Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
12/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeremy Seewer pakt pole in thuis-GP (MX2)

In de MX2-klasse liet Jeremy Seewer (Suzuki) de thuis-fans genieten, hij pakte in Frauenfeld de zege in de kwalificaties van de MX2-klasse. Julien Lieber kwam het beste weg uit het startgewoel en kon meer dan vier ronden aan de leiding blijven maar moest dan toch zijn meerdere erkennen in Jeremy Seewer. Lieber bleef nog netjes tweede voor Pauls Jonass, Drian Sanayei verraste met de vierde plaats. Brent Vandoninck werd 17de en Nathan Renkens werd 24st.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie MX2


thor it
no img
12/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Antonio Cairoli pakt de pole in Frauenfeld (MXGP)

Vandaag werden in Frauenfeld de kwalificatiewedstrijden gereden voor de Grote Prijs van Zwitserland. Antonio Cairoli (KTM) pakte in de MXGP de pole voor Max Anstie die de hele reeks in het wiel van Cairoli kon blijven. Romain Febvre pakte de derde plaats voor thuisrijder Arnaud Tonus. Kevin Strijbos werd beste Belg op een 8st plaats, Clement Desalle geraakte niet verder dan de 12de plaats, Damon Graulus werd 15de, Jeremy van Horebeek werd 16de, Bryan Boulard eindigde als 30st en Ken de Dycker viel drie ronden voor het einde weg uit de wedstrijd.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie MXGP


thor it
no img
11/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

JMS-VLM trekt naar Rijkevorsel

MC Kenaka staat dit weekend in voor de organisatie van de Motocross-wedstrijd in Rijkevorsel. Op zaterdag start de JMS met de jeugdwedstrijden aangevuld met brommerkes, dames en quads maar er is ook een speciale reeks met ATV's (Buggy's). 's Avonds is er in de feesttent ambiance met een komisch duo en achteraf is er een duo-stripact.
Op zondag krijgen we kampioenschapsproeven bij VLM voor Inters, Nationalen, Juniors, Recreanten en Zijspannen...
Adres: Bolksedijk in Rijkevorsel


thor it
no img
11/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

DAM Racing medefavoriet in 12u van La Chinelle

Dam Racing KTM zet steevast een team in tijdens de 12 uur van La Chinelle welke dit weekend verreden wordt. Dit jaar komt Dirk wel met een heel sterk team voor de dag, Dietger Damiaens hoeven we natuurlijk niet voor te stellen, Dietger zet sterke resultaten neer in zowel BMB, VLM en nam pas nog deel aan de GP in Lommel. Dimitri Vanhoenacker is in enduromiddens dan een bekende naam, hij stond in de motorcross ook zijn mannetje en samen met Dietger won hij pas nog de vieruurse van De Voeren. Cedric Grobben zou ook het DAM KTM Team vervoegen maar door blessure wordt hij vervangen door Axel Van de Sande. Axel is natuurlijk met de beachraces bekend met endurances in de zand maar we zijn er zeker van dat Axel ook op "den harde" van La Chinelle zijn mannetje zal staan.
We wensen Dam Racing KTM veel succes toe!
Naast dit trio staan er nog tal van Vlamingen aan de start die om 12 uur zaterdagnacht wordt gegeven...


thor it
no img
11/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP van Zwitserland Info.

Traditie hebben ze nog niet in Frauenfeld-Gachnang. Vorig jaar werd de omloop verguisd als een parcourtje voor de liefhebbersbond. Maar toch kregen we een pittige GP. Het valt af te wachten wat voor weer het is in ‘Der Schweiz’.

Onder Thor, enige relevante info.


thor it
no img
11/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Interview Jeffrey Herlings. Pittig!

Op MXLARGE, een collega website, lazen we een interview met Jeffrey Herlings.

Daar kan je lezen dat niet alleen op maar ook naast het circuit strijd wordt geleverd. Uit respect voor onze collega's geven we HIER  de link naar het originele interview.


thor it
no img
10/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motocross Of European Nations voor landenteams en dames: Geen Belgisch team voorzien!

Op 2 en 3 september wordt in het Poolse Gdansk de Motorcross of European Nations gereden. Deze competitie staat open voor Europese landen en voor dames. Gisteren maakt FIM Europe de deelnemerslijsten bekend.

BMB stuurt geen ploeg naar deze competitie die, vooral in de landenwedstrijd, jong talent aan bod laat komen.

Thor!


thor it
no img
09/08/2017 | posted by I.Chpeipneechers | reactie(s)

Plonsdockfiles Lommelwood

Hier zijn ze dan eindelijk... Here there are finally : The plonsdockfiles Lommelwood

 

Thor it Baby !


thor it
no img
09/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK herkansing op de Keiheuvel: Simpson tegen de Belgen!

Op dinsdag 15 augustus gaan we op zoek naar de Flanders Master Of Motorcross, naar een winnaar voor de Trofee Sylvain Geboers of – voor wat betreft de Inters MX2 en Nationalen MX2 - naar de Trofee Joël Roelants en Bart Goelen. Heel veel namen , maar het blijft in de volksmond toch gewoon de ‘cross op de Keiheuvel’.

Een dikke week na de GP van Lommel en de GP van Zwitserland een echte WK-herkansing.

Thor!


thor it
no img
09/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Supercross Zuidbroek: Inschrijven kan vanaf nu!

In het lange weekeinde van 3, 4 en 5 november 2017 wordt in de Eurohallen (Van der Valk hotel) Zuidbroek de Dutch Supercross gereden.

Het is een end karren, maar de verplaatsing naar Groningen loont de moeite. Freddy Verherstraeten, de bouwer van de meeste GP-circuits, mocht zich weer eens uitleven. Hij legde een onuitgegeven circuit neer, dat dit keer rekening houd met de omroepers Kees en Léon, die ze nu voor het eerst recht op zich af zien komen.

De baan is geschikt zowel voor de hobbyrijders (vrijdag) als de toppers. De paddock is volledig verhard en ruim bemeten.

Wie zeker wil zijn van een startplaatsje kan nu al inschrijven via deze LINK.

Ondertussen werden ons al wat namen van een paar Franse toppers in het oor gefluisterd. Echte toppers!

 


thor it
no img
09/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kabouterland foto's.

Twee dagen lang, dat zijn veel dagen voor een Kabouter om los te lopen.

Maar goed de oogst van Kabouter Trek oogst indrukwekkend.

Dit is de link naar veel kijkplezier: LINK

 

 


thor it
no img
09/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Update blessure Jago Geerts Bis.

De nieuwe rijzende ster aan het motorcross firmament Jago Geerts had waarschijnlijk een heel ander scenario voor ogen om zijn debuut in het FIM Wereldkampioenschap MX2 op gang te trekken.

Thor.


thor it
no img
09/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Julien Lieber in MXGP op de Monster Energy Kawasaki

Kawasaki maakte pas bekend dat ze Julien Lieber konden contracteren voor 2018. Julien moet door zij leeftijd overstappen naar de MXGP-klasse waar hij Clement Desalle naast zich zal krijgen. Julien Lieber pakte in Lommel als priverijder dit seizoen al zijn vijfde podiumplaats in de MX2-klasse, hij werd tevens geselecteerd door Joel Smets voor de Motorcross of Nations dit jaar....

Thor it voor een reactie van Lieber


thor it
no img
08/08/2017 | posted by 4Gold | reactie(s)

Plons View On Lommelwood 2017

Plons blijft maar proberen om Motocross foto's te maken...

Thor It voor zijn test-case Lommelwood 2017


thor it
no img
08/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender: VLM herneemt.

Het WK gaat gewoon verder in Zwitserland.

Op ‘Moederkensdag’ is het feest op de Keiheuvel met tal van toprijders.

 

Thor voor de kalender.


thor it
no img
08/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Lommel by 24MXHonda.

De GP van Limburg in het zware Lommelse zand stond met rood omcirkeld op de kalender van Ken De Dycker. De Dycker toonde voor eigen publiek alvast zijn snelheid hoewel hij met technische problemen kampte. Door een ongelukkige val in de eerste manche kon Damon Graulus geen punten scoren in Lommel.

Thor!

Credits: CDS.


thor it
no img
08/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Lommel by Kemea

Er werd met argusogen uitgekeken naar de thuiswedstrijd in Lommel. Talloze bekende gezichten waren van de partij en een fantastische sfeer op het loodzware circuit zorgden voor een hoogtepunt in het WK tot hiertoe. Ondanks een sterke prestatie van Benoit in de kwalificatie wedstrijd vielen de resultaten van de KEMEA-rijders op zondag wat tegen, waardoor het ganse team met gemengde gevoelens terugkijkt op de Belgische GP. 

Thor!

Credits: shotbyBavo


thor it
no img
08/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Limburg Lommel: de evaluatie van de MXGP.

Elf wereldtitels stonden er in Lommel op het podium van de MXGP-klasse. Drie voor Jeffrey Herlings, en acht (bijna negen?) voor Antonio Caïroli. Tussendoor nog even een rekord  gerealiseerd. Want naast de derde KTM-rijder Glen Coldenhoff was ook het MX2-podium heel oranje gekleurd. Het oranje van KTM wel te verstaan.

Kanttekening: het kan best zijn dat de podiumfoto de twee generaties bevat van de MXGP. Als Herlings zo  snel blijft rijden, ook op een harde baan, dan weet Caïroli dat hem nog een zware taak wacht om het record van Everts te evenaren volgend jaar. En dan spreken we nog maar enkel over de twee ploegmaats.

Thor voor alle relevante MXGP-nieuws uit Lommel.

Credits: de merken, Mediacross, Marc Roos.


thor it
no img
08/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Update Jago Geerts

Sahkar KTM Racing rijder Jago Geerts heeft in het weekend van 6 augustus tegenslag gekend. Omdat er geen Europese wedstrijd op deze datum stond had Jago Geerts zichzelf ingeschreven voor de WK MX2.

Het verliep niet zo goed voor Jago... Thor it voor zijn verslag


thor it
no img
08/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Limburg Lommel: de evaluatie van de MX2.

Al jaren lang timmert KTM aan de motorcross weg. De Oostenrijkse reus begon als eerste met het steunen en begeleiden van jonge rijders. Dat idee kende navolging, maar KTM plukt nu met overmacht de vruchten van de investering in mens en materiaal.

KTM stond afgelopen zondag met drie man op het podium bij de MX2: Julien Lieber en WK-leider Pauls Jonass als secondanten van Jorge Prado Garcia.

Die zorgde voor een lokale noot in een voor de Belgen niet zo gunstig verlopen GP. Want Prado Garcia resideert al zo’n vijf jaar in de hoofdstad van de Motorcross: Lommel.

Zo beginnen we aan de review van de MX2, ga gewoon verder door THOR te klikken.


thor it
no img
07/08/2017 | posted by Herr Draak | reactie(s)

Lommelwood Spetters

Het zand vloog ons rond ons oren in Lommel afgelopen weekend !

Thor It voor wat spetters !


thor it
no img
07/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Lommel, door een Kabouterlens.

Hoewel er weinig paddenstoelen te vinden zijn op de Heeserbergen, was onze Kabouter Trek toch present. Weer of geen weer - hij had overigens rode kabouterlaarsjes aan - hij bleef foto’s maken zoals het echte kabouters betaamt.

Het resultaat: HIER

PS: waar dit schepsel passeerde werd het plotseling heel stil, en gingen mensen staren.

O ja, zondagmorgen had ze een rood topje aan en een uurtje later een zwart. We zijn ook maar een mens......

 


thor it
no img
07/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Limburg Lommel: de evaluatie van de EMX300.

Met 21 punten verschil mag Brad ‘Ando’ naar Frauenfeld-Gachnang afreizen.

Als hij daar hetzelfde resultaat puurt als in Lommel dan is de EMX-titel voor de vriendelijke Brit. Mike Kras moet al rekenen op een off-day van Brad, terwijl Kenny Vandueren geen kans meer maakt op de titel. Veel Belgen in deze EMX-race, maar voor Ken Craeghs, Dean Van Clapdorp, Joey Declercq en Maxime Sjongers was het verhaal zaterdagmiddag al voorbij.

De EMX300, jawel, Thorren.

 


thor it
no img
07/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Limburg Lommel: de evaluatie van de EMX125.

Ook deze klasse kreeg en Lommels tintje. Herinner U maar de voorbeschouwing rond Gianluca Facchetti, zijn zwaar ongeval en de wonderbaarlijke herstelling. Maar de Italiaan mocht dan wel een van de snelsten zijn winnen kon hij niet. Te veel ‘vallitis’.

Thor voor de EMX125.


thor it
no img
07/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Limburg Lommel: de evaluatie van de EMX150.

Eerlijk? Iedereen die kritiek had/heeft op de omloop van Lommel: jullie kennen niks van cross. De GP van Limburg leek zaterdag uit te regenen. Maar de wolkbreuk en het schitterende werk van de shovel- en andere chauffeurs leidde er toe dat Lommel zichzelf alle eer bewees.

50 jaar bestaat deze omloop, en een mooiere verjaardagscadeau kon de zandbak zich niet wensen. In elke reeks van EMX150 tot de MXGP was het smullen geblazen. Herlings won, maar kreeg het niet cadeau. Ook Prado Garcia won en aan de ogen  van zijn mentor te zien was dat wel het mooiste moment van de dag. Dit was een hoogdag voor de motorcross in het algemeen. Helaas niet voor de Belgen in het bijzonder.

In plaats van de klassieke aftertalk proberen we mee te geven wat ons ter ore kwam of opviel. Want twee dagen in Lommel kruipt toch wel wat in de knoken. Let’s start with the EMX150.

Thor!

Credtis Hermans: Manuella Dijckmans.


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!