Log in
Thor Header

Outlaw

Verbeterd KTM SX-gamma modellen 2017 weldra bij de dealers!

De Ready-To-Race KTM SX motocross machines 2017 arriveren bij de dealers.

Inclusief talrijke doorgevoerde verfijningen en verbeteringen aan zowel de 2-takten als de 4-takten, naast een nagelnieuwe 250 SX.

Het gamma bestaat uit: 125 SX, 150 SX, 250 SX, 250 SX-F, 350 SX-F en 450 SX-F.

Meer onder Thor!

no img


Vorig jaar werd er een nieuwe generatie SX crossers geïntroduceerd, uitgerust met de revolutionaire WP AER 48 voorvork, een nieuw frame en nieuwe motorblokken (met uitzondering van de 250 SX). Sindsdien hebben de KTM R&D-afdelingen in Oostenrijk en Amerika niet stilgezeten; de lat werd weer hoger gelegd voor 2017. Daarbij werd ook de 250 SX opgewaardeerd qua rijwielgedeelte en met een nagelnieuw blok.

Het KTM Motorsport departement heeft invloed op de serieproductie. Vooral in Amerika waar het fabrieksteam met gehomologeerde machines moet racen. KTM-rijder Ryan Dungey heeft over de plas zonet zijn tweede opeenvolgende 450 Supercross wereldtitel behaald aan boord van een KTM 450 SX-F. Een mooie illustratie dat de SX modellen beter zijn dan ooit.
Typische standaard KTM kenmerken zijn een high-tech lichtgewicht chroommolybdeen frame, Brembo remmen, lichtgewicht CNC-gefreesde wielnaven met topklasse Excel velgen, Dunlop Geomax MX 3S banden, No-Dirt voetsteunen, een intelligent luchtfilterkastsysteem, elegant kuipwerk, de o zo belangrijke elektrische starter (met uitzondering van de 125 SX) en nog zoveel meer. Het zit er allemaal op en zorgt ervoor dat KTM opnieuw hoge toppen scheert met het laatste nieuwe gamma. Voor 2017 zijn er daarbovenop nog een aantal verfijningen ten opzichte van vorig jaar, waarbij tractiecontrole geïntroduceerd wordt op de viertaktmodellen (instelbaar via de nieuwe, multifunctionele mappingknop op het stuur), nieuwe veercomponenten en –instellingen, nieuwe kleurstellingen en nog andere opwindende details.

Nieuw voor 2017:
• Volledig nieuw 250 SX model
• Nieuwe, multifunctionele mappingknop op het stuur waarmee de rijder de nieuwe tractiecontrole en launch controle kan bedienen, of een andere mapping voor het motormanagement kan selecteren
• Hertekende bovenste kroonplaat voor een optimalere werking van de voorvork
• Nieuwe veringafstelling achteraan voor extra vertrouwen
• Standaard geleverd luchtpompje voor de AER 48 voorvork
• Uurteller om gemakkelijker de onderhoudsintervallen op te kunnen volgen
• Nieuwe, 265 gram lichtere buitenbenen van de AER 48 voorvork voor verbeterde flexkarakteristiek en minder frictie
• Nieuwe kleurstellingen
• Nieuwe zadelovertrek die de rijder meer grip en gevoel geeft
• Nieuw resonantiesysteem voor de 450 SX-F met ‘flow design’ voorbocht plus een nieuw uitlaatsysteem voor de 250 SX
• Nieuwe aluminium motorbevestigingspunten ter hoogte van de cilinderkop voor de viertakt SX-modellen

Joachim Sauer (KTM Offroad Product Manager): “Vorig jaar introduceerden we een nieuwe generatie SX-modellen, maar we hebben elk onderdeel van elke motor uit dit gamma opnieuw geanalyseerd en zoals steeds zijn we op zoek naar hoe we de zaken nog beter kunnen maken. Er zijn enkele significante wijzigingen aan het SX MY2017-gamma waar de rijder zowel tijdens het rijden als het sleutelen voordeel aan heeft, plus een nagelnieuwe 250 SX! Uiteraard krijgen we heel wat input van de Motorsportafdeling, wat een sleutelrol speelt om die stappen voorwaarts te blijven boeken. Het is dan ook geweldig dat we met Ryan Dungey wederom de FIM Supercross wereldtitel hebben binnengehaald. De honger naar verbetering is niet aflatend in onze R&D-afdeling en we zijn er van overtuigd dat alle crossers zeker voordeel zullen halen uit de verfijningen die we hebben doorgevoerd voor 2017.”

Meer informatie over het SX MY2017-gamma vind je op www.ktm.com of breng een bezoek aan je lokale KTM dealer.31/05/2016 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountPutolineLeon SagaertUltimateHaan WheelsJepfraHPIlaurense motorsDesmet MotorsportBakens MotorsportEmxTradeMxWorldTVE SportsShock TherapyMxtopshopBud RacingDhondt