Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
05/12/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Geslaagde eerste dag MX-Go Karting voor Music For Life 16!

Zaterdagavond werd de eerste van twee MX Go-Karting races verreden te Sint Niklaas voor het goede doel van Studio Brussel en in het bijzonder voor vzw Bijs. De bedoeling van het evenement is in de eerste plaats geld in zamelen in teken van de ‘Warmste Week’ van StuBru en de vzw Bijs. Daarnaast willen we ook het beeld dat rond motorcross en zijn beoefenaars en fans hangt ontkrachten. Dit zijn geen natuurterroristen noch hooligans en dat is prachtig bewezen door hun massale bijdragen aan het goed doel. Op deze avond alleen werd er alreeds 900 euro verzameld voor vzw Bijs. Dit was enkel mogelijk doordat er 18 teams aan de start van de 3 uur durende race stonden, waar fanatiek werd gestreden voor de ereplaatsen! Er bleek wel al snel dat er geen maat op ‘Team Fly Racing’ stond, Koen Raets en zijn maten Xavier Verhoeven en Christophe Verhoeven reden van start tot finish aan de leiding en finishten met bijna 3 ronden voorsprong op de ‘Frikadellen’ met Robin Bakens, Benjamin Tinck, Tom Hemelaer en Tallon Verhelst. Het podium werd vervolledigd door ‘Team retired’ Gunther Ghysels, Mathias Geirnaert, Benjamin Decock en Kevin Wouts. Thor voor hun reacties! Klik hier voor de foto's


thor it
no img
18/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Fototerugblik op 2016 met Kabouter Trek: JMS Neerpelt

Zaterdag 8 oktober, in vergelijking met de huidige weersomstandigheden een aangename herfstdag. De JMS was te gast in Sint Huibrechts Lille voor hun jaarlijkse teamtrofee. De kleine en de grote, de dames en de heren, ze komen allemaal aan bod in de volgende fotoreeks die onze Kabouter vanuit zijn kleine maar knusse paddenstoel voor ons heeft klaargemaakt.
http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-10-08%20Neerpelt%20Part%20II/fotoreeksBlad1.html


thor it
no img
16/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : SX Lille

Afgelopen weekend was er de SX te Lille, een SX zoals het hoort te zijn, tribunes vol tot in de nok, een sfeer van jewelste, al lijkt de glitter en glamour toch ook wat gaan liggen ten opzichte van vroegere jaren in Bercy met maar een handvol toppers uit Amerika en Frankrijk. Marvin Musquin kwam niet voor niets even uit Amerika, hij kwam om zijn fans het beste van zichzelf te laten zien, hij won zowat alles! Bam Bam Barcia liet even aan Cedric Soubeyras zien waarom hij die bijnaam heeft en die reeks was zo wat het spannendste wat we te zien kregen in het weekend. Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
15/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : FMX en Pom Pom Girls Lille

De FMX is altijd al een groot deel van de show in Bercy geweest en nu in Lille is dat niet anders! Sommige van de FMX Legendes zoals Edgar Torronteras en Mat Rebeaud waren aanwezig maar ook Genki Watanabe, Brice Izzo en David Rinaldo. Zij zorgde allen voor spektakel ten top gecharmeerd door de Pom Pom girls! De Zweed Daniel Bodin deed wat backflips met zijn sneeuwscooter, terwijl de Sloveen Ales Rozman zijn KTM quad in het Franse stadion whipte ! Klik hier voor de foto's
 

thor it
no img
10/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

2de editie MX Go Karting barst uit zijn voegen

In een paar weken tijd waren beide zaterdagen vol geboekt terwijl het de bedoeling was om mogelijk maar 1 zaterdag te organiseren, nu word er al gewerkt aan derde zaterdag op 17 December!
Heel wat teams willen komen racen voor het goed doel, sponsoren bieden zich spontaan aan om een deel te zijn van het event! Thor voor meer!

thor it
no img
02/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

MX GO Karting Music For Life Bijs inschrijvingen gestart

De inschrijvingen lopen als een trein! Als je nog een team wil inschrijven kan dat met een mailtje naar gino.maes3@telenet.be met de voorkeur voor 3 December of 10 December, de teamnaam en de piloten die gaan deelnemen. Opgelet, rijden mag vanaf 16 jaar!

Thor voor meer info en de video van vorig jaar


thor it
no img
02/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

7 november Film premiere Living For The Weekend The Exceptional Six

Het is bijna zover. We zijn slechts dagen verwijderd van de première van de nieuwste MX documentaire. Living For The Weekend - The Exceptional Six.
Zorg ervoor dat u uw tickets online hebt besteld VOOR maandag 7 november, of pre-order de DVD met uw favoriete rijder op de cover.
Omdat er heel wat verwarring is door op de website te klikken en direct op de Nederlandse bioscopen terecht te komen, geven we wat meer info via Thor!

thor it
no img
31/10/2016 | posted by Stingray PGM | reactie(s)

Foto : 3 Uurs Race Axel: MC Mikkola (Boot, Hage, Sillien) van start tot finish.

We zaten er boenk  op met onze prognose vorige week. We stelden dat Mikkola zwaar favoriet was. Verdorie, hadden we er maar een paar centen op in gezet. Onze top twee zat helemaal goed. Mark Boot, Stefan Hage en Roy Sillïen kwamen na één ronde als leider door. En ze gingen er niet meer van af. Iets meer tijd hadden de mannen van AMC Evergem nodig om onder stoom te komen. Veteraan Ronny Van Hove toonde de weg naar het zilver aan Greg Smets en Joey Smet. Maar ze kwamen een ronde te kort. Opvallend mooie derde plaats voor het trio Kevin Spruyt, Jordan-Lee Van Maaren en Nick Horsten.
In de ‘kleine’ marathonkoers was de zege voor Eloy Van Rijkevorsel – Jens Van Walvoort – Ryan De Beer. Ze reden meer dan twee ronden extra ten opzichte van Mat Leeuwenstein – Joshua van Doorn – Luca Dhanis. Nog een ronde verder werd het duo Damian Scheffers en Dave Nieuwenhuizen derde.

De foto's van de 3 uurs race vind je hier


thor it
no img
31/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Jilani Cambre wint drie-uurse op de Horensbergdam in Genk

AMC Genk had het goed voor mekaar want Freddy en zijn crew hadden zelfs een stralende zon en aangename temperaturen geregeld voor deze drie-uurscross op de Horensbergdam in Genk.
54 teams tekenden present om er drie uur aan een stuk tegenaan te gaan en na de Le Mans start kregen we Kristof Van Vaerenbergh als eerste leider maar Husqvarna-rijder Jilani Cambre had slechts enkele ronden nodig om als leider door te komen. Met de nodige souplesse stuurde Jilani over de Horensbergdam (een goede nachtrust kan wonderen doen) en reed zo naar een eerste zege op de officiële Husqvarna. Dimitri Daniels reed samen met Yannick Heylen naar de zege bij de teams.
We ontvingen nog geen officiele uitslag, zodra we deze ontvangen, we hem ook.
Rolly en Kabouter Trek tekenden present voor mooie foto's van de drie-uurse.
Klik hier voor de foto's van Rolly
Klik hier voor de foto's van Kabouter Trek


thor it
no img
23/10/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : SX Arnhem

De Italiaanse promotor van de Voorjaars Kampioenschappen kwam over naar Nederland om na heel wat jaren terug een SX te organiseren in Arnhem, het grasveld van Vitesse werd buiten gerold en er werd een prachtig parcour gebouwd. De gemelde grote namen bleven weg maar dat maakte de wedstrijden niet minder spannend, Febvre ging als een gek te keer tijdens de trainingen terwijl zijn mekanieker de ogen dicht kneep... Gasjer was iets rustiger na zijn crashes in de SMX, de enige Amerikaan met naam was Malcom Stewart en kwam nauwelijks in beeld... Febvre wint de Europese titel X, Gasjer word de King of Arnhem. Jammer genoeg weer niet de hoge opkomst en misschien wel met rede, ook hier moeten ze nog heel wat leren dus laten we ze wat krediet geven. Klik hier voor de foto’s

 


thor it
no img
20/10/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Video : Dimitri Schoofs

Dimitri Schoofs werd in 2016 Vice-kampioen bij de nationalen in de VLM-rangen. Voor hij aan welverdiende rustperiode begon vond hij het tijd om nog een video te maken. Via Thor kan je het resultaat zien.

thor it
no img
11/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Virtueel rondje op de SX-baan in de Gelredome in Arnhem

Zaterdag 22 oktober 2016 wordt in de Gelredome, het voetbalstadion in Arnhem opnieuw een Supercross gereden. Het stadion heeft een dak wat open en dicht kan worden gemaakt zodoende er altijd droog gereden kan worden. De promotor van de SX lanceerde een video van een virtueel rondje op het circuit, klik daarvoor op "Thor"
Wil je nog tickets aanschaffen, alle info op www.arnhemsupercross.com


thor it
no img
10/10/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : SMX

We waren benieuwd wat de eerste SMX ging geven en skipten voor het eerst in jaren de Superbiker Mettet. Na lang rondtoeren en meerde keren de bewaking te passeren konden we eindelijk binnen, de piloten deden hun parcour verkenning dat er prachtig uit zag! Een mix van SX en MX. Onze enige landgenoot was Brent Van Doninck en hij had er zin in. Onderling werden er tips uitgeleverd bij de teammaten van Europa en de USA. Beginnen deden ze met de Superpole waar Gajser als een gek tekeer ging en die ook won. Honda dus eerst aan het start hek. Reeks 1 werd overtuigend gewonnen door Gajser voor Dungey. Reeks 2 was dan weer voor Febvre na enkele crashes van Gajser en Herlings die in de eerste ronde viel en een ongelofelijke inhaal race maakte. Reeks 2 werd van begin tot bijna einde beheerst door Dungey maar wat is die Herlings een baas! Hij kwam helemaal terug om de Amerikaan zijn reeksoverwinning af te snoepen. KTM wint de eerst SMX voor Honda en Kawasaki. We zagen spectaculaire en spannende wedstrijden op een mooie omloop al vonden de piloten dat het snel begon te vervelen, maar jammer van de magere opkomst, al vond Mr Luongo het geen probleem want hij had enorm veel kijkers op diverse tv zenders... Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
08/10/2016 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: Coup de l Avenir door Bertje

Iets later dan normaal kom ik nog met mijn gallerij van Coup de l'Avenir.
We kunnen wel zeggen dat we zondag een sterk team België hebben gezien, dit in alle categorieën.

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
06/10/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Coupe de l Avenir open klasse

Bij Open categorie was het Zweden die heerste, al kon druk hun wel van die eerste plaats houden want ze hielden onderling ook een competitie. Jago Geerts kon die druk op voeren met zijn 250cc maar de weersomstandigheden maakten het parcour enorm glad, wat er ook voor zorgde dat Jago viel in de laatste reeks en er een gekneusde enkel en geraakte ligamenten aan over hield. Damon Martens reed met de 450 ook sterke reeksen, Jarni Kooij moest hard knokken met zijn 125 tussen dat hard geweld. België dus 2de na Zweden en voor Frankrijk. Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
05/10/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Coupe de l Avenir 85cc

Bij de 85cc werd Belgie eindwinnaar tijdens de Coupe de l’Avenir, Wannes Van De Voorde werd eindwinnaar, Lucas Adam en Avo Tack werden 6de en 7de. Er zit zeker toekomst tussen onze jeugd met dit mooi resultaat! Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
04/10/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Coupe De l Avenir 65cc

Afgelopen weekend was het de Coupe De l’Avenir, zeg maar de MXoN voor de jeugd. Een wedstrijd waar we 3 categorieën in hebben, de 65cc, 85cc en de Open, waar 125cc, 250cc alsook de 450cc samen rijden. Bij de 65cc was het Belgisch team gevormd met Liam Everts, Yoran Moens en Lucas Coenen. Eerste Belg was Everts met een 3de plaats, Moens werd 18de, Coenen 20ste, Denemarken wint de titel. De foto reeks die we tussen de buien door namen van de 65cc vind je hier met vooraf de parade.

thor it
no img
01/10/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Video : MXoN Maggiora

Wil je nog even nagenieten van de MXoN in Maggiora? Wel er verschenen al heel wat videos over dat top event en we hebben er een paar onder Thor gezet.


thor it
no img
30/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXoN deel 3

De 70ste editie van de MXoN op de legendarische omloop van Maggiora werd een heuse thriller tot de laatste ronden, maar liefst 5 landen konden nog winnen, USA lag in die laatste ronden op kop met zelfs een piloot minder maar Webb valt en zo kwam Frankrijk aan de leiding voor Nederland en USA. Klik hier voor de foto’s

 


thor it
no img
29/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXoN Team Belgium

Team Belgium deed wat ze konden doen: een pracht prestatie neerzetten! Met 3 puntjes verschil net naast het podium vallen is geen schande.  De Jerre deed wat we verwachtten: knallen met die 250. Strijbos was weer de oude onder zijn vroeger mentor Smets. Van Doninck reed zijn eerste MXoN. Zonder echte voorbereiding op de 450 deed hij het best goed Hij viel er zwaar af en reed met heel wat pijn rond. Natuurlijk, was, had en als, is achteraf gemakkelijk gezecht maar Team België was het beste wat Joel kon samen stellen. Het team was enkele weken samengesteld maar helaas viel Desalle er uit. De 250 van Van Horebeek stond klaar. Strijbos sowieso op de 450 en Van Doninck werd gevraagd om op de 450 te rijden al had die in open klasse ook op een 250 kunnen rijden, Smets zal zijn reden wel gehad hebben! Klik hier voor de foto’s.

thor it
no img
28/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXoN Deel 1

Terug thuis van een nagelbijtende MXoN met enkele duizenden foto’s, hoe begin je daar weer aan om een selectie te maken, wel we doen het in een paar delen. Beginnen doen we met de loterij die niet echt gunstig was voor ons Belgen landje, maar dat bracht ons team niet van de wijs en we zagen sterke wedstrijden van onze boys! Op zondag werd het Dream team uit ‘86 voorgestelde met nog enkele andere legendarische motorcrossers. De wedstrijden waren fenomenaal met prachtige duels. Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
25/09/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Jason Anderson wordt terwijl hij overwinning viert in de nek gesprongen...

Jason Anderson kwam in reeks 2 al juichend met de handen in de lucht over de finishberg, dat had de Jappanner Chihiro Notsuka die net gedubbeld was niet door en sprong de Amerikaan in de nek.... Jason Anderson werd gekwetst afgevoerd en kwam niet meer in actie. De Amerikanen konden zijn gemiste reeks wel nog schrappen uit de uitlag.

Klik hier voor de video van de crash


thor it
no img
24/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXoN Vrijdag

MXoN op vrijdag was best al druk, motoren werden gekeurd, het parcour werd verkend, de kledij en helmen kwamen te voorschijn en de Monster Energy piloten werden voorgesteld, het dream team USA uit 86 is ook aanwezig en de voorstelling van de teams werd gevolgd. Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
22/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXoN Maggiora op donderdag

De karavaan is in Italië neergestreken voor de Motorcross der Naties. Er word nog volop aan het parcour gewerkt wat er eerlijk gezegd al prachtig bijlicht, er is duidelijk op een jaar tijd hard gewerkt en heel wat vernieuwd. Trucks worden nog op hun plaatst gezet en sporadisch komt er al een piloot toe maar best weinig beweging op dat vlak... We deden al een rondje op het parcour, klik hier voor de foto’s

thor it
no img
21/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

MXoN Historische films

Dit weekend word de MXoN verreden te Maggiora, 30 jaar later na de historische wedstrijd waar de Amerikanen op een indrukwekkende manier iedereen versloegen. Er zijn enkele films over de wedstrijd en ook een terugblik over 60 jaar Naties, via Thor kan je 3 films bekijken uit de oude doos


thor it
Sec ConstructionsMx477WMX-ShopR2R StoreKTM Shop NLDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!

Mx-discountDhondtJepfraTVE SportsShock TherapyLeon SagaertMxWorldDesmet Motorsportlaurense motorsPutolineBud RacingMxtopshopUltimateBakens MotorsportHPIEmxTradeHaan Wheels