Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
25/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Brent Van doninck naar MXoN in plaats van Lieber.

We hadden willen wachten tot de formele bevestiging, maar andere bronnen hebben het nieuws ondertussen al geplaatst: Brent Van doninck zal zaterdag en zondag de MXoN rijden in plaats van Julien Lieber. De piloot uit Malmedy kwetste zich in Villars. Eerder al moest Clement Desalle afhaken met een rugletsel.

Bondscoach Joël Smets trekt met Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos en Brent Van doninck naar Matterley Basin.

Credits: CDS.

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender: Ook liefhebbersbonden sluiten stillaan af

De spoeling aan wedstrijden wordt dun.

Nederland heeft zijn eigen circuit van clubcrossen. MON draait nog.

In België is AMPL aan rusten toe.

VMCF organiseert zijn sluitingsprijs en MCLB en VLM werken ook stilaan naar einde seizoen toe.

In Matterley Basin wordt zondag de hoogmis van de motorcross gereden. Dat gaan we via TV moeten volgen. Het kan op Telenet Playsports.

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Moto Master 4-uurs cross Eersel: nu inschrijven.

Over één maand, op 29 oktober wordt op de Ketelberg in Eersel de 33ste editie van de 4-uurs cross betwist. Zoals steeds wordt er dit jaar gestart met teams van 4 personen in de volgende klassen: Inters - Nationalen - Hobby.

Inschrijven is vanaf nu mogelijk op onderstaande link. Hier is ook het reglement en alle info terug te vinden.

http://www.mccdekempen.nl/wedstrijden/4-uurs-cross

We kunnen maximaal 40 teams inschrijven. Ben er dus snel bij want Vol = Vol !

Om 12.00 uur vangt het evenmenet aan met de inmiddels bekende LeMans start.  De entreeprijs bedraagt 5 euro vanaf 12 jaar.

Alle info op: www.mccdekempen.nl

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Holzgerlingen: Seewer en Walsh winnen .

In de ADAC was ook alles beslist. In Holzgerlingen werd dus gestredenom de eer. En om de aandacht. De Suzuki-tandem Jeremy Seewer en Hunter Lawrence namen Max Nagl in de tang. Alle drie zijn ze vermoedelijk nog op zoek achter een zitje. Seewer moest in de eerste ren de zege aan Nagl laten. De rollen werden omgedraaid in de slotproef. Lawrence finishte twee keer als derde.  Achter de top drie sloten Filip Nuegebauer en Dennis Ullrich aan. Deze laatste was al zeker van de titel voor Jens Getteman (2 x 11de) en Henri Jacobi.

Bij de jongeren debuteerde de Nieuw-Zeelander Dylan Walsh met een opmerkelijke zege. Walsh werd al eerder tweede in zijn nationale kampioenschap. Hij versloeg Adrien Malaval en Tom Koch. Koch die wel kampioen wordt voor Thomas Sileika en Malaval.

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Dames: Brenda Wagemans Europees kampioene

In Amriswil, aan de Zwitserse kant van de Bodensee, is Brenda Wagemans Europees kampioene geworden bij de IMBA, de Europese bond voor amateur crossers.

Wagemans vertrok als leidster en werd vijfde in Zwitserland. Ze haalde voldoende punten op om  de Red Plate definitief te verwerven.

De dagzege ging naar Steffie Laier, die door deze zege nog het zilver pakt in de eindstand. Fiona Hoppe wordt derde. Laier ging Sandra Keller, Betany Farmer, Demi Verpoegh en Wagemans vooraf in de dagstand.

Credits: Ellen Provoost.

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK MX2 Kleinhau: Britten bijven baas, titel voor Ray Rowson.

In de slotproef op de ‘flütlichtbaan’ in Kleinhau zag Lewis King de kans om de dagzege in te pikken. Dat gebeurde via een 2-1-1 score. 

EK-leider Ray Rowson  keek wat de kat uit de boom. Hij won de eerste manche en werd vervolgens een keertje vijfde en tweede. Hierdoor ging hij in de eindstand de Italiaan Riccardio Vitaliani vooraf.

Een viertal Belgen tekenden present met Kristof Van Vaerneberg op de achtste en Kris Fleerackers op een dertiende plaats.

Rowson wordt de nieuwe kampioen voor Jos Waterman en de Nederlander  Joshua  van der Linden.

 


thor it
no img
25/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Dietger Damiaens wint opnieuw bij de Inters in Lummen (VLM)

Dietger Damiaens had zijn zinnen gezet op de Finale van het Belgisch Kampioenschap waar de titels op voorhand al verdeelt werden, 's Morgens trok de DAM KTM-rijder al goed van leer in de tijdtraining en klokte de snelste tijd voor Kenny Janssens en Jilani Cambre. De eerste reeks werd gewonnen door de WMX-Yamaha-rijder Jonathan Banken, niemand kon hem met zijn MX2-machine van de reekszege houden. Damiaens werd tweede voor Jens van Meer en Kenny Janssens. In de tweede reeks stond er geen maat op Dietger Damiaens, na enkele ronden inhalen kwam hij aan de leiding om deze niet meer af te staan en zo opnieuw de zege te pakken bij de Inters VLM. Kenny Janssens werd nu tweede voor die andere Racing Center-piloot Steven De Beuckelaer en Greg Smets die de overstap maakte naar de KTM 450. Dietger Damiaens won de eindstand voor Janssens en DSM-rijder David Foguenne. Bij de Inters MX2 ging de zege naar Taxi Marcel-rijder Jonathan Banken, hij won beide reeksen voor Jordy van Mieghem en Kevin Schellen.

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
24/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE - VMCF Wambeek: Sillien klopt Weigert

De club van Leo Thomas had een mooie omloop uitgetekend in Wambeek en de organisatie werd dan ook beloond met een erg druk weekend. De Oldtimers maakten er een schitterende dag van op zaterdag en op zondag stonden de finales van een pak jeugdreeksen op het programma.

Thor!

Credits: Pascal Neetens.


thor it
no img
24/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA Zijspannen Kleinhau: Mulders-Van Deutekom laten zich niet verrassen.

In Kleinhau werd het programma niet vlekkeloos gereden: enkele keren werd de rode vlag boven gehaald. In een wanhoopspoging borduurden Keuben-Snell voort op de GP-finale van vorige week in Markelo. Ze wonnen alle drie de reeksen en gingen in de eindstand Grahame-Lloyd, Prümer-Lange, Van de Lagemaat-Keuben en Mulders-van Deutekom vooraf. Deze laatste kombinatie schuwde alle risico’s en veroverde de IMBA-titel.

De Belgen  kwamen niet echt in het stuk voor. Corthouts-van de Wiel werden achtste, en pas vanaf de vijftiende plaats volgde de rest. Van der Veken-Smeuninckx, Maris-van de Wiel (17) De Scheemaeker-Tourbin (18), Op De Beeck-Martens (20), Sabbe (24) en Gommeren-Van Mol (25). In de EK-stand blijft Corthouts wel derde achter de Nederlanders Mulders-van Deutekom en Keuben-Snell.

Credits: SMX en Jo Nijs.

 


thor it
no img
24/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Wingene: Gelijkspel, maar Wybo wint van Verleysen dankzij slotreeks.

Jurgen en Dylan telden na afloop beiden drie punten. Het gevolg van een reekszege en een tweede plaats. Wybo nam de bloemen mee: hij was de beste in de slotreeks. Verleysen had de eerste manche gewonnen. Maar dat zou onvoldoende blijken.

Vreemd want Wybo leidde in de eerste reeks van start tot…. bijna finish. Verleysen was eerst over Jaimy Deleersnijder, Gilles Tack en Torpjurn Van Hoe naar de tweede plaats gereden en verraste in de slotronde nog Wybo.

In de slotreeks vertrokken Wybo én De Leersnijder minder goed, als vijfde en zesde. In nauwelijks vijf ronden tijd rolde Wybo de matten van Mattis Meersschout, Van Hoe, Verleysen en Tack op. Verleysen bleef te lang vastgezet op de vijfde plaats en zijn eindschot kwam te laat. Deleernsyder werd derde voor Tack en Meersschout.

 


thor it
no img
24/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMXoN Zijspannen: Nederland zoals verwacht de besten in Cingoli

België is derde geworden in de EMXoN voor zijspannen in Cingoli (I). Na de eerste manche bezetten we zelfs nog de tweede plaats achter Nederland. Van Luchene, met Ben van den Boggart in de bak, was netjes derde geworden achter Bax-Kunnas en Auvray-Musset. Je ziet, een hele stoelendans bij de co-piloten. Dierckens-Rostingt waren dertiende. De tweede reeks ging naar Giraud-Mucenieks voor Willemsen-Bax. Dit keer reden de Belgen geen top drie: Sanders-Soenens op zeven en Dierckens-Rostingt op acht. We zakten naar vier terug. In de slotreeks gingen de Belgen toch voor het podium. Weliswaar in de schaduw van Nederland dat Bax-Kunnas tweede zag worden achter Giraud-Musset. Willemsen-Bax werden vijfde en bezorgden zo Nederland goud, met Frankrijk op twee. Sanders-Soenens pikten nu de derde plaats in de slotreeks mee terwijl Van Luchene-Van den Bogaart achtste werden.

Bij de Quads vermorzelden de Amerikanen de rest. Drie reekszege’s, een tweede en een vierde plaats was het zware verdict. Thomas Porter, Chad Wienen en Joël Hettrrick veegden gewoon de vloer aan met Europa. Frankrijk, toch op zijn sterkst met Antoine Cheurlin, Adrian Mangeu en Yoann Gillouen waren de beste volgers. Ieland werd verrassend derde met de Belgen (Randy Naveaux, Jan Vlaeymans en Oliver Vandendijck) op een negende plaats op vijftien teams.

Creditis o.m. Luc Vanderaa.

 


thor it
no img
24/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN Matterley Basin, (bijna) live te zien in Sint Tunnis.

Zondag 1 oktober a.s. wordt de Motocross des Nations verreden in het Engelse Matterley Basin.Wegens de bijzondere prestaties van Jeffrey Herlings, die samen met Glenn Coldenhoff en Brian Bogers het Nederlandse Team vormt, organisert men een gezellige middag samen in het MX Café Sint Anthonis.Graag nodigen wij u uit om onder het genot van een drankje de wedstrijden live te volgen via een beamer op een groot scherm.

Wedstrijdindeling wegens tijdsverschil (in Nederlandse tijd):

14.00 uur Eerste manche MXGP + MX2 klasse

15.30 uur Tweede manche MX2 + Open klasse

17.00 uur Derde manche Open + MXGP klasse

Het café gaat open om 13.30 uur.

De kosten zijn € 5,00 per persoon (inclusief enkele hapjes) te voldoen bij binnenkomst.

Reserveren via het emailadres info@motocrossderazen.com of mob. 06-21657908.

Graag even je volledige naam en aantal personen doorgeven.

Adres: Oele Ton’s Gasterij, Dorpsstraat 2, 5846 AA Ledeacker


 


thor it
no img
22/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Stopt Suzuki volledig met MX?

Vooraleer U zegt:"Ze weten bij MXWORLD.BE weer van niks", delen we U mee dat we ook de geruchten rond het stoppen van Suzuki in de MXGP vernomen hebben.

Dat gebeurde via een Duitse en een Amerikaanse collega website.

Tot zover dit gerucht.

We hebben diverse mensen daarvan op de hoogte gebracht, en we wachten op een formele reactie.

Fair enough?


thor it
no img
22/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

VLM Seizoensfinale in Lummen

Dit jaar staat Fun-MX in voor de organisatie van de seizoensfinale van 2017. Er werden hier en daar wel al wat kampioenen gekroond maar het feestgedruis zal er niet minder op worden.
Fun-MX zorgt zoals steeds voor een leuk circuit zodat rijders en toeschouwers een leuke tweedaagse zullen beleven want op zaterdag staan de JMS-reeksen met jeigd, dames, vrijetijdsrijders, quads en pitbikes op het programma, op zondag krijgen alle VLM-reeksen hun kampioenschapsfinale onder de wielen geschoven!!
Allen naar de Kwezelstraat in Lummen!!


thor it
no img
22/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De laatste GP werd gereden. Een terugblik in fotos

Straks volgt nog de MXoN, maar dan valt het doek over het internationale outdoor gebeuren.

De SX en zo komen er weer aan.

Maar dat is voor later.

Onder Thor een laatste serie foto's over Villars-Sous-Ecot, by the teams en hun fotografen die alle credits verdienen.


thor it
no img
22/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Thomas Covington wint laatste MX2 GP in Frankrijk.

Het Rockstar Energy Husqvarna team in de MX2 heeft het seizoen op knallende wijze afgesloten. De jonge Amerikaan Thomas covington won in Villars-Sous-Ecot de laatste  GP wedstrijd van het seizoen. Met die eindzege wordt hij ook vierde in de eindstand van het WK. Ploegmaatje Thomas-Kjer Olsen werd in Frankrijk pas viede, maar staat wel op het WK-podium, als derde achter kampioen Pauls Jonass en Jeremy Seewer. Van een knaldebuut gesproken.

Covington nam in de eerste manche al vroeg de leiding in he Franse slijk.. die gaf hij, ondanks een late misser, niet meer uit handen. In de slotreeks startte TC op kop en finishte achter Hunter Lawrence als tweede, voldoende voor de eindzege

Olsen zou een 7-12- score neerzetten. Zijn derde plaats in het WK kwam niet meer in gevaar.  Conrad Mewse werd achttiende.

Credits: shotby Bavo.

 


thor it
no img
21/09/2017 | posted by Edouard Pinguin | reactie(s)

Plonsdockfiles GP of Pays de Montbeliard

Finally...the plonsdockfiles


thor it
no img
21/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM-dag 7 en 8 oktober

De inschrijving van de KTM Dag is open! Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober is de 65 km (95% onverhard) lange Enduro-rit over, onder meer, de Oirschotse heide.

Traditioneel trekt deze rit ook heel wat Belgische enduro liefhebbers. Maar dan wel even van tevoren inschrijven vraagt de organisatie.

Ook de inschrijving voor de motorcross is geopend! MX1 en MX2 motoren (alle merken) en de 85 SX (zowel grote als kleine wielen) kunnen de zondag met elkaar strijden op Circuit de Landsard.

Voor meer informatie over de KTM Dag en de inschrijvingen check: http://www.ktm-dag.nl

 


thor it
no img
21/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA sluit ook af in Villars.

De laatste GP van het 2017 seizoen vond afgelopen weekend plaats op de heuvelflanken van Villars Sous Ecot. Dit is de thuisomloop van Benoit Paturel, dus er werd al een tijdje uitgekeken naar deze wedstrijd om in schoonheid te kunnen eindigen. Spijtig genoeg gooide de zware blessure van Benoit roet in het eten en werd het doel bijgesteld. Benoit was desondanks wel in Villars aanwezig om zijn teamgenoten aan te moedigen en hen een weg zien te banen door de grote modderpoel. 

Thor!

Credtii: CDS, shotbyBavo.

 


thor it
no img
21/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Geslaagde comeback voor Arnaud Tonus in Villars-sous-Ecot

De laatste ronde meetellend voor het FIM wereldkampioenschap motocross werd afgelopen weekend verreden op het natte circuit van Villars sous Ecot. Duizenden fans waren afgereisd naar het harde circuit en verzamelden zich rondom de Wilvo Yamaha MXGP truck, die weer op volledige sterkte was. Arnaud Tonus, die wegens een blessure afwezig was sinds de tweede manche in Zwitserland, maakte zijn rentree aan de zijde van Shaun Simpson.

Thor!

 


thor it
no img
21/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

DIGA Racing sluit het seizoen af.

Het Kempense KTM Diga Junior Racing team sloot vorig weekend het 2017 EMX seizoen af in Villars sous-Ecot, Frankrijk. Op een spekgladde, modderige omloop zorgde WMX gastrijder Avrie Berry voor beste resultaat. De jonge Amerikaanse werd netjes 11de in de tweede manche. Tomas Kohut en Roni Kytonen scoorden geen punten.

Vervolg onder Thor

Credits: Eric Laurijsen.

 


thor it
no img
21/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE - IMBA: de laatste wedstrijden in Amriswil en Kleinhau

Dit weekeinde worden de IMBA- finales gereden van de EK’s voor Daems, MX2 en zjjspannen.

De Dames rijden zondag in Amriswil (CH), de MX 2'ers en Zijspannen worden in Kleinhau (DR) verwacht.

Bij de MX 2 gaat Joshua van der Linden er met brons vandoor, als hij zijn huidige positie in het tussenklassement weet te handhaven. De titel zal wellicht weer naar een Brit gaan met Ray Rowson aan de leiding voor Josh Waterman. Kris Fleerackers is de best geplaatste Belg op de dertiende plaats.

Bij de Zijspannen staat Nederland boven. Frank Mulders en Marc van Deutekom bezetten nu de eerste plaats. Ze staan 56 punten voor op een ander Nederlands-Brits  duo, Mike Keuben en Zac Snell. Daarnaast behoren ook Patrick Greup-Maurice Visser en Thom van de Lagemaat-Lars de Laat momenteel tot de vijf beste combinaties. Maar op drie staan nog wel Christian Corthouts en Henri van de Wiel.

Van de Dames krijgen we (nog) geen formele tussenstand vast. De website van IMBA mist een datum.

Ondertussen is er een updat vooral over de Belgische Dames. Lees alles over de titelkansen van Brenda Wagemans onder THOR!


thor it
no img
21/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MON in Groesbeek

Van jeugd tot veteranen: komend weekend gaan crossers van jong tot oud de strijd om NK-punten met elkaar aan op circuit D'n Hoek in Groesbeek. De jongste generaties zijn het eerst aan de beurt, op zaterdag 23 september. Naast de reguliere ProX NK-klassen, staan er ook 3 open clubklassen op het programma:

65+85cc MON trainingsbewijshouders, MON trainingsbewijshouders vanaf 15 jaar en MON startbewijshouders vanaf 15 jaar

Op zondag  starten de Veteranen, MX Open Junioren, MX Open Senioren, MX 2 Nationalen, MX Open Inters en Quad Nationalen/Inters.

Voor het eerst sinds jaren houdt MBC De Zeven Heuvelen haar NK's weer in september, na een aantal in het water gevallen edities op rij. Hopelijk zijn de weergoden de Groesbeekse crossclub dit jaar gunstiger gezind. Voor de organisatie staat één ding in ieder geval als een paal boven water: "Het gaat dóór! De waterafvoer is momenteel optimaal, dus de baan kan wat regen hebben. Er is het hele jaar door hard aan het circuit gewerkt, waardoor er nu onder alle omstandigheden veilig gereden kan worden". 

 


thor it
no img
21/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Wingene: derde luik finales

M.C. Laarne sluit de trilogie van finales binnen MCLB. De omloop dit jaar is deze van Wingene. Ze werd door de club in gereedheid gebracht om er zaterdag bij de jeugd het Open Herfstkampioenschap op gang te trekken. Zondag willen ze de laatste kampioenen anno 2017 te kronen. Dat is nog het geval bij de Nieuwelingen Open en MX1, Experten en Masters Open, Nieuwelingen MX2, Junioren en Nationalen MX1. Specials zijn er met Pitbikes en brommers. Omwille van de finale's is er een aangepast uurschema en starten de trainingen om 7u45.

Zaterdag inschrijven vanaf 8.15 tot 9.45 uur voor V.J.M.O. Voor de specials van 10.45 tot 11.45 uur. Op zondagmorgen schrijven we voor deze wedstrijd in vanaf 7.00 uur tot 9.00 uur.

De GPS-coördinaten om u te leiden naar het circuit zijn: Vorsevijvers.


thor it
no img
20/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Ontdek de Acerbis-kleding van 2018

Acerbis kwam met de nieuwe catalogus met hun nieuwe kledij voor 2018. Ben je dus op zoek naar kleding voor het najaar of het volgende seizoen?

Klik dan hier


thor it
Husqvarna TestdayWMX-ShopSec ConstructionsDSMMx477KTM Shop NLR2R Store

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!