUltimateHaan WheelsJepfraHPIlaurense motorsDesmet MotorsportBakens MotorsportEmxTradeMxWorldTVE SportsShock TherapyMxtopshopBud RacingDhondt