Log in
Thor Header

Outlaw

2de editie MX Go Karting barst uit zijn voegen

In een paar weken tijd waren beide zaterdagen vol geboekt terwijl het de bedoeling was om mogelijk maar 1 zaterdag te organiseren, nu word er al gewerkt aan derde zaterdag op 17 December!
Heel wat teams willen komen racen voor het goed doel, sponsoren bieden zich spontaan aan om een deel te zijn van het event! Thor voor meer!
no img


Na een succesvolle eerste editie van de MX Go Karting in 2015 zal de tweede editie voor het goede doel zijn, namelijk Music For Life, een initiatief van Studio Brussel dat we als motorcross/fan/rijder niet voorbij kunnen laten gaan en ons steentje aan willen bijbrengen! Zo kunnen we met onze gemotoriseerde sport laten zien dat ons hart op de juiste plaats zit! Dit jaar is er bij De Warmste Week een organisatie die “Bijs” genoemd is, een organisatie in het Waasland dat een huis gaat bouwen voor 9 kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking. 9 gezinnen die de handen in elkaar slaan om het probleem van de lange wachtlijsten voor de opvang door te kort aan instelling op te lossen.  1 van deze kinderen is de dochter van een groot wieler kampioen, namelijk Tom Steels. Tom heeft ook zijn deelname bevestigd en brengt vrienden mee uit het Quick-Step Floors Cycling Team. Iedereen kan het dus opnemen tegen 1 van de snelste benen van de wereld.

 

Gino Maes (fotograaf bij MXWorld en The Art Of Motocross) organiseert de MX Go Karting op Zaterdag avond 3 December en 10 December in de JPR Indoor Karting te Sint Niklaas met enkel en alleen maar motorcrossers en of gekende sporters. Namen die hebben toegezegd zijn oa Jens Getteman, Jan Denuwelaere, Damon Graulus, Jeremy Seewer, Arminas Jasikonis, Jago Geerts, Jo Planckaert en maar liefst 5 MX Girls teams met Nancy Van De Ven, Britt van Muylem, Steffi Laier en meer... Rijders uit zowat alle federaties komen aan de start voor het goede doel!

 

De inschrijvingen zijn nog maar een 2 tal weken bezig en de 2 zaterdagen zitten helemaal vol! Er moeten helaas al heel wat teams geweigerd worden maar als er nog genoeg inschrijvingen en aanvragen komen word er zelfs aan een derde Zaterdag gedacht!  Op 17 December zouden we eventueel de race open trekken zodat ook de fans en liefhebbers van de sport kunnen mee racen. Ook zouden bedrijven of sponsoren een bedrag bieden en zo met een MXGP^piloot aan de start komen... Dankzij JPR Indoor Karting Sint Niklaas kunnen wij een mooi bedrag van het inschrijvingsgeld overhandigen aan Music For Life en dat zouden we graag doen met iedereen die deel neemt in de week voor Kerst te Boom waar de live uitzendingen plaatsen vinden om zo onze stem laten horen voor onze sport en laten zien dat ook motorcrossers een hart hebben! We kunnen met onze sport deze aandacht best goed gebruiken op dit moment!.

 

18 verschillende teams nemen het tegen elkaar op. Het word een 3 uren race die van start gaat om 19u als een Formule 1 wedstrijd, de start posities worden bepaald door kwalificatie tijds rit die vooraf gaat aan de race vanaf 18u. Alle motorcrossers rijden met hun crosskledij in hun kart. De vraag is echter, zijn de motorcrossers even snel en behendig in hun go kart als op hun motor? Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis!

 

Graag had ik onze partners al willen bedanken die deze events mede mogelijk maken : MXWorld, The Art Of Motocross, Red Bul, MX477, Denicol Oils, DizzFactory en Ryno Power

 

Meer info

 

Gino Maes

+32476.51.42.76

gino.maes3@telenet.be

 

 10/11/2016 | posted by PGM

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountJepfralaurense motorsHaan WheelsEmxTradeBakens MotorsportMxWorldShock TherapyUltimateHPIBud RacingPutolineDhondtMxtopshopTVE SportsDesmet MotorsportLeon Sagaert